Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Luteina dopochwowa na skurcze która z was bierze i w jakiej dawceczy pomga?

Polecane posty

Gość gość

Mam przepisana luteinę dopochwową od 22 tyg ciąży na przedwczesne skurcze , twardnienie brzucha, szyjka mi się po nich skróciła dawka 100 mg *2, obecnie w 30 tyg ciąży skurcze się nasilały, lekarz zwiększył mi dawkę do 3* 100 mg jest poprawa, dodatkowo biorę MG b63*2 i tak się zastanawiam czy wytrzymam na tych lekach 37 tyg ciąży?

Gość gość
W sumie mi tez przepisal luteine 1x2 i magnez 2x2 bo tez okropnie mi brzuch twardniał..jednak od paru dni nie biore luteiny sam magnez wystarcza bo brzuch od momentu przepisania przestal twardniec i zadnych skurczy nie odczuwam mimo ze w niedziele zaczynamy 35tc.

Gość gość
jestem trochę przerażona tym że musze mieć zwiekszona dawke leku do 3 razy dziennie to jest aż 100 mg, poprawa była natychmiastowa , nie wiem tylko na jak długo to wystarczy, na poprzedniej dawce wytrzymałam 7 tyg

Gość gość
ja biorę luteine 2x2 do tego duphaston 3x1, nospe 2x1 i magnez 2x1- 22 tc

Gość gość
Ja biorę 3X1 (100mg)i nie pomaga na twardnienia wogóle

Gość gość
nie należy brac żadnych leków w ciązy na własna reke ! dziewczyno chcesz dziecku zaszkodzić?? jesli juz to konsultuj to z lekarzem prowadzącym a nie tu z kafe-dziewczynami, a porodu w domu i tak nie zatrzymasz nie ma szans

Gość gość
a czy ona napisała, że bierze leki bez konsultacji z lekarzem??? naucz się czytac ze zrozumieniem

Gość gość
w tej chwili chce to zrobic , dlatego pyta tu na forum ,

Gość gość
pomaga , bralal w ciazy i wytrzymalam do konca luteina bardzo trzyma szyjke

Gość gość
11.02- przeczytaj jeszcze raz posty Autorki, potem kolejny i następny- dotąd aż zrozumiesz!

Gość gość
Autorka11 luteina została mi zwiększona przez lekarza, skurcze po bokach miałam dość silne, do tego dochodziła sytuacja że pod wpływem skurczu pęcherz płodowy napierał na szyjkę wewnętrzną i gdyby skurcze nie zostały opanowane groziłby mi przedwczesny poród, na szczęście szyjka wewnętrzna nie puściła, jest zamknięta, ale pod wpływałem skurczy skróciła się szyjka macicy zewnętrzna, na szczęście wcześnie zareagowałam, więc jak ktoś nie wie to niech się nie wypowiada, w ciązy brzuch może twardnieć, i mogą być skurcze ale jak prowadzą do napierania na pęcherz płodowy i skrócania szyjki to trzeba brać lekarstwa,

Gość Autorka11
dawkę luteiny mam w tej chwili dużą, pomogła mi bardzo, boje się tylko czy to wystarczy żeby dotrwać do 37 tyg,

Gość gość
powinnaś utrzymać ciążę

Gość gość
miałam skurcze , przedwcześnie skróconą szyjke macicy, a synek urodził się w 40 tyg ciąży, brałam luteinę, isotopin, magnez

Gość gość
grunt to pozytywne myślenie:)

Gość gość
ja tak brałam od 22 tygodnia plus nakaz leżenia dziś mój szkrab ma prawie rok