Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród i ginekolog lublin

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar rodzić w Lublinie, chociaż mieszkam ok 60 km od tego miasta. Miała któraś z was do czynienia z porodem w Szpitalu Klinicznym w Lublinie bądz z dr Michałem Bogusiewiczem? Polecacie czy odradzacie?

Gość gość
a w chełmie czy tam zamosciu nie chcesz?

Gość gość
Co masz na myśli pisząc szpital kliniczny?

Gość gość
podobno dobry, jeśli chodzi o poród w SPSK to jest dobrze- porządna opieka i dobrzy ginekolodzy ja bynajmniej dobrzez znam dwóch których moge polecic

Gość gość
jeśli dobrze zrozumiałam to autorce pytania chodzi o SPSK w Lublinie na Jaczewskiego

Gość gość
tak dokładnie chodzi mi o SPSK w Lublinie na Jaczewskiego

Gość gość
Ja tam rodziłam, co więcej leżałam 2 mce na patologii. I powiem tak. Porodówki nie znam, rodziłam cesarką. Siedziałam chwilę na porodówce, wrażenie średnie, ale nie mam porównania. Oddział noworodkowy. Ha, zależy jak trafisz. Ja z pierwszym dzieckiem trafiłam idealnie. Położne nauczyły mnie wszystkiego. Bardzo kompetentni i mili (szczególnie pan - jest tam chyba tylko jeden, więc będzie wiadomo o kogo chodzi). Ty był pokój nr 1 bodajże. Z 2 dzieckiem trafiłam gorzej. Do ostatniego pokoju. Powiedzmy, że dobrze, że wiedziałam co robić. Natomiast prenatologia i neonatologia jest najlepsza w regionie i to potwierdzam. Z samego LBN ludzi mało, większość była z regionu. Położne megakompetentne i zaangażowane. Lekarze też ok. Dużo dmuchania na zimne, jak coś się dzieje to szybka cesarka. W przeciwieństwie do szpitala na Kraśnickich, gdzie jest mocny nacisk na poród naturalny. Na staszica z kolei jest wyremontowany oddział porodowy z opcją porodu w wodzie, więc też fajnie. Ale ja wybrałam miejsce, w którym było najbezpieczniej dla dziecka i mnie w razie czego. Mogę rodzić w kiepskich warunkach, potem też może być różnie. Byle tylko wszystko przebiegło dobrze. Dodam jeszcze, że moje 1 dziecko było wcześniakiem i miało dużo badań po porodzie przeprowadzanych przez wysokiej klasy specjalistów (spróbujcie się dostać prywatnie do prof. Połeckiej zobaczycie w czym rzecz). Minusem PSK4 jest jego oblężenie. A na to pomaga najbardziej lekarz prowadzący z oddziału. Nie znam dr, ale tam wszyscy są raczej dobrzy.

Gość gość
pisałam o 17. Jak masz jakieś pytania to pytaj proszę. Mam jeszcze jakieś 20 min przed komputerem

Gość gość
A czy możecie napisac cos o dr. Paszkowskim Macieju? Jest dobrym lekarzem?

Gość gośćhmmmmm
Jeżeli ciąża nie jest ciążą b.wysokiego ryzyka, mama nie jest obciążona wadami i chorobami, jeżeli dziecko nie ma wad, nie ma ryzyka, że coś się stanie przy porodzie, to szukałabym innego szpitala niż na Jaczewskiego. Dziewczyna z fizjologiczną zdrową ciążą lepiej będzie się czuła w małomiasteczkowym szpitalu na miejscu niż ma jechać ileś kilometrów. Co innego, jeżeli z ciążą są kłopoty lub mama jest chora,słaba itp.

Gość gość
moim zdaniem powinien pokierować cię twój lekarz, ja chodze do specjalisty z Plus Medic - plusmedic.pl jeśli ktoś zainteresowany proszę się zorientować, polecam bo naprawdę przychylni i mili lekarze a to nie trafia się często

Gość gość
Jesli ktoś szuka dobrego gine w Lublinie polecam Przychodnię Plus Medic - www.plusmedic.pl dodatkowo teraz mają promocję ,,dni darmowego leczenia" czy coś takiego, także fajnie sprawdzić

Gość gość
Pracowałam jakiś czas w tym szpitalu na patologii ciąży. Ogólnie nie polecam tego szpitala, ale to tylko moje zdanie. Rodzić bym tam nie chciała- rodziłam na Krasnickiej.