Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KAZDA OSOBA SAMOTNA powinna pojsc po pomoc do psychologa

Polecane posty

Gość gość

wlasciwa psychoterapia pozwoli dokonac w zyciu zmian o ktorych tak bardzo marzymy

Gość mistrzteleportacji
wybacz ale technik psychologicznych moge sie nauczyc sam i z ksiazek :classic_cool:

Gość gość
Dlaczego?,a może ktoś lubi samotność bo to zaoszczędza wielu zmartwień i problemów.Samemu /samej łatwiej i spokojniej jest.s

Przede wszystkim trzeba "wyjść z cienia". Rozmawiać więcej z ludźmi. Zadecydować, żyć w samotności, czy w towarzystwie. Nie wszyscy muszą "kogoś mieć", mieć potomstwo itp.

Już nie reklamuj tych darmozjadów, którzy kiedyś poszli na łatwy, modny kierunek, a teraz lądują na zmywaku . . . :classic_cool:

Gość gość
ja mogę iść do psychologa tylko po to żeby nauczył mnie szybko i bezboleśnie pozbywać się chorych na samotność i nie lubiących swojego własnego towarzystwa, umierających gdy nie ma obok innego dwunożnego który wysłucha wszystkich opowiastek i żali

Gość gość
dokładnie!.

Gość mistrzteleportacji
kierunek jak kierunek pytanie postawilbym raczej o CEL studiowania kierunku co darmozjadowi w duszy gralo ze kupil se takie klocki :classic_cool:

Gość gość
swoją drogą w Polsce jest bardzo dużo samobójstw ludzie sa słabi

Gość gość
co ci psycholog pomoze

Gość gość
A to wszystko z dobrobytu...

14:16 - Jak to co? Uniknięcie pracy przy łopacie, siedzenie za biurkiem. Wykrztuszenie, paru tanich sloganów i zyskanie poklasku... Byli porządni psycholodzy, jak Freud, czy Fromm (fortunnie lub nie obaj byli Żydami), ale oni działali zupełnie inaczej. Najpierw wsadzili sporo pracy w analizę ludzkich zachowań w kontekście religijnym, kulturowym, historycznym, wyciągali wnioski i dzielili się z nimi z ludzkością... Ale jak teraz widzę, te maciory z frazesami w tv, to mnie mdli...

"swoją drogą w Polsce jest bardzo dużo samobójstw ludzie sa słabi" Lepsze samobójstwo, niż płacenie darmozjadowi. To jak karmienie nowotworu . . .

Gość gość
każdy powinien mieć podstawową wiedzę z psychologii

Gość gość
chciałeś być alchemikiem :więc powinieneś wiedzieć że kasa to tylko przepływająca energia a samobójstwo to mieszanie w planie nad którym pracowało kilka osób

asa to materia, nie energia. Coś, co łączy człowieka z tym, co przyziemne, to po pierwsze. Po drugie Gdy człowiek nie ma wyjścia i chce popełnić samobójstwo i tak lepiej, żeby to zrobił od razu, bo pójście do darmozjada tylko to odwlecze w czasie. A idąc do psychologa, tylko go utwierdza w jego procederze i oducza uczciwej pracy . . .

Gość gość
wszystko jest energią :-) nie tylko kasa absolutnie wszystko

Gość gość
A co ci pomoże psycholog on może ci tylko powiedzieć jak się masz zachowywać do ludzi a jeżeli ty sam nie będziesz umiał tego zrobić co on ci radzi to nic ci z tego nie wyniknie po prostu nadal będziesz samotny no bo co psycholog ci znajdzie drugą połówkę czy znajomych przyjaciół napiszę brutalną prawdę człowiek jak ma być nie wypałem to nim zostanie dużo ludzi było u psychiatry u psychologów i nic im to nie dało.

Gość gość
dokładnie!

Gość gość
myślę że ludzie lepiej się czują jak się wygadają ,a kto chce słuchac za darmo godzinami tych wynurzeń,ze mnie robiły sobie psychiatrę i mnie wykończyły

"myślę że ludzie lepiej się czują jak się wygadają ,a kto chce słuchac ZA DARMO godzinami tych wynurzeń,ze mnie robiły sobie psychiatrę i mnie wykończyły" Wolałbym się wygadać przed manekinem. Za darmo. Efekt ten sam, albo i lepszy, jak przed pasożytem, który być może będzie miał z tego pożywkę...

Gość gość
to powiedz babie żeby gadała do manekina :-) nie przejdzie

"to powiedz babie żeby gadała do manekina usmiech.gif nie przejdzie" Nie mierz innych swoją miarą. A co do psychologów, to przydałaby się taka "akcja T-4"

Gość gość
Haha, ja jestem baba i samotna, po pewnym czasie po prostu oduczasz się użalania nad sobą i przestajesz szukać swojego odbicia w cudzych oczach tylko żyjesz prawdziwie swobodnie. Po co psycholog?

Gość gośćmiara
ja nie zwierzam się nikomu :-)

Gość gość
myślicie o swoich tyłkach zawsze i tylko? niektórzy są zagubieni i muszą sobie pogadać,każdy sam może dojść do wszystkiego ale nie każdy potrafi

Cóż za głupota. Ludzie bywają samotni z różnych powodów, a Wy wszystkich wkładacie do jednego worka. Osoba, która wczoraj rozstała się z partnerem z powodu jego zdrady, nie rozpacza i stara sobie radzić z rozczarowaniem na własną rękę, wymaga opieki psychologicznej?

Gość gość
psycholog nauczy osobe ktora ma problemy z nawiazywaniem relacji towarzyskkich, jak te relacje nawiazywac

Gość gość
Ale jakie relacje towarzyskie i kogo macie na myśli pisząc "samotna"? Kogoś bez znajomych kto wiecznie siedzi smutny w domu czy kogokolwiek bez partnera? Czy każdego komu ten stan doskwiera?

Gość gość
szukam fajnego faceta