Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy potrafia to Wasze 2,5 letnie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Do mam dzieci 28-30 miesięcznych. 1. Czy znają kształty? 2. Czy umieją się przedstawic z imienia i nazwiska, podadzą ulice zamieszkania? 3. Czy znają kolory podstawowe i ponadpodstawowe? 4. Czy ich rysunki przedstawiają cos? Tan czy można poznać ze jest to mama lub np słońce. 5. Czy przedstawiaj cos kukielkami - jakieś dialogi, scenki? 6. Czy umieją śpiewać kilkanaście piosenek, znają na pamięć swoje książeczki? 7. Czy liczą do dziesięciu i dalej?

Gość gość
Tak moj 2 letni syn potrafi przedstawic sie z imienia I nazwiska. Potrafi powiedziec adres z kodem pocztowym jak I rowniez go zapisac. Bierze Sam prysznic I rano wyskakuje Sam po slodkie bulki do cukierni. A kiedy sie urodzi to ladnie powiedzial dzien dobry do lekarza na porodowce. Pozdrawiam

Gość gość
moja mała umie się przestawić, ale często zdarza jej się przeklnąć, może nie bardzo wulgarnie, ale "dupa", czy "ch*j" jej się czasem zdarzy.... ehhh taki przykład jej dziadzio daje niesttey

Gość gość
Pytanie jest jak najbardziej poważne.

Gość gość
Mamuśki, to że wasze dziecko szybciej sie rozwija w latach wczesnych nie znaczy, ze będzie Einsteinem... I nie ma znaczenia, ze twoje dziecko nie umie policzyć do 5, a Baśki to już do 20 podobno potrafi.

Gość gość
1 tak, od dawna 2 tak, zna też adresy zamieszkania dziadków 3 zna kilkanaście kolorów od dawna 4 rysuje tak sobie ale takie rzeczy jak koło, banan itp potrafi 5 nie mamy kukiełek ale misiami, kotami mówi modulując głosem 6 zna piosenki, wierszyki i śpiewa kilka piosenek "po angielsku", czasami pyta się co znaczy dany wyraz 7 liczy do 11, czasami myli się ale zna alfabet od dawna często mówi o swoich uczuciach, jestem zły albo kocham cię itd Jest bardzo do przodu, wszyscy nam to mówią wiem że to nie znaczy że będzie geniuszem ale cieszy nas. Gorzej z samoobsługą, bo nie chce ubierać się i rozbierać sam, na szczęście jest odpieluchowany od ok. 6 miesięcy w nocy też śpi bez pampersa, nie umie pić z kubeczka tylko przez słomkę, je sam ale szybko nudzi mu się. Wie kim jest dla większości członków rodziny np naszym synkiem, siostry bratem, babci wnuczkiem itd dziś rozbawił mnie bo powiedział, że dziewczyny to takie kobiety :D no i pochwaliłam sie :P

Gość gość
Tak, moja corka wszystko to umie. To chyba taka podstawowa wiedza dla dwulatka. Liczy juz od dawna do 10. Duzo jej czytam, spiewamy, wychodzimy do dzieci.