Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama drugiego bobaska

Mamy po cesarskim cięciu w Wielkiej Brytanii

Polecane posty

Gość Przyszła mama drugiego bobaska

Witam,niedługo czeka mnie kolejne cesarskie cięcie lecz tym razem odbędzie się ono w UK. Jeśli są na forum jakieś mamy po cesarce w uk to proszę napiszcie jak to wyglądało tutaj. Położna za wiele mi na ten temat nie powiedziala ponieważ jedną cesarkę mialam ale to bylo w pl więc calkiem inna sytuacja. jak wygląda przygotowanie do cesarki i jak to wszytsko wygląda po niej? są dostępne jakieś środki przeciwbólowe po operacji? w pl mialam zastrzyki w pośladki w szpitalu a w domu tylko paracetamol. napiszcze jak to wyglądało z waszej perspektywy i jak wygląda opieka po operacji.

Gość gość
Hej, ja miałam cesarke w Anglii, ale nie była planowana cesarka, tylko ratująca życie mojej córki, wszystko odbyło się wiec szybko i chaotycznie, więc nie wiem, czy moja odpowiedź w jakikolwiek sposób Ci pomoże.

Gość gość
Moja kolezanka miala 3 miesiace temu planowana gdyz miala 1 cesarke tez w PL.Nie wiem za duzo,ale wiem ,ze cesarke miala o 9 rano a na drugi dzien juz ja do domu wypuscili.potem przychodzila do niej chyba polozna sprawdzala brzuch i zdjela szwy

Gość gość
Mialam dwie nieplanwane cesarki. Przy zabiegu moze byc partner. Nie musi wyjsc jak cie szyja, w trojke mozecie byc w sali. Dziecko masz przy sobie od poczatku. Polozne przychodza jak zadzwonisz, przewijaja i podaja na karmienie. Opieka super plus doradzca laktacyjny. Udalo mi sie karmic po obu cesarkach. Znieczulenie to morfina ktora sama dozujesz przez 12h, potem tabletki. Nic mnie nie bolalo za bardzo.

Gość gość
W moim szpitalu bylo spotkanie dla osob z planowanym cieciem, zawsze w weekend cyklicznie raz w miesiacu. Zapytaj sie o to poloznej luz zadzwon do szpitala i zamow sobie mejsce. Tam sie wszystkiego dowiesz. Powodzenia

Gość gość
Bardzo dobra opieka i ludzkie podejscie. Po cesarce mozesz poprosic o dodatkowe znieczulenie, nie daja ci cierpiec. Dziecko przy sobie to byl dla mnie duzy plus. Przez 12 h lezysz i pomagaja ile chcesz przy dziecku. Potem jak sie dobrze czujesz pionizacja, pomagaja sie umyc. Do domu mozesz wyjsc jak sie dobrze czujesz juz 3 dnia. Ale jak cos nie tak to zostawiaja dluzej, lezalam 5 dni. Nie ma sie czego bac.

Gość exdebill_rzuca okiem
Jakiś czas przed cesarką spotkasz się zkonsultantem w szpitalu i ustalicie datę i rodzaj znieczulenia, dostaniesz tez wytyczne kiedy nie pić, nie jeść i o zagrożeniach - ogólnie wtedy sobie możesz z lekarzem pogadac. Nie pamietam czy połozna Cię na to zapisuje, czy ze szpitala przychodzi wezwanie, ale na pewno coś przyjdzie:) Stawiasz się w dniu umówionym, robia badania, i na salę - możesz z sobą kogoś tam zabrać. A potem muzyka, znieczulenie, kotara i już. Dziecko będzie potem z Tobą i partnerem, jeśli będzie wszystko w porzadku. Po operacji byłam jeszcze godzinkę, albo dwie w jakiejś sali przejściowej, ale cały czas z dzieckiem. Reszta jak się trafi - poszukaj w necie opinii o swoim szpitalu, na pewno coś znajdziesz. Generalnie możesz być na środkach przeciwbólowych po cesarce tak długo jak chcesz - ja byłam z 4 dni. Pielęgniarki beda Ci pomagac w tym co trzeba, w tym w karmieniu, możesz tez poprosić o doradce laktacyjnego jak bedziesz miała z tym problem, ale pierwszy raz nie rodzisz, to może nie będzie potrzebny. Ile będziesz leżeć to już wróżenie z fusów;)

Gość exdebill_rzuca okiem
aha - a cięcie mi zrobili na bliznie po pierwszej cesarce- ale to chyba standart.

Gość gość
Ja musialam pojechac do szpitala dzien przed cesarka na kilka godzin. Zrobili badania, wrocilam do domu i nastepnego dnia o 7 stawilam sie juz na zabieg. Wszystko ci polozna powie pod koniec ciazy.

Gość gość
Witajcie. Ja sie wypowiem tylko dlatego ze moja siostra rodziła w UK dokładnie to gdzieś w Bath... było dobrze, opieka, szew był klejony a nie szyty dzieki czemu wspaniale sie zagoiło

Gość Ree

Czy po cesarce moze zostac z nami partner na noc 

Gość Ree

Ktory porod lepszy cesarke czy naturalnie???