Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Tabletki vibin

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Piszę tutaj,ponieważ wiem,że istnieją jednak tutaj życzliwe osoby, z którymi można pogadać :) Mam następujący problem : Biorę tabletki antykoncepcyjne vibin od końca kwietnia zeszłego roku. Biorę regularnie. Opóźnienie może zdarzyło mi się z 3 razy,ale to było mniejsze opóźnienie niż 12h,a więc wg ulotki mogę spać spokojnie :) Niestety jakiś czas temu troszkę sie pochorowałam. Przyplątał mi sie jakiś grzybek. Dostałam od doktora natamycyne dopochwowo+ cicatridine do smarowania. Doktor powiedział,że to nie wpływa na skuteczność tabletek. Więc również jestem spokojna,w końcu fachowiec po wielu latach pracy w zawodzie,wie co robi :) Później bardzo męczył mnie kaszel,więc wybrałam sie do pulmonologa. Zdiagnozowano mi chlamydie. Nacieki na lewym płucu. Zostałam poddana leczeniu azycyną i tinidazolem,które jak ginekologa pytałam,nie obniżają również skuteczności. Znów byłam spokojna. Niestety okazało się,że grzybek zaatakował cały organizm. Miałam nalot na języku. Dostałam tabletki Flumycon 50mg z tevy. Brałam je raptem 3 dni. Na samym początku mówiłam pani doktor,że biorę tabletki. Nie mówiła nic,by wchodziły one w interakcje z flumyconem, więc myślałam,że moge być spokojna,aż do czasu. Zaczęła boleć mnie wątroba (pojawiła sie opuchlizna pod żebrami). Chwyciłam więc ulotkę i co ? Lek ten obniża skuteczność tabletek hormonalnych. Przeraziłam sie. Gdyż właśnie dzień wcześniej,nim dowiedziałam sie,że taka interakcja zachodzi,o której pani doktor mnie nie uprzedziła, kochałam sie z chłopakiem. Tak jak wspominałam, tabletki biorę regularnie. Wtedy też nie doszło do wytrysku w pochwie (nastąpił dużo później,na zewnątrz). I tu jest moje pytanie : Czy istnieje powinnam sie martwić,czy nie ? Skoro brałam tabletki regularnie i nie doszło do wytrysku ? Niby tabele,które przeglądałam,a także mój doktor mówi,że Fluconazol,który jest głównym składnikiem tego leku,nie wpływa na skuteczność. Co o tym myślicie ? Prosze o wasze odpowiedzi ! Liczę na Was :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować