Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót do pracy po macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość

Po 1,5 roku :-( dziecko wciąż karmione piersią.

Gość gość
Ja też wracam ale już mi słabo jak sobie pomyślę . Ja też jeszcze karmię piersią.

Gość gość25
przecież nawet jak karmicie to już raczej nie w dzień. moje młode ma 10 miesięcy i je z cyca tylko rano przed wstaniem z łóżka i wieczorem przy zasypianiu, w dzień je pokarmy stałe, owoce, jakieś chrupki kukurydziane, bułeczkę, nie ma czasu na cyca, ani chęci. tez niedługo wracam do pracy i bardziej martwię się znalezieniem dobrej niani, bądź żłobka niż tym, że karmię piersią

Gość gość
Moje dziecko ma 14 miesiecy i ciagle ssie piers. Nie wiem jak moja sobie z nia poradzi. Co ma jej dac zeby sie zdrzemnela.

Gość gość
Też tak mam normalnie jak noworodek, cyc rano do spania jak bolą żeby jak się pić chce , przytulić cyc cyc..... Końca nie widać a praca tuż tuż. Właśnie usypia przy cycu

Gość gość
I po co placzecie ze tylko CYC CYC CYC Jak nauczysz tak masz. Jak mozna dziecko ograniczac tylko do piersi? A laktatorow nie ma, butelek, kubkow? Po co ta piers w dzien-do zasypiania?? Ty tez spisz przy jedzeniu?? Krzywde roboicie tym malucha tym ze cyca wyciagacie na wszystko czyli zeby, spanie, picie, jedzenie! Picie z cyca-a to herbaty, wody itd nie ma na swiecie? Teraz wielki placz bo do roboty czas a tu uzalezniona matka bardziej niz dziecko od wywalania tej piersi

Gość gość
Wiem, masz rację ale to silniejsze od mnie

Gość gość
jak można lubic karmic piersią? :( sama karmiłam pół roku i zero dnia więcej. tylko tyle ile konieczne.

Gość gość
Super ze masz tego swiadomosc. Czesto kobiety to wypieraja ze swojego umyslu a Ty o tym wiesz dlatego masz ogromne szanse na przezwyciezenie tego. Muszisz tylko miec checi i poczuc ten czas w ktorym poradzisz sobie ze zmianami. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci

Gość gość
Ja wlasnie wrocilam po 1,5 roku. Ja juz nie karmie a maly od wrzesnia byl przyzwyczajany do zlobka. Wszystko jest ok tylko zal mi zostawiac dziecko na tak dlugo ale on znosi to bardzo dobrze. :-)

Gość gość
Bo to zwykle mamy maja z tym problem a nie dziecko ;-) tak juz jest ;-)

Gość gość
jak wyglądają Wasze cyce po tak długim karmieniu?? Pół roku to ma sens ale dłużej??? Może do 18-tki bo to samo zdrowie :)

Gość gość
Ja karmiłam pół roku i uważam,że to w sam raz.Dłuższe karmienie ma wpływ na dalszy rozwój emocjonalny dziecka.Dziecko boi się ludzi,jest uzależnione od matki i mało samodzielne.

Gość gość
Nie opowiadaj glupot kretynko