Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co dziecku kładzie sie pieluszke na głowe ??

Polecane posty

Gość krotki film o zabijaniu
bo aureolka na pieluszce lepiej sie trzyma :classic_cool:

Gość gość
Serio pytam po co ? co to daje ? wszedzie u znajomych na zdjeciach to widze az głupio mi ich zapytac . sama mam 5 miesiecznego synka i nigdy tak nie robiłam to mnie ciekawi

Gość krotki film o zabijaniu
jak sie nie ma czapeczki dla bachorka to jak inaczej uchronic mu lepek przed udarem slonecznym?

Gość gość
a w domu ?? bo głównie o to chodzi ( ja jestem miła wiec ciebie / was tez o to prosze po co od razu bachora ?? )

Gość gość
Pieluszkę na głowę? Pierwsze słyszę

Gość gdyby urban nosil turban
no a jak sie nazywaja te biale szmatki co arabowie nosza na glowach? bo kiecki maja biale tak jak ksieza maja czarne, to rozumiem. ale najfajniejsze maja te pieluchy z aureolka :classic_cool:

Gość zakaz__pedalowania
nie bachora tylko pieszczotliwie - bachorka :classic_cool:

Gość gość
pod głowę to kładłam, bo synek często ulewał

Gość mamusitta
Ja kładłam jak synek miał czkawke, kładłam na kaloryfer i na główkę letnio ciepła moment przechodziło ale po co ludzie robią z tym zdjęcia nie wiem!

Gość gość
Pewnie jakiejs wiejskie zwyczaje z poprzedniego wieku.

Gość gość
rowniez pierwsze słysze nie widzialam jeszcze zdjecia z pielucha na głowie

Gość gość
Żeby mózg nie wyparowal:)

Gość gość
Zapytałam mojej ciotki i usłyszałam odpowiedź,żeby dziecko czuło zapach mamy i zapewnia to niby poczucie bliskości.

Gość gość
Prawdę mówiąc, nie za bardzo wiem o co chodzi. Ja np. kładę córce pieluszkę POD głowę (bo zdarza jej się ulać), a ona zawija ją sobie wokół głowy, bo... tak chce. Nie wiem, czemu to robi. Kojarzy mi się ze zwierzaczkiem, który lubi zagrzebać się w jakąś szmatkę:)

Gość gość
bo za komuny matki tak robiły jak mały dość patrzenia na rozdartego dzieciora więc go przykrywały

kilka z moichkoleżanek tak właśnie robił- kładzie pieluchę obok buzi (nie na głowę) Jedna koleżanka mnie namawiała, żebym dawała pieluchę dziecku do tulenia niby. Robi się wtedy milusio i cieplusio i te sprawy.. jakoś mnie to nie przekonało. I obyło się bez :P a córka ma swoją przytulankę w łóżeczku

Gość gość
To ja z 19.10. A tak w ogóle, to spróbujcie pomachać swojemu dziecku pieluchą tetrową nad głową:D Tzn. trzymać ją nad głową dziecka rozwieszoną, jak suszące się prześcieradło, i machać nią w kierunku od czoła do brody i z powrotem:D moja córka wariuje ze szczęścia, co odkryłam ostatnio zupełnym przypadkiem:D

Gość gość
aha no to juz cokolwiek wiem mysle ze chodzi o ta bliskosc bo niby co innego a z ta czkawka to następnym razem i ja spróbuje moze pomoze :)

moja córka też lubiłjak macham jej pieluchą czy czymkolwiek, a najbardziej jak robię "wiaterek" gazetą np.

Gość gość
Ja pod brodę dawałam dopóki dzieci mi nie przestały ulewac ale tylko z 10 min po karmieniu

Gość gość
Moja najstarsza córka miała w szpitalu pieluszkę założoną do zdjęcia ponieważ na główce miała antenkę czyli wenflon.

Gość gość
Moja mama mi czapeczki i chusteczki zakładała, bo byłam łysa i jej wstyd było. Może to to :D

Gość gość
Ja w wakacje widziałam takiego malucha z pieluchą na głowie w centrum handlowym:) - synek mojej koleżanki :P Rodziłyśmy w tym samym czasie, moja córka nawet czapki nie miała bo było tak ciepło (w budynku słońce nie świeci:P ). Wtedy wydawało mi się, że go przykryła bo klimatyzacja tam była... ale dziwnie to wyglądało, cóż może czapki nie zabrała a chciała go koniecznie uchronić? :)

Gość gość
Hehe moja córka raz miała pieluchę na głowie baaaa i to chyba dwie :D Wychodziłyśmy ze szpitala, mąż po nas już przyjechał, praktycznie wychodzimy i okazało się, że nie zabrał ze sobą czapki z domu:/ Te które miałam w szpitalu niestety sie pobrudziły... dzień wcześniej mu je dałm, miał je wyprać a później przynieść. Zapomniał. Był lipiec, autem do domu, więc małej pieluchę założyliśmy na głowę, która ciągle jej spadała/zsuwała się :P Jak wychodziliśmy ze szpitala to na parkingu znajomych spotkaliśmy. Zamiast się pochwalić małą to wstyd mi było, że moje dziecko tak wygląda :D

Gość wifigdańsk
ja nie słyszałam o takim zwyczaju ani nawet jednego zdjecia wsrod znajomych nie widzialam zeby dziecko było z pielucha na głowie. w sumie mam kilka pieluch takich tetrowych ale tak wlasciwie nie używam i leżą w szafie:)oosbiscie balabym sie dawac niemowlakowie zeby sobie nie przesunał i przypadkowo sie nie udusił,moja kolezanka niedawno taki horror przezyla,byla w kuchni,cos robila,mały w łozeczku apsł ale cos ją tkneło ze tak cicho i ze tak długo spi i weszla do pokoju patrzy a on z pielucha na buzi,od razu odrzucila ta pieluchę to mały jezscze przez jakis czas jakby nie oddychał,to znaczy po jakims czasie dopiero jakby zlapał oddech i zaczal się krztusic,tak ze z jej opowiadan juz mialam dosyć.