Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guz mózgu

Polecane posty

Gość gość

Moja mama ma guza mózgu. Miała napady padaczkowe , pojawiły się 2 razy w ciągu miesiąca. Trafiła do szpitala bo bardzo mocno rozbiła sobie głowę. Po badaniach stwierdzono guza mózgu. Jestem załamana. Czeka ją operacja. Co dalej? Jak wyglada leczenie po operacji? Jakie są skutki uboczne operacji jeśli przeżyje? Proszę powiedzcie jeśli ktoś z Was miał takie doświadczenia. Ona chce żyć! Jak ją pocieszac? Ma zaledwie 65 lat. Ta informacja mnie przytłacza. Coraz bardziej mam przeczucia , że operacja się nie uda. Nie wiem co robić.

Gość gość
Bardzo mi przykro ale rokowania są bardzo złe. Nawet jeżeli operacja się uda guz zazwyczaj odrasta. Mama mojej przyjaciółki po operacji przeżyła jeszcze 5 miesięcy. W maju 2014 był pogrzeb. Tez zaczęło się od napadów padaczki. Pierwszy w grudniu 2013 -szybka operacja. Poczytaj na necie. Jest podobno roznica czy guz jest z przerzutu czy pierwotny ale jest nieciekawie.

Gość gość
Persefona ty chyba nie wiesz o czym piszesz:-(

Gość gość
mama czeka na radioterapie i chemioterapię, jestem przerażona

Gość gość
Proszę się trzymać. Wiem co to znaczy gdy rodzic choruje na raka...nie ma nic gorszego niż to widzieć to cierpienie...ta końcówkę życia...nie zapomnę tego obrazka

Gość gość
Ja 4 miesiące temu też dowiedziałam się ,że mam guza mózgu. Niestety był bardzo duży 9 cm na 10 cm wysokości. Po tygodniu od diagnozy byłam już po operacji. Było ciężko,ale żyję i to jest najważniejsze!!!Nie można się poddawać,trzeba walczyć!!

Gość gość
Babcia moja po usunięciu guza mózgu żyła jeszcze 30 lat,a lekarze dawali jej 5 procent szans na przeżycie roku.

Gość gość
"ma zaledwie 65 lat" bezczelność tak długo żyć! w kryzysie. zabierać miejsce młodym . i potem jeszcze chce pieniądze z ZUSu ciągnąć