Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aparatka222

Aparat ortodontyczny , wyrwane czwórki i tragedia...

Polecane posty

Gość Aparatka222

Witam nie jestem w stanie znaleźć kogoś z problemem mojego pokroju . Otóż moje 'leczenie' trwa 3 lata . Z początku ortodontka stwierdziła ze mam zwężenie łukowe po prawej stronie na gorze i na dole i skierowała mnie n wyrwanie czwórek po tej stronie . Nie chciałam ale pod naciskiem chociażby rodzicielki sie zdecydowałam. Następnie pani stwierdziła ze z 2 strony nie trzeba i założyła mi aparat. Teraz widać 'tragedie' mianowicie opadnięty kącik z prawej strony oraz przesunięcie wszystkich zębów na prawa stronę przez co jedna jedynkę mam na środku . moj uśmiech nie wyglada dobrze wyglada z obu stron inaczej co w efekcie wyglada tragicznie . Nie wiem już co moge zrobic . Zamierzam zmienić ortodonte ale czy to cokolwiek da już po wyrwaniu tych czwórek?

Gość gość
Ja tez nosze aparat i niestety nie mam jdnej szostki (z innych powodow). Pytalam go czy moge uniknac implantu i zamiast tego przesunac siodemke w to miejsce. Powiedzial ze absolutnie nie, ze zęby musza byc symetryczne aby wszystkie sily naciskowe rozkladaly sie poprawnie. Wiec musialabym usunac szostke z drugiej strony. Czego oczywiscie tez nie poleca. Powiedzial, ze niestety niektorzy dentysci jeszcze mysla ze mozna bez tej symetrii. I zadne leczenie ortododontyczne nie powinno trwac dluzej niz 2 lata bo jest to wtedy wiecej szkody niz pozytku. Zmieniaj ortodonte natychmiast, zeby jeszcze cos uratowac.

Gość gość
niezle. u mnie az tak zle nie było. Musiałam wyrwac 2 szostki, było zle ale już nie pamiętam. Warto w takich chwilach myslec tylko o efekcie koncowym czyli prostych zebach co pomaga. Tak mnie nauczula myslec moja ortodontka http://www.ortodonta-katowice.eu/page/oferta i ja juz widze pierwsze zmiany na lepsze.

Gość gość
to widać trafiłaś na dobrego fachowca. Współczuję. Na pewno musisz zmienić ortodontę, bo ten może ci jeszcze większą krzywdę wyrządzić. Ja chodzę o 3 lat tu http://dentarama.pl/dw-oferta.html i jestem zadowolona, wiec jeśli jestes z okolic smiało możesz isc tutaj. Myslę ze jak trafisz w ręce dobrego specjalisty to jeszcze będzie w stanie Ci pomoc nawet bez tych zębów.

Szczerze mówiąc od razu powinnaś zmienić ortodontę gdy zauważyłaś, że coś jest nie tak..., ale teraz to już nie ważne. Najlepiej będzie jak jednak zmienisz tego ortodontę, pójdziesz chociażby na konsultacje do innych, tak dla własnego spokoju. Będziesz wiedzieć, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy :) Zdaje sobie sprawę z tego, że jest wielu ortodontów, a w Warszawie to już w ogóle, a więc podam Ci namiary na mojego - http://odent.pl/lokalizacja/warszawa-zoliborz_o1/ Noszę aparat od roku i nie miałam takich nieprzyjemności jak Ty... i szczerze mówiąc, już widać pod aparatem, że naprawdę będzie dobrze :)

Gość gość
Jej twoje leczenie długo trwa..Uważam, że zdecydowanie powinnaś skonsultować się z innym ortodontą. Masz namiary na sprawdzonego: www.kaiserziorkiewiczbeata.pl, moja siostra tam miała zakładany aparat i teraz już ma bardzo ładne, prościutkie ząbki, a też w międzyczasie miała jakieś zęby wyrwane. Podobno Pani doktor jest profesjonalistką i ma szeroką wiedzę. Na pewno coś Ci poradzi. W ogóle słyszałam, że ma nowoczesny, zaawansowany sprzęt, a wiem, że różnie z tym bywa u innych ortodontów.

Gość gość
takich teraz mamy konowałow... ale żeby dac sobie wyrwać dwa zdrowe zęby i to jeszcze czworki to naprawde trzeba miec cos z glową...

Gość gość
Myślę, że zmiana ortodonty będzie konieczna. Skoro tam zepsuli Ci zgryz, to nie masz pewności, czy nie będzie gorzej. Lepiej udać się do naprawdę dobrego gabinetu, w którym będą w stanie Ci pomóc. Ja zakładałam aparat w http://dentarama.pl/ i po zdjęciu wszystko wygląda bardzo dobrze. Widać, że to osoby z doświadczeniem, może byliby w stanie coś poradzić na Twój problem.