Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co te kursy jak nie mozna znalezc pracy

Polecane posty

Gość gość

moze ktos poradzi, ukonczylam level 2 accountancy course w collegu, chcialabym zrobic jeszcze level 3i4 ale sa o wiele drozsze, myslalam ze znajde gdzies prace ale tu nic, rok wysylam cv I nic z tego, zalamuje sie powoli...moze ktos mnie pocieszy

Gość gość
Pomysł o wolontariacie w tym kierunku chociaż na pare godz tyg, juz będziesz mieć jakieś doświadczenie

Gość gość
Znam Czeszkę, która mieszka w Londynie od wielu lat. Zrobiła tu degree z chemii i biologii i nie może znaleźć pracy, pracowała jako PA - recepcjonistka za jedyne 16,000 rocznie brutto, a teraz pracuje w sklepie za 7f/h i 25 godz tyg, gdyby nie rodzina to nie starczoby jej nawet na pokój !

Gość gość
A czeszka ma doswiadczenie? Ja robilam kierunek biologiczny i prace mialam prawie od zaraz. 22k na start (w tej dziedzinie to nie dużo ale po kilku latach zarobki sa lepsze). W Londynie.

Gość gość
No a to ktoś sie z doświadczeniem od razu urodził ?

Gość gość
Wiesz znam ludzi ktorzy zdobywaja doswiadczenie juz w secondary school czy college. Moja kolezanka ze studiow w wieku 14tu lat kroiła psy i konie, ja w wolne dni na studiach zdobywałam doswiadczenie w wolontariacie (godzac to z praca dodatkowo). Z doświadczeniem sie nie rodzisz ale konkurencja nie śpi więc zamiast narzekać ze nie ma pracy po studiach czy kursach nalezy sie zastanowic dlaczego. Sam papierek (nawet z najlepszej uczelni) nie wystarczy. Znam 22latkow z 10 letnim doswiadczeniem wiec czlowiek z papierkiem wypada blado i koniec, tu nawet nie ma sie co tlumaczyc bo dla chcacego nic trudnego.

Gość gość
22 latkowie z 10 letnim doświadczeniem buahahahaha

Gość gość
Z czego sie smiejesz? Znam mnostwo nastolatkow ktorzy zdobywaja doswiadczenie, pracuje w organizacji ktora organizuje staze czy wolontariaty dla mlodych ludzi. To że ty przebalowales swoje mlode lata i musisz teraz robic za psie grosze nie znaczy ze kazdy tak robi. Buhahahaha. Istnieja mlodzi i ambitni ludzie a ciebie to po prostu boli :)

Gość gość
Moja siostra dostała swój pierwszy staż w college'u (16 lat) i w weekendy czy wakacje "pracuje" dla redakcji pewnej gazety (fotografia). Robi kurs fotografii i media. Ja zaczęłam pierwszy wolontariat w wieku 18tu ale wiem że można wcześniej (zależy od firmy). To świetne spędzanie wolnego czasu a często też łapie się kontakty z ludźmi znanymi czy cenionymi w danej branży. Polecam.

Gość gość
Tyle doswiadczenia w mlodym wieku jest jak najbardziej mozliwe, tylko nie kazdy przyjechal tu jako nastolatek czy urodzil sie w UK. To nie zmienia faktu ze trzeba mnostwo samozaparcia zeby nastoletnie lata poswiecic na prace czy wolontariat. W sumie to tez zabawa tylko niektorzy wola spedzic te lata przed kompem czy na imprezach. Podziwiam mlodych ludzi ktorzy zdecydowali sie robic cos pozytecznego.

Gość gość
No a w Polsce to nie jest w ogóle popularne więc się nie dziwię że starsi się burzą że komuś się chce pracować za darmo. Ja jako wolontariuszka poznałam super ludzi. Satysfakcja i doświadczenie to taki bonus.

Gość gość
Moim zdaniem warto szukać do skutku pracy w zawodzie, niż zostać na przyslowiowym zmywaku. Warto isc popracowac W ZAWODZIE za darmo, w ramach wolontariatu czy praktyk, powiedzmy 2-3 dni w tygodniu (jesli ktos pozostale dni musi isc na zmywak by sie utrzymac) ; chocby male firmy, NGOs, ale jednak w zawodzie; wtedy po paru mcach juz mozna to wpisac do CV i ma sie jakies doswiadczenie LOKALNE no i jest szansa, ze zatrudnia za kase po wolontariacie jak cie polubia albo ze poznasz kogos ze swojej branzy kto pomoze znalezc prace. Jak ktos zrezygnuje z szukania i pojdzie na zmywak, to pewnie juz nigdy nie wroci do pracy w zawodzie, zastanie sie na tym zmywaku i po latach bedzie zalowal. I mowie to z autopsji;po studiach przepracowalam 6 miesiecy w ramach darmowych praktyk utrzymywana totalnie przez partnera.; choc dolowalam sie tym, to jednak wyszlo na plus, bo wpisalam to ładnie w CV, i teraz dostalam pierwsza powazna, full time prace w zawodzie, 62k/rok przed podatkiem (australia)

Gość gość
Autorko skoro przez rok nie znalazłaś pracy-żadnej, nawet part time casual czy niepłatne internship part time by dorobić doswiadczenie to jednak cos nie tak z twoim resume. Pogoogluj jak zrobic dobre resume, sprawdz bledy, dostosuje je do standardow UK, zamiesc tylko to co jest odpowiednie do danej ofery pracy i nawet jakies studenckie praktyki czy inne p*****ly mozesz wpisac jako dosw zawod jesli ladnie to nazwiesz. Pamietaj ze jednak resume to pierwsza rzecz na jaka pracodawca patrzy i nawet jak jestes ambitna madra dziewczyna a nie umiesz sie sprzedac przez trafne dobre resume to nikt nigdy cie nie zaprosi na rozmowe i nie bedziesz miala szansy sie wykazac.

Gość gość
O kurfa jaka nowomowa hagahaha

Gość gość
lepsza nowomowa niz przeklinanie

Gość gość
jestes w UK tak? sprawdz te organizacje autorko - ACCA, ICAEW, CIMA, AAT. oferuja entry level jobs bez doswiadczenia. musisz poczytac na ich stronach . szukaj po ang a nie na polskich forach

Gość gość
www.indeed.co.uk/jobs?q=graduate+Accounting+level+2&l= no i zobacz tu

Gość gość
Od razu widać ze z dopy wyjechałaś i teraz polskim slangiem operujesz myśląc, ze jesteś taka cool

Gość gość
nie kazdy jest wielkim uczonym a do tego zaradnym czlowiekiem, ludzie czesto boja sie I nawet jak ktos jest megainteligentny to wiel okazji mu przepada, niestety ale trzeba szukac az do skutku jestem tego zdania

Gość gość
Oj uwierz, mi daleko do osoby zaradnej a i tak idę przez ten świat. Kurs za kursem, studia za studiam . teraz robię PhD, własne badania, firma wysłała mnie do Kanady z UK, a naprawdę myślę że nie jestem jakimś super geniuszem. Oczywiscie ciężko pracowalam na ten, jakby nie patrzeć, sukces ale są mądrzejsze osoby w moim środowisku.

Gość gość
Moja koleżanka dostała pracę po ukończeniu 3 lat kursu w college, pracy szukała tylko 2 miesiące. zarabia teraz niekoniecznie dużo, bo 19 tys rocznie (nie Londyn), ale to jest początkowa pensja w jej zawodzie. po roku-półtora może już mieć o 4-5 tys więcej.

Gość gość
To zalezy od tego co to za kurs, jaki poziom i jakie masz doswiadczenie. No i oczywiscie jakie jest zapotrzebowanie. Np w moim zawodzie w Londynie pracuje dokładnie 50 osób, studia w tym kierunku w samym Londynie kończy około 200 każdego roku. Osobiście myślałam że szanse mam zerowe żeby dostać pracę bo osobiście znam dziesiątki osób ktore od lat skladaja tam aplikacje. Jakże się myliłam :) trzeba znać odpowiednich ludzi, zostać zapamietanym plus doświadczenie i studia. Przepis na sukces.

Gość gość
Oczywiście, że można znaleźć pracę, tylko trzeba dobrze szukać i mieć przydatne umiejętności. Pół roku temu robiłam kurs w http://www.profi-fitness.com.pl/ na trenera fitness i nie miałam problemu, żeby w Warszawie znaleźć pracę w tej dziedzinie.