Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __Justyna

jaką pralkę kupić?

Polecane posty

Gość __Justyna

Wiem, że to temat pojawiający się nie raz, ale w sklepach pojawiają się ciągle jakieś nowości :) Popsuła mi się pralka i potrzebuję jak najszybciej nowej, ale mam problem z podjęciem decyzji. Chciałabym małą (tzn. nieduża głębokość), dobrą i niezawodną :) Problem mam głównie z wyborem marki, wsadu (tj. czy 5 kg wystarczy np. na wypranie kołdry) i prędkości wirowania (1000-1200 obrotów - czy jest duża różnica). Co do przedziału cenowego... to nagły, nieplanowany zakup, więc nie ukrywam, że wolałabym coś tańszego. Może ktoś ma ochotę w niedzielne popołudnie podzielić się swoją wiedzą w zakresie pralek? :)

Polecam MIELE> co prawda zakup może nie najtańszy, ale moim zdaniem to jedna z nielicznych pralek ( w sumie nie znam innych), których bęben nie niszczy włókien. ostatnio miałam elektroluxa - niby ok, ale teraz bez porónania. Nie polecam tylko pralko-suszarek. strasznie dużo energii ciągną:)

Gość gość
Samsung eco buuble, bardzo plytkie i fajne

Gość gość
Może sprawdź allinside.pl. Tam bezpośrednio od producenta możesz sprowadzić sobie jakąś dobrą za serio niską cenę ;)

Gość __Justyna
Dzięki za wszelkie opinie. Miele bardzo bym chciała, najprawdopodobniej byłby to zakup na wiele lat, ale niestety... na razie mnie nie stać ;) Poważnie myślę o jakimś Boschu. A co myślicie o Beko? Argumentem, przez który w ogóle biorę Beko pod uwagę jest to, że do niektórych modeli dają teraz 5 lat gwarancji za darmo. Poza tym moja poprzednia pralka to było Beko, przeżyła 8,5 roku, a kosztowała... 700 zł. Nie była idealna, ale jakoś prała :)

Gość gość
Samsung Eco Bubble również polecam. Kupiłam dwa tyg temu.

Gość SoniaK36
Też mam Samsunga eco buuble (1499zl). Bardzo zgrabna, 6 kg wsadu. Bosch już nie jest ten co kiedyś (dobry bo niemiecki). Teraz produkują Chiny i Turcja. Samsunga robią we Wronkach. Także ewentualny serwis i części krajowe. Wiruj kochana na najniższych obrotach to wydłużysz żywotność pralki.POZDR

Gość gość
Słyszałam też że bardzo dobry jest Electrolux jeżeli chodzi o pralki. Tak powiedział znajomy który pracuje w dziale AGD w media Markt. Ale ja kupiłam mimo to Samsunga. I jestem zadowolona.. ☺

Gość gość
Dobre pralki mają na http://allinside.pl/. Kupiłam jakiś czas temu i działa świetnie, cichutka, dobrze pierze, mało wody ciągnie bo około 30 l przy standardowym praniu, elegancko jest.

Gość wliczka
musisz popatrzeć na parametry i wedle nich dobrać sprzęt do swoich potrzeb, mi przy zakupie pomógł ten poradnik http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-pralke/308/ , bardzo klarownie wyjaśnia na co zwrócić uwagę. potem możesz już wybierać między markami, choć najważniejsze są chyba warunki gwarancji proponowane przez sprzedawców.

Gość imbala2
Zapytaj w media markt albo na ich forum pracowniczym gowork.pl/opinie_czytaj,3855 pewnie szybko ktoś odpisze!