Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kamienie nerkowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, Stwierdzono u mnie 6 lat temu kamienie nerkowe szczawianowo-wapńowe. Chodzę tyle lat do lekarza urologa i nie ma poprawy mam kilka na jednej oraz na drugiej nerce. Nadmienię że w przeciągu tego czasu parę mi zeszło. Martwię się jednak tym że one są bardzo ostre i niestety mogą mi powoli niszczyc nerki. Lekarz obecnie zalecil mi tylko profilaktykę dużo płynow i leki rozkurczające i przyśpieszające mocz. Stwierdził że są zbyt małe by je rozbic.Wielkości to są do 1 cm. Co robic ? Jak mozeciecie to proszę o polecenie jakiegos specjalisty. Najlepiej z Warszawy lub okolic. Pozdrawiam

Gość gość
Dziękuje super strona. Jak jeszcze ma ktos jakies porady to prosze pisac.

Warto zadbać także o odpowiednią dietę. Przy kamieniach nerkowych szczawianowo-wapniowych, warto spożywać soki warzywno-owocowe i produkty pełnoziarniste. Należy natomiast wystrzegać się herbaty, kawy, czekolady, szczawiu, buraków, szpinaku, ziemniaków, roślin strączkowych. Nie można ograniczać spożycia wapnia!

Gość gość
spróbuj może alternatywnie zasięgnąć porady innego lekarza - u mnie tak było z podobna dolegliwością urologiczną, po kilku wizytach trafiłam do dobrego urologa tutaj - http://www.gabineturologicznylodz.com.pl lepiej dla własnego zdrowia takich rzeczy nie przeciągać.