Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka2401

Moje objawy proszę o rade

Polecane posty

Gość natalka2401

Witam. Mam 24 lata. Jeszcze dwa lata temu bylam szczesliwa zona i matka. Zadbana, zawsze w pelnym make upie, zadbane wlosy, paznokcie, ubrania. Od jakiegos czasu zaczelam dziwnie sie czuc. Otóż ciagle chce mi sie spac, czasami mam zawroty glowy, mroczki przed oczami. Ciagle chodze zla. Wszystko mnie irytuje, pies za oknem, sprzątaczka ktora zamiata klatke schodowa, nawet moj facet. Ciagle szukam powodu do klotni. Wyje o byle co, krzycze. Nic mnie nie cieszy, nie umiem sama ze soba wytrzymac. Nie chce mi sie sprzatac, gotowac prac itd, nie moge sie skupic na niczym. Nienawidze sama siebie. Przytylam prawie 10kg w 4miesiace. Nie wiem czy to sprawa hormonów,czy cos w stylu depresji lub jakiejs tarczycy. Boje sie isc do lekarza ale mam wizyte za tydzien. Mialas podobne objawy?! Napisz prosze co to moze byc. Chce znow wrocic do swojego szczesliwego zycia.

Gość gość
idz jak najszybciej do lekarza-MASZ TARCZYCE! dostaniesz tabletki i bedziesz sie lepiej czula.

Gość natalka2401
Koleżanka też zwróciła mi na to uwagę ale nie bylam pewna czy przy tarczycy można mieć takie objawy. Szczerze mówiąc nie wiem nawet za bardzo co to jest i skad się bierze. Jak wygląda leczenie, ile trwa i kiedy mogę spodziewać się jakichś efektów?! Jakie badania trzeba zrobić?

Gość gość
Tak wszystkie macie tarczyce! Idiotki!

Gość gość
gość jeżeli twierdzisz ze to nie tarczyca to może napisz co sadzisz o w/w objawach... I nie obrażaj nikogo. A do autorki, również pasuje mi to do tarczycy.

Gość gość
zacznijmy od tego, że każdy zdrowy człowiek posiada gruczoł zwany tarczycą gdy tarczyca choruje bywa, że trzeba ją wyciąć, ale w takiej sytuacji chory przyjmuje doustnie hormon tyroksynę, którego tarczyca produkować już nie może skoro jej nie ma Twoje objawy wyraźnie sugerują, że możesz mieć problem z tarczycą kobiety często po porodzie zapadają na poporodowe zapalenie tarczycy, które u niektórych cofa się, ale w wielu przypadkach niestety nie i prowadzi do niedoczynności bądź nadczynności tarczycy wykonaj pakiet badań tarczycowych (TSH, ft3,ft4, anty TG i anty TPO) i udaj się z nim do dobrego endokrynologa endokrynolog powinien wykonać również badanie usg tarczycy i pamiętaj, że normy samego TSH nie obowiazują takie jak podają laboratoria dla osoby w Twoim wieku prawidłowe TSH jest do około 2 jeśli jest wyższe a do tego dodasz jeszcze objawy, które opisujesz, to jest więcej jak pewne, że masz niedoczynność tarczycy

Gość gość
Ja się zleję :D:D co to znaczy masz tarczycę???Tarczyca, to gruczoł, wszyscy ją mają :D

Gość gość
18:14 kretynka

Gość gość
mialam napisac masz problem z tarczyca.

Gość natalka2401
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Troche sie uspokoilam ale i tak przed wizyta u lekarza spokojnie nie zasne.