Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaparcia złe samopoczucie spadek wagi

Polecane posty

Gość gość

Witam od ok miesiąca męczą mnie zaparcia, jem dosyć sporo a nie tyje. Odczuwam ogóle osłabienie, bole kregoslupa. zmęczenie mięśni itp. Ciaza wykluczona ;p Chociaz na to tez wskazywalo . Robiłam tsh wynik 3,85- niby w normie , jednak i tak wybiore sie do endo za pare dni . Ktoś ma jakieś pomysły ?

Gość gość
przykro mi, ale ten wynik nie jest w normie i sugeruje niedoczynność tarczycy powinnaś zrobić pozostałe badania tarczycowe, czyli ft3, ft4, anty TPO i antyTG oraz powtórzyć TSH i udać się z wynikami do dobrego endo by ten postawił diagnozę i co ważne - zrobił usg tarczycy ile masz lat?

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Rozumiem , wynik mieścił sie w normach lab. ale tez usłyszałam ze moze być nieprawidlowy. Mam 20 lat . Jakie jeszcze mogą być objawy niedoczynnosci? W ten piątek mam wizytę u endokrynologa, do tego czasu porobic te badania ?

Gość gość
Jeśli masz 20 lat, to Twój wynik TSH powinien być max 2. Najlepiej zrób badania przed wizytą u endo, bo bez nich i tak lekarz diagnozy nie postawi i zleci Ci te badania do zrobienia na następną wizytę, szkoda czasu ;)