Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię pola , nela czy mela?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się...

Gość gość
mam taki sam typ imion z tym, ze zamiast neli mysle nad nina. jednak mimo wszytsko moja corka otrzyma imie nela.

Gość gość
zamiast meli nina*

Gość gość
A ja zapytam czy to są juz pełne formy imion czy skróty np od Apolonii, Melanii???

Gość gość
Mela :D Lol :D

Gość gość
mnie też się nela podoba chyba najbardziej, ale coś się chyba popularne zaczyna robić.. pola za to absolutnie nie podoba się męzowi... najmniej obiekcji jest z melą chyba..

Gość gość
ja nadajac corce imie Nela zostawiam to jako nazwe wlasciwa. po co dawac na imie Apolonia czy Kornelia skoro mam zamiar uzywac formy krotkiej, tak samo jest z aleksandra? nie znam nikgo kto by tej formy uzywal, jedynie Ola.

Gość gość
nela to nela pola to pola a mela to melania przynajmniej o takich ja myslę

Gość gość
Mela kojarzy mi sie z mela z buzi :/

Gość gość
Ja p*****le jak można nazwać dziecko Mela. Normalnie monitor poplułam mój durny szwagierek nazwał córunię Melania i wołają na nią mela hihihiih mela srela ochydne imię jak splunę to wtedy mam mele.

Gość gość
zamiast Meli dalaby imie Mila

Gość gość
A ja uważam że ładniej wygląda i brzmi imię np Apolonia, Melania czy Kornelia niż Pola, Mela czy Nela. Mówić sobie można jak się chce skrótami, ale w papierach powinno być to dłuższe imię.

Gość gość
a niby dlaczego w papierach powinna byc dluga forma? nie widze zwiazku...

Gość gość
melania to ładne, klasyczne imię, a że komuś się źle kojarzy to już jego sprawa i pisanie o tym z taką pogardą jest kompletnie nie na miejscu..

Gość gość
A jest wogole dopuszczalne nadawanie imion typu ola, Kuba czy Franek? Myślałam że nie?!?

Gość gość
melania to ładne, klasyczne imię, a że komuś się źle kojarzy to już jego sprawa i pisanie o tym z taką pogardą jest kompletnie nie na miejscu.. x Zgadzam się w całej rozciągłości. x Ja p*****le jak można nazwać dziecko Mela. Normalnie monitor poplułam mój durny szwagierek nazwał córunię Melania i wołają na nią mela hihihiih mela srela ochydne imię jak splunę to wtedy mam mele. x Prymitywom posługującym się żargonem lumpenproletariatu nie udzielamy głosu.

Gość gość
Klasyczne imiona to Ania Piotr Jakub Katarzyna Aleksandra Julia a nie jakaś Mela huj wie skąd. Co wy macie w głowach ze tak ranicie dzieci w szkole będą mieć tylko problem.

Gość gość
tak to jest piekne imie, ale niestety w tych czasach pieknem nie nadrobi. mozna skrzywdzic dziecko. nie przetlumaczysz dzieciom w szkole, a corka bedzie cierpiala slyszac, ze jest charkiem. tak samo nadawanie Alan- Anal, Denis- Penis. No sorry, ale dzieci w wieku szkolnym niezle kombinuja i znaja juz znaczenia tych slow. nawet w piaskownicy czy przedszkolu nieswiadomie przekrecaja na Anal i nikt mi nie wmowi, ze jest inaczej.

Gość gość
a spoza tej mojej listy podoba mi się jeszcze Janinka ( to tak trochę z innej kategorii juz), ale mam juz córkę Kalinę, a te dwa imiona jakoś tak za blisko końcówkami zblizone chyba są;-)

Gość Było miło
Do Gościa godz.15,14 Gościu rozbawiłeś mnie na maksa!:D Mądrze gada w górę dziada" To takie powiedzenie.Nie obraz się:D

Gość gość
Ja bym Melanię wybrała. Osobiście zastanawiałam się między: Nelą, Tolą a Adą. Wybrałam Adę.