Gość Joanna M Napisano Styczeń 12, 2015 a starania te trwają juz ładnych pare lat.Obecnie jesteśmy na etapie końcowym,zostalismy zakwalifikowani do pozytywnej grupy rodzin,spełniajacych wszystkie warunki jakie stawiaja ośrodki adopcyjne.Jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi,mamy tylko problem z wyborem dziecka,a wybór duzy nie jest z racji pokaznej liczby starających się i trzeba praktycznie brać co jest.Nasz problem polega na tym ,że do wyboru mamy grubą dziewczynkę 5 letnią i małego 4 letniego murzynka z Kamerunu o którego adoptowanie staraliśmy sie między innymi przez niemiecką organizację CHoA.Problem polega na tym,ze ja chcę murzynka,a mąż optuje raczej za grubą dziewczynką z Polski,mąż twierdzi,że murzynek może być postrzegany wśród osób,które nas nie znają jako efekt moich erotycznych przygód za granicą i stawiac go w kompromitującej sytuacji na róznego rodzaju spotkaniach towarzyskich z racji prowadzonej działalności mąż ma ich wiele i wiele z nich wymaga obecności wraz z rodziną.Natomiast ja nie mogę przełamać się do grubej dziewczynki,ponieważ jest to dziecko mało reprezentacyjne i mogę być zle postrzegana przez pryzmay brzydkiego dziecka.Wydaje mi się ,że mały murzynek to będzie strzał w 10 ponieważ w dzisiejszym świecie ,który stawia na globalizację na mieszanie się wszelkich kultur i ras,na brak ksenofobii i maksymalna tolerancję,taki przykład adopcji będzie czymś co wyróżni nas pozytywnie z tłumu.Mieliśmy okazję spedzić tydzień w Kamerunie w miescie Bamenda gdzie zjanduje się sierociniec z dziećmi przeznaczonymi do adopcji i nasz mały murzynek zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.Murzynek ma 4 latka więc wg mnie języka nauczy się bardzo szybko i do klimatu też się przyzwyczai.Mieszkamy w duzym mieście,jest tu duzo dzieci o odmiennym kolorze skóry,mamy tez zoo i murzynek czułby si,ę jak w domu,tylko jak przekonać męża żeby zmienił nastawienie? Powszechnie wiadomo że Polki słyną ze swoich upodobań do mężczyzn czarnej rasy i stąd obawy męża o swoją reputację i ja go po części rozumiem.Ostatnio juz nie chce o tym dyskutować i zaproponował żebyśmy sobie psa kupili,tylko że ja nie chcę psa,wolę murzynka,jak go przekonać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach