Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkoła rodzenia. Czy warto?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 31tc. Polozna przekonywala mnie dzis,zebym wspolnie z mezem pomyslala o szkole rodzenia,poniewaz to ostatni dzwonek. Za 5 prowadzonych przez nia spotkan placi sie 400zl. Pytanie do mam - czy warto? Czego ucza na takich zajeciach?

Gość gość
Ja mialam zajecia z opieki nad noworodkiem, o formalnosciach dla samotnych matek, o karmieniu piersia i o przebiegu porodu , znieczuleniu, oddychaniu. Szczerze mowiac ze wszystkich zajęć przydaly mi sie tylko te z opieki nad dzieckiem. Moze tez trochę przelamałam lęk zwiazany z porodem jak zrozumialam jak to wszystko wygląda i dlaczego tak jest. Kwestii zwiazanych z oddychaniem czy fazami porodu jak przyszlo co do czego nie pamietałam. Ja mialam szkole rodzenia za darmo.

Gość gość
Wejdź sobie na stronę internetową szkoly rodzenia. Tam powinnas miec rozpisane poszczególne spotkania

Gość gość
Szkoda kasy.

Gość gość
tez tak twierdze szkoda kasy.

Gość gość
Ze wzgledu na problemy z lozyskiem i cukrzyce bede miec prawdopodobnie cc,wiec nie wiem czy w ogole te zajecia beda dla mnie przydatne. A jesli chodzi o opieke nad noworodkiem - z mojej przychodzi przychodzi polozna i pomaga do 6tygodnia zycia (raz w tygodniu)..A za 400zl sporo rzeczy jednak dla dziecka mozna kupic :\

Gość gość
Ja planuje isc bo mimo z juz rodzilam to nic nie pamietam bo to bylo 15 latt temu. Poza tym wszystko sie zmienia odnosnie pielegnacji szczepien czy zywienia. Chcialabym cos liznac chociaz o poerwszej pomocy i pojsc na oddzial polozniczy z odwiedzinami bo rodzilam w innym miescie. Po tylu latach to jak pierwsze diecko.

Gość gość
Stary Żyd leży na łożu śmierci , zebrała się cała rodzina. Nagale stray żyd się pyta : Joahim ? - Jestem Ponownie się pyta , a Mojżesz ? - Jestem Jeszcze raz się pyta Abraham ? - Jestem To kto kur*a sklepu pilnuje ??

Gość gość
Chodziłam i uważam, ze warto. Jak szkoda ci kasy a chcesz jednak wziąć udział w takich zajęciach to może poszukaj bezpłatnej szkoły.

Gość gość
a czemu nie pojdziesz z nfz za darmo?

Gość gość
Ja chodzę na nzf za darmo 8 zajęć byłam już na jednych;-)

a szkoła rodzenia, gdzie ja chodziłam jest za darmo. Jest to szkoła p. Małgosi Stefaniak (www.szkolarodzenia.org.pl). I bardzo polecam. Zajęcia składają się z teorii (o ile można teoretycznie się przygotować ;)) i ćwiczeń.

Zależy . Ja trafiłam na beznadziejną szkołę. Położna dawała ulotki mleka modyfikowanego "bo lepiej dziecko szybko do butelki przyzwyczaić, żeby dłużej spało", a ze szczepieniami to był koszmar. Pierdyliard ulotek i broszur o skojarzonych, o meningokokach, rotawirusach, ospie, no multum tego. Chusteczki nawilżane tylko określonej firmy dobre , to samo z kosmetykami .

Gość gość
Ja chodziłam dwa razy. Raz na płatne zajęcia indywidualne (tylko my z mężem i położna)-nie było w tym szpitalu innej. Drugi raz na zajęcia grupowe bezpłatnie w innym szpitalu i te bezpłatne były o wiele lepsze. Fakt z oddychania przy porodzie pamiętałam tyle, że mam oddychać i nie wstrzymywać oddechu i tyle. Gdybym miała mieć cesarkę i zapłacić 400 zł za zajęcia to patrząc z dzisiejszej perspektywy nie zdecydowałbym się pewnie.

Gość gość
My chodziliśmy na bezpłatną szkołę rodzenia bylam zadowolona ale jakbym miala zapłacić 400zl to bym żałowała wydanej kasy

Gość danka098
Doula to szkoła rodzenia we Wrocławiu, do której chodziliśmy z mężem. http://krainadouli.pl/ Bardzo nam pomogły zajęcia zważywszy, że to pierwsze dziecko. Dzięki temu nic nas nie zaskoczyło prócz naszego ślicznego synka. :)

Gość gość
Ja mam od 21 tc na nfz spotkania indywidualne z położna. Wszystkiego ona mnie uczy. Taka indywidualna szkoła rodzenia ;) spotkania raz na tydzien ;)

Witam, jestem studentką 4 roku pedagogiki specjalnej na Uniwersytecie Pedagogicznym. Piszę pracę magisterską na temat: wiedzy kobiet w ciąży o wczesnym wspomaganiu rozwoju. Byłabym bardzo wdzięczna za wypełnienie anonimowej ankiety. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam http://www.ankietka.pl/ankieta/187618/wiedza-kobiet-w-ciazy-o-wczesnym-wspomaganiu-rozwoju-dziecka.html