Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiosenne porządki z pomarańczową skórką

Polecane posty

Gość gość

Wielkimi krokami zbliża się wiosna, z każdym dniem nasze ubrania będą coraz mniej zakrywać, a coraz więcej odsłaniać. I co wtedy? Czy zimowe palta zrzucimy z ulgą czy z "lekką nieśmiałością"? Czy odkryta skóra będzie gładka i jędrna, czy... nie do końca? Warto już teraz zadbać o to, aby chowanie zimowych ubrań w głębokie czeluście szafy i wyjmowania zwiewnych sukienek i krótkich spódniczek sprawiało nam tylko i wyłącznie radość! Co to jest cellulit? Problemy z tzw. pomarańczową skórką" na udach i pośladkach ma blisko 80 % wszystkich kobiet. To, że cellulit jest wyłącznie problemem kobiet, związane jest ze specyfiką skóry kobiecej i jej reakcją na żeńskie hormony. Kobiety mają stosunkowo elastyczną skórę, pod którą znajdują się powiększone komórki tłuszczowe. U kobiet włókna kolagenowe odpowiedzialne za sprężystość skóry ułożone są równolegle obok siebie, podczas gdy u mężczyzn układają się one w regularną sieć. Skutek: powiększające się komórki tłuszczowe przeciskają się na górną warstwę skóry i stają się mniej lub bardziej widoczne. To, że komórki tłuszczowe odkładają się przede wszystkim na udach i pośladkach, zależy od kobiecej gospodarki hormonalnej. Dużą rolę przy cellulicie odgrywają też tzw. predyspozycje genetyczne, ponieważ słaba skóra jest po prostu dziedziczna, co nie oznacza jednak, że zawsze musi się na niej pojawić cellulit. Czynniki zewnętrzne z pewnością potęgują genetycznie uwarunkowane skłonności. Jak wiemy, stosowanie miąższu aloesowego sprzyja oczyszczaniu tkanek z toksyn i zbędnych produktów przemiany materii. Główny kłopot z cellulitem zaczyna się właśnie wtedy, gdy tkanki nie radzą sobie z odprowadzaniem ich na zewnątrz, czytaj więcej na http://www.aloeveramar.com/poradnik/12-7.html

Gość gość
to nie jest wcale dobry pomysł. Stosowałam, nic nie daje.

Gość gość
Ja mam doskonałe wyniki, to bardzo dobry sposób :) polecam

Gość gość
Ja również używam i polecam, produkty aloesowe Forever to najwyższa jakość i skuteczność, 36 lat na rynku, ciągły wzrost, mówi samo za siebie, ten produkt sam się obroni, wystarczy spróbować :)

Gość Klementynka_
nie mam problemu, kandyzowane owoce uzywam wylacznie do ciasta (mamusia kandyzowala :P)

Gość gość
do wiosny jak stąd do nieba :/ w marcu załóż ten temat a nie teraz

Gość gość
Ja już czuję wiosnę, więc nie widzę problemu żeby taki temat był poruszony :) w głowie wiosna, w sercu maj, dbajmy o ciało i pogodę ducha cały rok, a nie tylko syczeć i krytykować :) Pozdrawiam