Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Upośledzeni społecznie mają gorzej niż niepełnosprawni umysłowo

Polecane posty

Gość gość

Przecież oni w przeciwieństwie do niepełnosprawnych nie mają szans na pracę nikt im nie pomaga to samo z innymi dziedzinami życia nie mają szans z powodu swojego ciężkiego charakteru nie mają szans na partnera a nawet na prawo jazdy. Natomiast ludzie upośledzeni umysłowo mają ciągłą pomoc wsparcie i są w stanie mieć pracę i partnera.

Gość NIEDOROZWINIĘTY
:)

Gość gość
Masz na myli, e ludzie chorzy psychicznie, ale rozwinieci maj lepiej od tych niedorozwinietych, ktrorzy chodzili/chodza do specjalnych szkol?

Gość gość
Upośledzeni społecznie to po prostu ludzie zamknieci w sobie, nieśmiali, z ew. ZABURZENIAMI psychicznymi, A NIE chorobą psychiczną (dlaczego społeczeństwo nie umie tego rozróżnić)

Gość gość
czy uposledzeni społecznie moga miec zdrowe dzieci?

Gość gość
Dokładnie zamknięci w sobie nieśmiali ale jak są oni traktowani??? Nawet z downami ludzie potrafią się zaprzyjaźnić, a tacy ludzie są izolowani i to bardzo ostro izolowani zwykle są samotni do 30-tki lub dłużej z powodu swojego charakteru (i tu wygląd jest nieważny) nie potrafią się dostosować do wielu "scenek społecznych" które wykonują "normalni" być normalnymi (np. gadać żeby gadać i nie zamulać! to skrajny przykład akurat albo te wszystkie czynności związane z weselem, trzeba być zadowolonym rozmawiać bo trzeba rozmawiać)

Gość gość
wydaje mi sie,ze znam kogos takiego:)

Gość gość
Mam wrażenie ze setki takich osób piszę na spotted różnych miast oczywiście niemal zawsze bez rezultatu

Gość gość
Poniekad sie zgadzam z tym ze z takiego stanu jak np fobia spoleczna czy niesmialosc mozna wyjsc dzieki terapii czy lekom, a z uposledzenia umyslowego juz nie.

Gość gość
troche w tym racji jest...

Gość gość
Największym wrogiem upośledzonych umysłowo jest spontaniczność która mi przypomina takie reklamowanie się wśród innych ludzi (to jest strasznie sztuczne takie szczyżenie zębów jak małpa jakaś tylko po to żeby cie lubiano)

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
ciągle ignore Niech ktoś się wypowie specjalistycznie inaczej uznam że siedzą tu same matoły :D

Gość gość
A jednak matoły :D

Gość gość
up/down

Gość gość
Oczywiście, że aspołeczni mają niezbyt ciekawie ale nie porównywałabym ich do niepełnosprawnych umysłowo, to złe porównanie. Ludzie z fobią czy nieśmiali zawsze mogą popracować nad sobą, zmienić się, nabrać odwagi i choć nie będą duszą towarzystwa mogą prowadzić względnie dobre życie zawodowe i rodzinne.

Gość gość
Ale aspołeczni są z tym zupełnie SAMI a tamtych od dziecka się wspiera ciągle się integrują PEFRON załatwia im tyle że ich życie towarzyskie jest udane mam takiego sąsiada co prawda jest niewidomy ale ma 100x więcej znajomych niż ja...

Gość gość
wróć! niedowidzący jest

Gość gość
tak zupełnie sami:(

Gość gość
Upośledzeni społeczni mogą w znacznym stopniu poprawić swoją sytuację poprzez np. terapię. Upośledzeni intelektualnie niestety nie mogą osiągnąć poziomu samodzielności (bo o związkach i pracy nawet nie ma co wspominać).

Gość gość
czym jest dla ciebie pojecie uposledzony spolecznie prosze o definicje

Gość gość
a czy tacy ludzie np ja mają szanse kiedyś poobzykac?

Gość gość
W sumie ciekawe pytanie a beż odpowiedzi

Gość gość
Ja jestem osobą silnie introwertyczną i zamkniętą, ale jakoś sobie radzę w społeczeństwie, jestem dość rodzinna, znajomych mam. Także nie demonizowałabym tak strasznie osób nieśmiałych, ze wszystkim sobie można poradzić, chociaż czasem to wymaga trochę pracy nad sobą. A większości introwertyków wcale nie przeszkadza że są introwertykami, wręcz przeciwnie. :)

Gość gość
up/down

Gość gość
up