Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blagam was kochani czy to moze byc nowotwór co robic???

Polecane posty

Gość gość

moja babcia ma 80lat i od dosyc dawna cierpi na zaparcia i biegunki naprzemian..ma cukrzyce i myslala ze to od tego.. zrobila dopiero teraz usg porządne i wyszlo ze trzustka dobra i watroba i wszystko ale niestety w srodbrzuszu w jelicie jakas zmiana rozrostowa wielkosci 9 cm i napisane jest ze trzeba tomograf zrobic i zroznicowac co to za zmiana... lekarka nie powiedziala babci wprost ze to rak zeby je nie martwic ale mine miala taka ze widac bylo ze to cos zlego..:( jestem zalamana ..okazuje sie ze takim starym osobom nie robi sie tomografu podobno:( na skierowanie od chirurga na tomograf trzeba pewnie czekac? co robic??babcia jest nasza jedyna i ukochana babcią...:( co byscie robili przeciez nie moge czekac?? gdzie dzwonic?skoro na tomograf czeka sie długo..do tego czasu babcia moze juz paśc:(

Gość gość
rok temu u mojej 83 letniej babci na usg znaleziono 10 cm guza. Dostala skierowanie do szpitala na dalsze badania, tomograf, pozniej diagnoza i dalsze leczenie. Guz określono jako gist. BAbcia przyjmuje leki i ma sie dobrze. Niewoadomo ile lat ten guz powstawal, nadal jest bo nie mozna zrobic operacji (podeszły wiek) ale leki powodują ze on nie rośnie. Nie wiem skad masz informacje, ze nie wykonuje sie tomografii u osob w takim wieku. Bzdura. Skierowanie do szpitala i od razu jej zrobią.

Gość gość
Nie chce cie martwic ale to moze byc rak jelita grubego, czy babcia schudla w ostatnim czasie? Mam nadzieje ze to nie to , moja babcia zmarla na raka jelita i to b ardzo paskudny i bolesny nowotwor . Pozdrawiam i ie martw sie na zapas

Gość gość
nie zrobia jej tomografii bo na tomografie sie czeka długo jak dostanie skierowanie od chirurga to i tak musi czekac na tomografie miesiacami az sie wykończy pewnie..taka nasza sluzba zdrowia.

Gość gość
A jak babka padnie to stracę jedyne źródło finansowania . Chciałabym ,żeby pożyła jeszcze tak 4-5 lat bo chcę jeszcze trochę pobalować za jej emeryture .

Gość gość
no wlasnie babcia ma bolesci..boli ja tam w jelicie a wczesniej jakis matol lekarz przepisal jej antybiotyk na ten ból i nic to nie dalo. dopiero usg wykazalo zmiane rozrostową:(:( masakra..:(babcia schudla ostatnio duzo ..ciagle miala biegunki i zaPARCIA naprzemian..ale bala sie isc do lekarza..:(

Gość gość
ten wpis podszywacza z 18:31 jest paskudny.. wstydz sie zebys nie zmarl sam na raka:(:(

Gość gość
Ty lepiej ją ubezpiecz jak najszybciej bo za miesiąc może być po ptokach . A tak jakaś kaska wpadnie .

Gość gość
nie bardzo rozumiem, ze miesiacami czekasz na tomograf. JA mieszkam w malym miasteczku i po skierowaniu babci do szpitala przez lekarza rodzinnego położyli ją i za kilka dni miala tomograf. (Tomografie w naszym szpitalu wykonuja tylko w okreslone dni tygodnia). Nie ma czegos takiego jak czekanie miesiacami za tomografem. Jak lezy w szpitalu to jej zrobią.

Gość gość
Prywatnie. Miałam skierowanie od neurologa na tomografię głowy - państwowo musiałabym czekac około 3 miesięcy. Za 300zł zrobiłam w ciągu dwóch tygodni od momentu wykonania telefonu, a to i tak dlatego, że pierwszy zaproponowany termin mi nie pasował, ten za dwa tygodnie to był kolejny wolny. Jeśli to rak jelita grubego, to przygotujcie się na to, że babci nie da się wyleczyć. Ale są metody hamowania rozrostu i takie, które poprawią stan babci i i wydłużą jej życie.

Gość gość
ale moja babcia nie lezy w szpitalu tylko prywatnie jezdzi do lekarzy:(:( i teraz w domu jest bo robila usg wlasnie je lekarka prywatnie i kazala jej isc do chirurga i na tomograf..:(

Gość kozetka
To ja Ci pisalam o mojej babci ze wykryli jej guza. Powiem Ci jak bylo u nas. Babcia tez miala prywatnie usg i z tym wynikiem zaraz poszla do rodzinnego lekarza. Jak lekarka to zobaczyla to zaraz wypisała jej skierowanie do szpitala i tam robili jej wszystkie badania włącznie z tomografem. I tak powinno byc u Ciebie. Zabieracie babcie do rodzinnego i ma on wypisac skierowanie do szpitala i na badania. Jak nie chce to nalezy na niego naciskać.

Gość gość
Namów babkę na kremacje . Taniej wychodzi .

Gość gość
Pomyliłam się co do ceny, teraz patrzę na cennik tej przychodni gdzie robiłam i widzę, że tomografia głowy z kontrastem kosztuje chyba 130zł. Tak mogło być faktycznie, nie wiem, skąd to 300 wzięłam.

Gość gość
A już wiem skąd 300 zł . Chciałam babkę oszukać na 170 zł :D

Gość gość
Hahaha, bardzo śmieszne :-p

Gość gość
130 zł tomografia?...w przychodni, w której pracuję najtańsze usg kosztuje 140...

Gość gość
Może rozwiązanie mniej konwencjonalne, ale wedle opinii pacjentów - sprawdzone. Podaje link http://irydolog.pl