Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Netkaa254

Pierwsza wizyta

Polecane posty

Witam. Chciałam się dowiedzieć jakie miałyście obawy i wrażenia po pierwszej wizycie u ginekologa faceta? Jestem w trakcie zmieniania lekarza gdyż wcześniejsza moja gin nie zachowywała się fachowo a wizyta trwała u niej 5 minut. Proszę o normalne odpowiedzi.

Gość gość
Przed pierwszą wizyta byłam strasznie zestresowana min. ze był to męzczyzna, chociaż przed wizyta u babki tez bym sie stresowała nie łatwo tak komus pokazac swoje ciało. Do dr. umówiła mnie siostra więc ja tego dr nie widziałam, byłam "przygotowana" na Pana w wieku 50+, ale gdy poszłam juz do gab. byłam mile zdziwiona był to przystojny i w dodatku nie taki starszawy Pan :) gdy zaczęła sie rozmowa wyluzowałam sie i bardziej uspokoiłam. Teraz juz chodze na luzie, bo wiem ze to nic starsznego :D co do Gin to miałam szczęście :P

Gość gość
ojoj ginekolok facet jest sie czego obawiac , co za glupota

Gość gość
nie ze facet, ogólnie ginekolog i nie "obawiac się" ale troche wstydzic cn? gdybyśmy na codzien latali na golasa to chyba nie było by problemów ... było tam wspomniane ze przed babka tez jest wstyd

Gość gość
autorka pisze o facecie , obawy ma

Wizyta u lekarz ginekologa mezczyzny jest zawsze troche krepujaca. Jesli trafisz na mila osobe i przede wszystkim profesjonalna, nie bedzie problemow. Ale czasami sa to zwykle gbury. Najgorzej jest jak nie mozna z nimi porozmawiac, zapytac sie, bo odpowiadaja polslowkami. Ja mialam problemy z antykoncepcja, z doborem pigulki, ale od mojego lekarza niewiele sie dowiedzialam. Wiecej dowiedziala sie od lekarek z organizacji kobiecej Women Help Women (http://womenhelp.org/pl/). Mozesz pisac do nich na info@womenhelp.org odpowiadaja codziennie i rzeczowo. Polecam.

Gość gość
dzisiaj do nagosci kobiety są przyzwyczajone.Po plaży chodzą rozebrane i się nie wstydzą.

Gość gość
Z mojego doświadczenia wynika że mężczyźni są bardziej kompetentni. Na początku chodziłam do 2 pań ginekolog, jednak były oschłe a rozmowa sprowadzała się do paru słów. Teraz chodzę do mężczyzny. Przy pierwszej wizycie byłam nieco zdenerwowana, jednak teraz uważam że był to dobry wybór. Zawsze odpowie na moje pytania i jest bardzo sympatyczny. Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły. Najlepiej zapytać koleżankę o lekarza godnego polecenia lub poszukać opinii w internecie.

Gość gość
Mężczyźni wiedzą jak zachowywać się wobec gołej kobiety.

Gość Eliza5676
Do ginekologa trzeba mieć trochę szczęścia - warto sugerować się opiniami znajomych na ten temat. Wydaje mi się, że wskażą odpowiednią osobę. Przed pierwszą wizytą poleciłabym poczytać także o tym, jak się przygotować. Ciekawy artykuł na ten temat znalazłam na http://seksbeztabu.info/pierwsza-wizyta-ginekologa-sie-przygotowac-przebieg/ . Myślę, że warto się z nim zapoznać i dowiedzieć co i jak :)