Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

psychotropy a seks

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny czy partner ktorejs z was mial problemy z erekcja po zazywaniu psychotropow?

Gość gość
po większości psychotropów niestety występuje obniżenie libido. zarówno u mężczyzn jak i kobiet. na pewno po antydepresantach z grupy SSRI. a po neuroleptykach (lekach na schizofrenię) to już w ogóle nie ma nic.

Gość gość
ale to chwilowe? czy przez caly okres leczenia?

Gość gość
zależy jaki to lek. zależy też od osoby, bywają wyjątki od reguły, a nawet powiem, że każdy indywidualnie reaguje różnie na dany lek. jeśli chodzi o ssri to słyszałam nawet o przypadkach problemu z wiecznym wzwodem, więc róznie to może być ;) po odstawieniu leki problemy mijają. nie od razu, bo organizm pozbywa się leku jeszcze jakiś czas. im dłużej się brało lek, tym dłużej organizm wraca do siebie, ale to raczej odwracalne, z tego co czytałam, rozmawiałam z ludźmi, którzy brali różne leki, no i na bazie własnych doświadczeń. można się wspomagać środkami na potencję w międzyczasie.

Gość gość
brałem antydepresanty problemów z samą erekcją nie było ale libido spadło znacznie i z trudnością osiągałem orgazm po odstawieniu wszystko wróciło do dawnej normy

Gość gość
maz bierze leki od czwartku, staramy sie o dziecko i wczoraj juz bylo ciezko, a dzisiaj nic z tego:(

Gość gość
jak bierze antydepresanty to zapewne ciężko mu szczytowac... też brałam...i niby przyjemność czułam ale to nie było to samo co bez lekow..i też nie mogłam dojść,osiągnąć orgazmu...bardzo ciężko...i jedynie jak sama to sobie robiłam to doszlam z trudem... bo człowiek na lekach czuje się taki jakby zaspokojony...i ciężko mu doświadczyc tą taka głębię pożądania..to takie jakby gilanie ale nie możność tym gilaniem osiągnięcia tej pełni...tego super uczucia.... po odstawieniu wszystko jest jak dawniej...bez problemów mam orgazm...tak jakbym leków nie brała nigdy