Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asssica

co sie ze mna dzieje,to ciaza???

Polecane posty

Gość asssica
A moge miec pewnosc ze nie jest to ciaza pozamaciczna?

Gość gość
A co się dzieje? Coś cię boli?

Gość asssica
Wczoraj ciagbal mnie lekko brzuch,lekko ledzwie,ale nie byl to bardzo silny bol,wiem bo mialam strasznie mocne bole menstruacujne.Okres normalny,no moze wiecej jest skrzepow

Gość gość
nie pozamaciczna by wyczaili na usg odrazu

Gość gość
Jesli beta spadla to chyba i tak nie ma juz znaczenia czy to pozamaciczna. Ciaza przestala sie rozwijac- nie rosnie,nie rozsadzi jajowodu.

Gość asssica
wczoraj ryczałam, tyle lat staran... :-(tak sie ucieszyłam jak testy były pozytywne.Co poszło nie tak?Czy to moze byc wina polipa endometrialnego, małego miesniaka, czy czego jeszcze?Gwarancji na to ze kolejna ciaza bedzie prawidlowa chyba nigdy nie ma... W lutym mam zabieg histeroskopii usuniecia tego polipa, ale teraz nie wiem czy sie wogole odbedzie, bo okres poprzestawial mi wszystko. Czy lekarz moze sztucznie wywołac mi miesiaczke?

Gość asssica
UP

Gość gość
Idź do lekarza i się dowiedz? Nawet nie wiesz jak wiele kobiet poronilo.

Gość gość
Kurcze, jakbym czytala swoje "perypetie" sprzed 4 m-cy! Powiem Ci jak bylo u mnie. Przed spodziewana miesiaczka testy negatywne. Potem 4 dniowe mega krwawienie ze skrzepami, bóle mniej nasilone niz zwykle, podpaski zmienialam w tempie ekspresowym. Kilka dni później zrobilam test bo cos mi nie pasowalo i okazalo się ze jest pozytywny. Nie spieszylam się do lekarza bo i po co? Potem dopadly mnie bóle wylacznie po jednej stronie, bolal mnie jajnik, w lędźwiach, ciągnela macica, wiec jednak do lekarza się wybralam. Oczywiście nie zobaczyl nic na usg, po tym jak uslyszal o krwawieniu obstawil poronienie albo pozamaciczna. Dzis jestem w 17 tc, wiem co przeżywasz, ja blagalam męża zeby zawiozl mnie na izbe, żeby tam czekac na usuniecie. Badz dobrej mysli. Tez czekalam na bete- pierwszy wynik swiadczy o ciąży, przyrost w drugim okresli czy jest prawidlowa. Powodzenia!

Gość gość
Nie przeczytałam całego watku- przykro mi.

Gość asssica
:-( TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI :) Wierzę, że kolejnym razem się uda...

Gość asssica
nie musze isc juz do lekarza, beta mi spadla, wiec poronienie.Pytanie czysto teoretyczne, czy lekarz moze wywolac lekami miesiaczke.W tym cylku nie zamierzam wspolzyc, zalezy mi zeby histeroskopia odbyla sie w terminie

Gość gość
Mozna lekami wywolac okres ale nie wiem czy przy poronieniu

Gość asssica
poroniłam teraz na dniach od 9.01 zaczelam krawic a dzis 13.01 juz ustaje, a zabieg mam na 5.02, wiec teoretycznie okres powinnam dostacok 27-28.01 czyli za 2 tyg.Nie wiem czy to nie za maly odstep miedzy tymi krwawieniami.Jak myslicie

Gość asssica
UP

Gość gość
Witam, moze zaczne od poczatku. Dzien po skonczonym okresie kochalismy sie z moim mezem ,,do konca" generalnie sie nie zabespieczamy jedynie stosunek przerywany a wiadomo ze to nie jest zadne zabezpieczenie. Od ok 4-5 dni dosc dziwnie sie czuje, mam lekko opuchniete wargi sromowe i generalnie zrobily sie ciemne brazowo-granatowe i biale uplawy ale nic nie piecze i nie boli, oprocz tego mam spore wzdecia i zaparcia, piersi sa wrazliwsze ale nie za mocno jestem dosc szczupla wiec nie wiem czy to dla tego sa na nich mocniej widoczne zylki. Siku chodze troche czesciej i jestem bardziej zmeczona ale to sobie tez mozna tlumaczyc pogoda a nie chce tez na sile dopatrywac sie objawow. Czy moge byc w ciazy???? do okresu mam troche ponad tydzien wiec za wczesnie aby robic test.

Gość gość
Jesli uprawia sie seks bez zabezpiecznia prawdopodobienstwo ciazy zawsze jest. Musisz poczekac tydzien, my ci nie powiemy czy jestes w ciazy.

Gość asssica
OBSERWUJ SIEBIE, za tydzien zrob test.Zycze powodzenia i trzymam kciuki :)

Gość blackperl
Witam! Czy ktoras z pan miala plamienie w srodku cyklu? Zaczynam sie martwiec p[oniewaz plamienie trwa juz 4 dzien. Biorę tabletki antykoncepcyjne 4 rok i pierwszy raz zdarzylo mi sie cos takiego. robilam test ciazowy ktory byl negatywny. Okres zaczał sie 7.01. a skonczyl 12.01. 14. 01. wziełam tabletke. 17.01 zaczełam plamic bardzo delikatnie. Nastepnego dnia bylo tego troche wiecej i ostry bol. Wczoraj i dzis lekkie plamienie. Wyglada to jak brazowy upław. z Mezem kochaliśmy sie ostatnim razem 16-17.01. Nie wiem czy moglo dojsc do implantacji...szcerze watpie. Bylam u ginekologa ktory "olal" sprawe... po prostu nic konkretnie nie wyjasnil co sie dzieje. Mam tkliwosc piersi czasem mocno swedza. Boli podbrzusze oi oogolnie czuje sie tak jakbym caly czas miala okres... prosze o pomoc bo juz swiruje... moze ktos mial podobnie?

Gość gość
jest tu ktos?

Gość gość
ja mialam podobne objawy przy tabletkach (cilest), plamienie i bol w podbrzuszu, bralam je ok 3 lat z malymi przerwami. Lekarz wtedy stwierdzil ze to skotek uboczny tabletek i kazal mi je odstawic i objawy ustapily, po 3 miesiacach przepisal mi inne tabletki.