Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 latek w 1 klasie i musi się nauczyć na pamięć 4 zwrotek wiersza

Polecane posty

Gość gość
A ja w przedszkolu znałam na pamięć całego "Pana Tadeusza" :) przebije mnie ktoś z was słabiaki?

Gość gość
Chyba Pana Tadzia

Gość gość
oczywiscie ze nie pisze o skrajnosci ale o dyscyplinie i dobrym wychowaniu ja ksiazki od malego jak may wilczek polykalam Jak mialam 10 czy 11 lat matka ksiazei Emila Zoli Germinal chowala przede mna bo zaczelam czytac :D nie pomoglo wynichalam doczytalam :D dziadkow i babcie non stop prosilam o czytanie opoiwadanie jak bylo w czasach powojennych cos mnie ciekawilo ale od matematyki uciekalam jak diabel od wosy swieconej :D a dzisiejsze dzieciaki?? po co czytac uczyc sie cos poznawac miec jakies hobby? fb smartfon modne ciuchy i gra gitara a poziom wiedzy o zyciu historii zreszta o czym ja pisze poziom wiedzy obowiazujacej w szkolach chocby na mierna jest zerowy ale mamunia tipsiara i tatus koks przyjda do szkoly i albo awantura albo grozba co to nie oni albo kasa sprawe zalatwiaja i to przeraza

Gość gość
syn ma prawie 2 i pół roku. Chodzi do przedszkola. Uczy się teraz naprawdę długiego wierszyka na dzień babci. I idzie mu świetnie. Pamięta piosenki, wierszyki, kolędy. Dla 6latka nauka wierszyka to nie tragedia. Ja w tym wieku znałam całą pchłę szachrajkę. Czytałam sobie sama w wieku 4 lat. No ale ja rocznik 79 jestem, my chyba jacyś inni byliśmy... Kompów nie było.

Gość gość
nie twierdze ze nauczyciele w latach 80 postepowali slusznie moja zmora byla pewna matematyczka epopeje mozna by o niej napisac potem ja wyrzucili z mojej szkoly ale na ekcjach byl spokoj cisza i dyscyplina a teraz jest dramat oczywiscie ze dziecko uczac sie wierszykow na pamiec i nie jest to bezcelowe jak uwaza autorka cwiczenie pomaga w koncentracji w skpieniu uwagi przyswojeniu nowych slow zapamietywaniu ale mamusie sa szurniete w dzisiejszych czasach jak widze jak wychowuja swoje dzieci krew mnie zalewa bo na sile robia z nich tumany

Gość gość
a o czym ten germinal?

Gość gość
podpisuje sie obiema rekami ja 80 byly gry planszowe ( mastermind chinczyk warcaby szachy monopol itd tp a takze inne czlowiek spedzal dnie na dworze ze znajomymi gral w berka podchody panstwa i miasta klasy gume dwa ognie a teraz nie wiadomo co to chlopak dziewczynka chude toto blade miesni zero tylko cale dnie fb a wf?? rozebrac sie po co 12 latka makijaz rozmaze tipsa zlamie czy spoci sie w koszulce za300 z :D ktora rodzice kupili na wf po kija sie uczyc poszerzac wiedze horyzonty

moja zmorą był wychowawca w podstawówce, który molestował mnie i inne dziewczynki dotykając nas po pupach itp. kiedyś olewano dzieci i nauczyciele robili co chcieli, teraz w druga stonę, dzieci robia co chcą co też jest nienormalne.

Gość gość
mistermind- coś fantastycznego! 79 ;)

Gość gość
o gornikach ich pracy zyciu w skrajnej nedzy biedzie glodowaniu jak wiaza z trudem koniec z koncem i wlasicielach kopalni arystokracji francuskiej powiesc dosc ciezka drastyczna ale polecam

Gość gość
gosc >>>> no ba :D ja 80 :) mam w domu swiatna gra trzeba bylo myslec wysilic sie kombinowac :D mam ja jeszcze u siebie w starym domu chyba trzeba po nia pojechac :) i szachy mam zajefajne recznie robione z drewna dziadzio mnie grac nauczyl :) i business game zawsze w to faceta matki ogrywalam juz jak mialam 8 lat :D uprzedzam nie na dawala mi wygrac jak przegrywal byl wsciekly :D i w karty sie gralo w cygana w makao w gape remika i bierki byly i pchelki :-D

Bo wiecie.. Tu nie chodzi o to, że dziecko musi nauczyć się wierszyka, tylko że rodzicom nie chce się poświęcić czasu na pomoc w nauce... Stąd ten cały temat...

Gość gość
mnie nikt nie pomagal........

Gość gość
takie czasy że byle półgłówki narobią sobie bachorów a potem czasu nie ma na wychowanie. I hodują takich debili co to się wiersza nauczyć nie potrafią bo całe życie tylko tv i mamunia na kafe

Gość gość
Karzą się uczyć 6latkom, a gimnazjaliści i tak nic nie umieją....:)

Gość gość
napisz do prezydenta że te złe nauczyciele każą się twojej Nikolce uczyć- wszak to niehumanitarne kazać jej cokolwiek robić

Gość gość
19;52 ty na pewno nic nie umiesz. Zrezygnuj z neta i kup słownik

Gość gość
Ale to chyba dobrze, dzieci po to chodzą do szkoły, aby się uczyć. Wierszyk i zdrowaśka to niewielki wyczyn jak na sześciolatka. Dzieci i tak za dużo czasu spędzają przed tv i komputerem.

Gość gość
pozwij kuratorium i ministra edukacji ze Jessika jest delikatna i szykanuja ja kazc jej realizowac obowiazek szkolny co zle wplynelo na jej delikatna psychike :D

Gość gość
Vaneska nie chce się uczyć! Nauka jest zła! Vaneska jest stworzona do wyższych celUw jak nauka

Gość gość
"takie czasy że byle półgłówki narobią sobie bachorów a potem czasu nie ma na wychowanie. I hodują takich debili co to się wiersza nauczyć nie potrafią bo całe życie tylko tv i mamunia na kafe" x to raczej te "mamusie" które wybrały "karierę" a dzieci mają w doopie :)

Gość gość
Najlepiej właczyć dziecku bajki i niech nie zawraca d..y

Gość gość
Akurat nauka wiersza to kwestia pamięci, a nie inteligencji. Nie mylcie pojęć.

Gość gość
no ja znam takie co to nie skalały raczek praca, w domu syf i ubóstwo a dzieciory chmarą przed tv. Na zebranie nie pójdzie bo ma serial do obejrzenia. A dzieciak tępy jak nóż sąsiada do grzybów

Gość gość
czy pamięć, czy inteligencja-nad wszystkim trzeba pracować

Gość gość
biedne dzieci :( to jest po prostu skandal i nie można tak tego zostawić:classic_cool:

Gość Alikante
Ja również uważam, że to nie jest za dużo i jeśli twoje dziecko z tak prostymi rzeczami sobie nie radzi, to może te kursy mu pomogą http://www.akademia-umyslu.pl/sklep/kategoria/dla-uczacych-sie-i-pracujacych bo założę się, że komputer świetnie obsługuje, ale zdrowaśki w wieku 6 lat nie zna! Brawo rodzice!!! Czego go nauczyliście do tej pory?

Hahahahaha :D a to dziecko też ma problem czy tylko Ty i mamusia? :D Dzieci raczej chętnie uczą sie wierszyków i bardzo szybko :)...no chyba że jakieś niedorozwinięte...ale dla nich są osobne placówki

Gość gość
o boshe, wierszyka kaza sie nauczyc. do ministerstwa z nimi, do paki, kto widzial tak meczyc biedne dzieci :P:P:P

Gość mossek
każda małpa zna tabliczkę mnożenia na pamięć, to żaden wyczyn. ale już rozumieć mnożenie i dzielenie to wyczyn. czy wasze genialne trzy i pięciolatki kumają to, czy tylko są genialne, bo klepią formułki z pamięci?