Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mazda fajne auto czy kupa rdzy i dramat?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie - jedna poszła już na "złom" teraz czas na kolejne auto - miałem 6 2004 dobrze wspominam ale niestety diesel teraz myślę o nowszej 6 już w benzynie z 2008r. Co Wy na to? W rachubę wchodzi jeszcze audi a4 kombi lub sedan - ale to jakiś zdechł rocznik 2003/4 i okolice.

Gość gość
Zdecydowanie Mazda 6. Autka maja bardzo dobre recenzje, sa niezawodne także polecam :-)

Gość gość
od audi wszystko jest lepsze .. audi to padaka ..

Gość gość
Audi to dobre auta tylko sa bardzo drogie. Za ta sama cene masz japonczyka lub koreanca ale kilka lat młodszego :-)

Gość gość
audi to najgorsze auta jakie jeżdzą po ulicach .. Za drogie , sypią się ..

Gość gość
zobaczcie co kupuje prezydent Krakowa oto fragment sciagnięty z intrenetu : Jacek Majchrowski już po raz czwarty został wybrany przez mieszkańców Krakowa na prezydenta miasta. W nową kadencję rusza nową służbową limuzyną. Teraz będzie jeździł hybrydowym Lexusem GS 300h. Nowa limuzyna zastąpi Audi A6, które dobrnęło już do wieku 8 lat. Decyzja o wymianie została podjęta ze względu na częste usterki samochodu. Głównym kryterium w wyborze nowego pojazdu była ekologia. Z ofertą wyszedł Lexus, proponując model GS 300h. Samochód kosztował 155 tys. zł.

Gość gość
łatwiej wybaczyć autu za 60 tys zł gdy się sypie , niż za 300 tys zł które sypie się jak choinka .. Tanie ma prawo się sypać .. Wlasnie dlatego audi uważam za gorsze od VW .. Vw tez się sypie , ale przynajmniej jest tanie i to jest jego zaletą A Audi nie ma praktycznie zadnych zalet.

Gość gość
Jeżeli ktos nie potrafi kupic zadbanego samochodu to nawet dwuletnie Audi bedzie się sypac. Jeżeli ktoś zna się na samochodach to kupi 15-letnie zadbane i bedzie niezawodny przez dlugi okres czasu. Taka prawda :-)

Gość gość
prezydent krakowa kupił nowe audi z salonu taka prawda ..Zaczęło sie sypać po 8 latach od zakupu

Gość gość
przepraszam w moim tekscie był bląd w wieku 8 lat on go sprzedał u wymienił na lexusa . Auto sypało mu się wczesniej ..

Gość gość
bez przesady VW wcale nie jest takie tanie , konkurencja już dawno ich wyprzedziła cenami i jakością

Gość gość
bez woskowania samochód szybciej rdzewieje dobry wosk kosztuje już od 100zł bo tanie do 50 zł to spływa razem z deszczem

Gość Jazda bardziej bokiem
audi i vw różnią się tylko znaczkiem na masce chcesz dobre auto BMW lub Mercedes

Gość gość
Mam audi z 1995 roku , może dla was to złom ale mimo 20 lat zero rdzy , technicznie też ok. Chciałem kupić Mazdę 6 z 2004 ale na większości jest już korozja . Owszem nowe ok ale za używanego bym się nie czepił

Gość dakz
miałem audi 80 sypało się wszystko .. Kupiłem fiata psuje się , ale mniej od audi

Gość prawictwo pospolite 133
audi - drogie g****o które nawet nie jezdzi w Formule 1 , cena niczym nieuzasadniona .. POwinno kosztować o połowe mniej chocby ze względu na to że nie jezdzi w formule 1 mercedes - drogie, ale dobre auto które jezdzi w formule 1 dla niektórych za drogie .. Ale na pewno lepsze niż audi

Gość gość
do 13:40 To sprowadz sobie Mazde 6 z zagranicy np. z Wloch , Szwajcarii to korozji nie powinno być. Znajomy sprowadzil z Holandii Mazde 5( tego vana) i zadnej korozji nie było :-)

Gość gość
We włoszech nie dbają o samochody , sprowadzają stamtąd same trupy zresztą z niemiec , holandii czy szwajcarii też bo zepsute najbardziej im się opłaca. Zresztą każdy samochód dobry dopóki nie ma z nim problemów .

Gość gość
Prawictwo znawco motoryzacji , w jaki sposób można oceniać samochody klasy średniej względem formuły 1 ? :/ renault jest w formule 1 ale to nie oznacza że jest lepsze od audi . Podkreślę że mówię o nowych samochodach.

Gość gość
Tak samo jak Infinity czy Lexus nie ma w formule :-)

Gość gość
Mazde bierz w benzynie, audi i wszelkie z rodziny vw po 2000r daruj sobie.

Gość gość
w dziewczyny rodzinie kilka osób już kupiło - a bardziej zamówiło u jednego kolesia, który sprowadza auta na zamówienie z niemiec i niby wszyscy zadowoleni - ale jakoś się boję - tą poprzednią 6 miałem na ropę właśnie i sinik padł, rdza w sumie też nadkola i drzwi podjadała - ale kolega ma w benzynie i jest zadowolony bardzo, ja mimo dużych kosztów auto wspominam bardzo dobrze komfort jazdy bardzo fajny - po prostu lubiłem tym jeździć dlatego myślę dalej o maździe.

Gość gość
lexus jezdził w formule toyota miala przygode z formula 1 i to wiele lat a audi co to jest ? marka anonimowa ..i niestety droga ..

Gość gość
Mazda ma dobre benzynowe silniki, a ten diesel to kompletna padaka, nie można do tego podchodzić.

Gość gość
Znajomy miał mazde wlasnie w benzynie do tego na gaz sekwencyjny i bardzo sobie chwali. Autko sprowadzone, zadbane i bez korozji. Za granica wiele samochodów jest garażowanych dlatego m.in. sa w lepszym stanie .W takich Wloszech tez pogoda sprzyja.

Gość dobra radaaa
kupiles diesla i narzekasz . Diesle i gaz to syf . Tylko benzyna sie liczy diesele maja najwieksze przebiegi . Nie ma aut z silnikiem diesla o przebiegu niższym niż 300 tys km .. Jezeli widzisz 10 letniego diesla ktory ma na liczniku 120 tys km to oznacza ze ma przekręcony licznik z 350 tys km na 120 tys km .a silnik na GAz rozleci sie po 200 tys km przebiegu Wiesz dlaczego diesle maja najwyzsze przebiegi i są najwiekszymi gratami na drodze ? Bo nowy diesel kosztuje kilka tysiecy wiecej niz nowa benzyna i by własciielowi wrócił sie koszt zakupu diesla to on musi robić wiecej kilometrów przkladowa cena w salonie ford focus diesel z 2015 roku - 80 tys zł ford focus benzyna z 2015 -72 tys zł Czy warto przeplacać 8 tys zł tylko po to by jezdzić nim 10 tys km rocznie ? Wlasnie ze nie .. Dlatego ci co kupuje diesla z góry zakladają ze będa robić dziesiatki tysiecy kilometrów . miedzy innymi dlatego twoja mazda jest złomem , bo kupiłes diesla zamiast benzyny .

Gość gość
10 letnia benzyna o przebiegu 120 tys km jak najbardziej jest możliwe . ale 10 letni diesel o przebiegu 120 tys km to oszustwo .. diesle są drozsze w zakupie od benzyny i robiąc tyle samo kilometrów co w benzynie koszt zakupu się nie zwróci .. Wiec jakby wlasciciel robil tylko 8 tys km rocznie to by stracił na zakupie nowego diesla .. Jak ktos robi malo kilometrów to kupuje nową benzyne .. a jak ktos robi mnóstwo kilometrów do wybiera diesla.

Gość gość
nie wiem ile twoja mazda ma lat , ale od razu cie uprzedzam ze jest ma około 8 lat i przebieg auta wskazuje 150 tys km to możesz ten przebieg pomnozyć razy 2 tak naprawde ma 320 tys km i wszystko jest w niej zuzyte . Lacznie z zawieszeniem , skrzynia biegów itd , itp ..

Gość gość
ja chce kupić 2006-2008 rocznik - jak się uda to może 2008 ale nie sądzę że taką dostanę w miarę możliwie dobrym stanie. Benzynka 2.0 147 KM