Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brwi mogą nie odrosnąć?

Polecane posty

Gość gość

jak mam stres to czasem choć rzadko wyrywam sobie włosy z brwi, miałam tak w tym roku dwa razy, za pierwszym razem wszystko odrosło, za drugiem jednak razem mam taki mały fragment gdzie jest łyso, mam ogólnie gęste brwi to sie jakoś da zamaskować, ale czy to nie dziwne że brwi są takie łatwe do eliminacji? bo np włosy na nogach odrastają ZAWSZE a przecież nikt ich nie chce, natomiast łyse brwi to juz defekt

Gość gość
Niestety nie zawsze odrastają :-( sama próbuję je pogubić ale lata regulacji zrobiły swoje

Gość gość
A ja mam bardzo rzadkie brwi i jeszcze mam problemy z tarczycą i też ostatnio wypadły mi prawie wszystkie.Już nie wiem,co robić..Stosowałam REVITALASCH i inne odżywki,ale to nic nie dało. Jak masz gęste.to może zarosną i staraj się nie wyrywać już,bo dziury będą śmiesznie wyglądać.

Gość gość
zwykle właśnie po paru latach regularnego wyrywania mogą nie odrastać ale jak dwa razy w roku tak zrobiłaś to nie powinno tak się dziać.

Gość gość
to znaczy nie w tym roku tylko w tamtym ;) na początku grudnia sobie powyrywałam i teraz sobie prawie wszystkie odrosły

Gość gość
prze regularnym wyrywaniu to osłabiasz mieszki. ale ja ostatnio powoli zarzucam wyrywanie (to dla kształtu) i krzaczeją :D kosmetyczka mi keidyś mówiła jak o laser się pytałam, ze nawet "unieszkodliwienie" jednego mieszka nie daje efektu, bo tuż obok drugi mieszek, tymczasowo nieaktywny, może się uaktywnić. więc chyba nie masz co się martwić - włosy mają teoretycznie ewolucyjne przystosowanie więc organizm będzie się starał na tyle ile może by te włosy miec tam gdzie uważa za słuszne