Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chore zatoki

Polecane posty

Gość gość

nieznoszę chorób zatok.. nie umiem sobie z tym poradzić. Macie może jakiś pomysł jak w miare szybko poradzić sobie z tym probleme?

Gość gość
połykaj męską śmietankę studentko

Gość gość
czosnek 3 zabki polskiego czosnku 3 razy dzienie plus olejek oregano

Gość Kozalala
A tak na poważnie, przy bólu zatok proponuję wizytę w cm mml. Tam leczą takie dolegliwości.

Gość na zatoki chrzan tylko
Na zatoki chrzan jest bardzo dobry

Gość gośćR
miałem wielki problem z zatokami, na jesieni 2013 tak mnie wzięło, że miałem 3 tygodnie zwolnienia. lekarz dał mi receptę na doustną szczepionkę >ismigen< czy tak jakoś. bierze się to przez jakiś czas. z tego co pamiętam, pomaga na górne drogi oddechowe. od tego czasu praktycznie nie chorowałem (ponad rok, gdzie wcześniej co parę miesięcy zwolnienie i to głównie z powodu zatok) Teraz jak już czuję że zatoki powoli się odzywają, to wystarczy wziąć coś przeciwzapalnego (na mnie działa akurat nurofen - ale nie zatoki!! to zapycha i blokuje) plus tak, jak tu ktoś dodał - czosnek, plus jakaś ehinacea i mam potem spokój - tak mi poradził lekarz :)) Ta szczepionka nie jest tania, bo kosztuje ponad stówę i jest wydawana na receptę. Poradź się lekarza też w tej sprawie

Gość gośćggffgf
sinus rinse

Gość gość
Jedz codziennie kilka łyżek (dużych) prawdziwego miodu. Możesz słodzić nim LETNIĄ herbatę. Na mnie dobrze działa IBUPROM ZATOKI. W okresie potencjalnych problemów z zatokami, biorę go w małej ilości raz dziennie. Kiedyś pomógł mi BODYMAX. Nie wiem, czy jeszcze jest w sprzedaży. Przy trzech pastylkach dziennie, zatoki przestały boleć po 3...4 tygodniach. Łykałem go przez dwa lata i potem przez kolejne dwa miałem spokój z zatokami.

Gość gośćR
nie mam zamiaru się wymądrzać ani nic podobnego, ale UWAŻAJCIE NA WSZYSTKO CO W NAZWIE MA >ZATOKI< to blokuje ujście zatok, śluz się nie wydostaje, niby ok, nos czysty itd. - też tak miałem, ale do czasu. Sami zapytajcie lekarza, albo poradźcie się farmaceuty - on Wam sprzeda co chcecie, ale jak zapytacie - to doradzi

Gość Ziolla
Dokładnie tak! Wszyscy kupują na umór leki zamiast wyleczyć u źródła. Polecam wizytę u laryngologa-otolaryngologa najlepiej prywatnie bo na nfz nie chce im się leczyć ludzi, Ja z warszawy to mogę polecić po sobie centrum leczenia zatok mml. Ja miewałam bóle migrenowe i to z powodu zaniedbania spraw z zatokami :/

Gość gość
>>>UWAŻAJCIE NA WSZYSTKO CO W NAZWIE MA >ZATOKI< to blokuje ujście zatok, śluz się nie wydostaje, niby ok, nos czysty itd. - też tak miałem, ale do czasu.<<< Na mnie IBUPROM ZATOKI działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie NA CAŁY ORGANIZM. Mój ojciec reaguje tak samo. Działania zwykłego IBUPROMU prawie nie odczuwam. Podobno IBUM ma identyczny skład, ale ja widziałem wyraźną różnicę. x Ziolla: gratuluję REKLAMY TWOJEJ FIRMY :D :D :D. Wiadomo, że na człowieku cierpiącym zarobić można najłatwiej :(.

Gość gość
ja tez widze dużą różnicę w przyjmowanych lekach mimo, ze maja podobne działanie, więc może warto próbować i sprawdzać, na co organizm reaguje. ale jeśli to przewlekłe zapalenie zatog, albo stale powraca, to myślę,że lepiej do lekarza takiego jak tutaj - http://www.medis.pl/laryngologia.html czyli laryngologa po prostu. Ja to mam i wybieram sie pojutrze na wizytę : (

Gość gość
zatok*

Gość gość
Przewlekłe problemy z zatokami mogą mieć bardzo różne przyczyny. Dobrze byłoby najpierw postawić dobrą diagnozę, a nie leczyć wyłącznie objawy. Znam w Warszawie dobrego laryngologa - dr Wojciecha Kukwę. Wyleczył mnie z zapalenia zatok, które miałam od kilku lat.

Gość miranda323
Kupiłam w internecie urządzenie Sanity Simple już prawie pół roku temu i działa fajnie. Inhalacja jest szybka, ale też dokładna. W tym sensie, że lek dociera do płuc, nie osadza się gdzieś po drodze, bo wtedy taka terapia byłaby bez sensu. A niestety sporo inhalatorów wytwarza właśnie lipną mgiełkę, w której albo nie ma leku, albo jest na tyle duży, że zatrzymuje się na górze dróg oddechowych.