Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Matka materialistka ? Pomocy.

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Siemka. Moja mama pracowa艂a jako sprzedawczyni za marne pieni膮dze, ojciec budowlaniec. Po paru latach ojciec za艂o偶y艂 firm臋 ma ju偶 j膮 11lat. Wiadomo na pocz膮tku nie by艂y to kokosy, lecz od oko艂o 5lat 偶yjemy na naprawd臋 wysokim poziomie. 6 samochod贸w , 3 mieszkania i du偶o got贸wki na koncie. I oko艂o w艂a艣nie 5-6lat mama zako艅czy艂a prac臋 bo stwierdzi艂a, 偶e nie musi pracowa膰 bo ojciec zarabia wystarczaj膮co. No spoko ojciec jako艣 to przyj膮艂. Wszystko by艂o spoko do czasu. Jako艣 2 lata temu matce zacz臋艂o odbija膰 tzn. tata np jednego dnia obkupi艂 si臋 za 3tys. z艂 a matka do niego sapy, 偶e czemu on sobie pokupowa艂 a ona nie mo偶e (jak to nie mo偶e nikt jej nie zabroni艂), mama ma w艂asne konto na kt贸re ojciec co miesi膮c przelewa jej oko艂o 4tys. i za to ma kupowa膰 tylko jedzenie pierdo艂ki i reszta dla niej. Imprezy, wycieczki, gad偶ety oczywi艣cie kupuje ojciec. I zrobi艂a si臋 taka cwana, 偶e nie chce ze swojego wyci膮ga膰 na ciuchy tylko sapie si臋 do ojca, 偶e skoro on wyda艂 3tys. na ciuchy to jej te偶 ma da膰. Kolejna rzecz, na te 艣wi臋ta kupi艂 jej z艂oty 艂a艅cuszek za 4,5tys. z艂 a ona po paru dniach sapy do niego, 偶e jej si臋 nie podoba, 偶e jest z艂y bo to taki 艂a艅cuszek na kt贸rego nie da si臋 zawiesi膰 wisiorka i mu go oddaje z tekstem "w du se wsad藕 go". Ojciec ju偶 z ni膮 nie wyrabia nerwowo. Jak jest gadka na temat rozwodu to ona z u艣miechem na twarzy "i bardzo dobrze po艂ow臋 pieni臋dzy zabieram i pa pa". Szkoda tylko, 偶e 98% maj膮tku kt贸ry mamy jest dzi臋ki ojcu. Ojciec te偶 chodzi na si艂owni臋 to te偶 sapy, 偶e traci na si艂owni臋 i od偶ywki co miesi膮c po 500z艂 a ona nie mo偶e i艣膰 na fitness no przecie偶 nikt jej nie zabrania! Ale to on ma p艂aci膰 jej za to, ze swojego konta ani rusz. Nieraz ja ju偶 wsi膮d臋 na matk臋 bo to ju偶 przesada. Nie raz ojciec gada jej 偶eby posz艂a do psychologa, to ona do nas wszystkich si臋 drze, 偶e to my chorzy na g艂ow臋 jeste艣my nie ona. Ludzie macie jakie艣 rady na to ? Ju偶 cz艂owiek nie wyrabia nerwowo. Ja mam 22 lata i ju偶 m臋cz膮 mnie to codziennie k艂贸tnie o pieni膮dze a nawet ju偶 czasem "bo zupa by艂a za s艂ona" lecz w tym wypadku jest na odwr贸t bo to kobieta zaczyna a nie facet. Mam ochot臋 si臋 wyprowadzi膰 m贸g艂bym to zrobi膰 nawet i jutro bez problemu, jedno mieszkanie stoi puste, lecz nie chce ich zostawia膰 we dw贸ch samych, bo nie raz mi uda si臋 za艂agodzi膰 sytuacj臋 a beze mnie mo偶e by膰 gorzej... Jaka艣 porada ?! Na si艂臋 na leczenie ? :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
no i m贸wi膮, 偶e prywaciarze ledwie koniec z ko艅cem wi膮偶膮, a to jednak nie prawda, ciekawie ile p艂aci swoim pracownikom, pewnie grosze, i na pewno jeszcze za to w ko艣ciele w pierwszej 艂awce siedzi szczyc膮c si臋, 偶e z udaje mu si臋 pracownik贸w wykorzystywa膰 do maksimum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o nie, nie wierze, ze tacy ludzie istnieja i chodza po tej ziemi. Jesli to nie prowo, niech ojciec kopnie ja w d**e i po sprawie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przekaz ojcu, ze ja si臋 z nim ozenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kopnie, w sensie znajdzie sobie kogos kto go doceni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
widz臋,偶e uwielbiasz s艂owo SAPY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 widz臋,偶e uwielbiasz s艂owo SAPY xxxxxxx bo to t臋pawa c贸reczka janusza biznesu, kt贸ry swoim niewolnikom rzuca 1200z艂 miesi臋cznie no bo po co wi臋cej. p贸jdziesz do takiej "pracy" czy b臋dziesz mie膰 SAPY?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
xxxxxxx bo to t臋pawa c贸reczka janusza biznesu, kt贸ry swoim niewolnikom rzuca 1200z艂 miesi臋cznie no bo po co wi臋cej. p贸jdziesz do takiej "pracy" czy b臋dziesz mie膰 SAPY? Jestem ch艂opakiem nie dziewczyn膮. Kolejna rzecz minimum pracownik zarabia 14z艂 na godzin臋, zazwyczaj dostaj膮 takie stawki ludzie kt贸rzy maj膮 najmniej poj臋cia o robocie. Szychy w naszej firmie z dobrym do艣wiadczeniem i uprawnieniami dochodz膮 czasami nawet do 45z艂 na 1h. Tak偶e nie gadaj g艂upot, takich ludzi jak ty to ju偶 widzia艂em na p臋czki. Najpierw co to nie on. Co on nie potrafi. Potem okazuje si臋, 偶e nic nie umie a chcia艂by zarabia膰 nie wiadomo ile. Po tygodniu pracy nie przychodzi przez 3 dni, nie odbiera telefon贸w, ale jak jest dzie艅 wyp艂aty to od razu dzwoni o kt贸rej ma przyj艣膰. A przez te 3dni oczywi艣cie chleje. Kara za przyj艣cie do pracy po % zale偶y gdzie aktualnie dzia艂amy jest od 2tys. do 10tys. z艂. T艂umaczone to jest 50000 razy, 偶e maj膮 by膰 trze藕wi, jak wpadnie, dostanie kare, oczywi艣cie wyrzucony z pracy a potem p艂acz, 偶e on nie chcia艂, 偶e nie sta膰 go na zap艂at臋, 偶e ma dzieci. Nie raz ojciec darowa艂 da艂 mu drug膮 szans臋 i co ? Miesi膮c czasu znowu to samo i ta sama 艣piewka. Uwierzcie takich ludzi na 10 nowo przyj臋tych trafia si臋 oko艂o 5. Jeste艣 typowym polakiem cebulakiem, kto艣 legalnie, uczciwie dorobi艂 si臋 to od razu teksty ju偶 nie raz s艂ysza艂em "z艂odziej, na pewno przekr臋ty robi, itp. itd. Taka Polaka mentalno艣膰 jak kto艣 ma lepiej to na pewno z艂odziej, cham, prostak, i uwa偶a si臋 za p臋pek 艣wiata.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mialem odczucie ze to pisze ,,dziewczyna,, :-) :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
post o c贸reczce janusza pisa艂am. ja rozumiem, 偶e m贸wisz tu o robotnikach. c贸偶, ta grupa zawodowa znana jest z ostrego dawania w palnik. z tego wszystkiego wychodzi 2240z艂 miesi臋cznie - naprawd臋 uwa偶asz, ze to 艣wietny zarobek? 偶a艂osne :D nie dziwi臋 si臋 偶e pracuj膮 u was same menele bo ludzie kt贸rzy maj膮 fach i sa choc troch臋 ogarni臋ci ju偶 dawno wyjechali za granic臋 zamiast zasuwa膰 tu za grosze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
post o c贸reczce janusza pisa艂am. ja rozumiem, 偶e m贸wisz tu o robotnikach. c贸偶, ta grupa zawodowa znana jest z ostrego dawania w palnik. z tego wszystkiego wychodzi 2240z艂 miesi臋cznie - naprawd臋 uwa偶asz, ze to 艣wietny zarobek? 偶a艂osne smiech.gif nie dziwi臋 si臋 偶e pracuj膮 u was same menele bo ludzie kt贸rzy maj膮 fach i sa choc troch臋 ogarni臋ci ju偶 dawno wyjechali za granic臋 zamiast zasuwa膰 tu za grosze! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Widocznie kolego z matematyki jeste艣 s艂aby kwoty 14z艂 na CZYSTO ! DO R臉KI ! Wi臋c praca od Poniedzia艂ku do Pi膮tku po 12h Soboty 8h A wi臋c: 5(dni)x12h=60h x 12z艂 = 720z艂 + 96z艂(sobota) = 816z艂 w tydzie艅 x 4tygodnie = 3264z艂 na czysto oczywi艣cie zale偶y czy kto艣 wypracowa艂 sobie max czy nie. A 艣rednia zarobku na jednego pracownika wynosi 25z艂 za 1h czyli: 5(dni)x12h=60h x 25z艂 = 1500z艂 + 200z艂(sobota) = 1700z艂 w tydzie艅 4tygodnie x 1700z艂 = 6800z艂 na czysto To, 偶e w twojej firmie p艂ac膮 艣mieszne pieni膮dze nie znaczy, 偶e tak jest wsz臋dzie ;) Taka bida w tej Polsce ale markety s膮 przepe艂nione lud藕mi, r贸偶ne koncerty, sala w kinie, pe艂no samochod贸w na drogach, ale jest ci臋偶ko taaa. A polaczki takie cwane, 偶e jak wyje偶d偶aj膮 za granic臋 to dzieciaki w Polsce siedz膮 i jeszcze pa艅stwo daje im zasi艂ek czy inne pierdo艂y. Nie raz widzia艂em ludzi jak stoj膮 w kolejce do MOPR-u, kt贸rych kojarzy艂em, kt贸rzy 偶yj膮 na normalnym poziomie ale po paczuszki chodz膮 偶eby im pomagano... 偶enada, dla mnie tacy ludzie to kombinatorzy i z艂odzieje. Zarobi膰, 偶eby si臋 nie narobi膰. Przypomnia艂o mi si臋 jak jeden z pracownik贸w gada艂 tak jak ty. Ojciec mu powiedzia艂, 偶e jak taki m膮dry jest to niech za艂o偶y w艂asn膮 firm臋 i o dziwo zrobi艂 to. Ojciec by艂 na tyle mi艂y, 偶e pomaga艂 mu od pocz膮tku gdzie ma si臋 uda膰 co i jak powiedzia艂 mu wszystko na temat zak艂adania firmy i prowadzenia. To, 偶e nawet po wszystkim nie postawi艂 mu nawet flachy i nie us艂ysza艂 dzi臋kuje to nieistotne. Te偶 my艣la艂, 偶e to tak wszystko 艂atwo. Za艂o偶y艂 wi臋c t膮 firm臋 i na dzie艅 dobry porwa艂 si臋 na "g艂臋bokie wody" zamiast zacz膮膰 powoli. Po 2 miesi膮cach firma kaput d艂ugu na 110tys. z艂. Z 偶on膮 i dw贸jk膮 dzieci mieszka w kawalerce 22m2. I je藕dzi skoda z 90r.Bo nie pyk艂o, a przecie偶 w艂asna dzia艂alno艣膰 to taka 艂atwo sprawa.

Udost臋pnij ten post