Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic na obiad z powyzszych skladnikow oprocz

Polecane posty

Gość gość

Mam usmazone: cebule, pieczarki, papryke i marchewke macie jakis pomysl poza: zupa gulaszowa leczo sosem do makaronu? Z gory dzieki

Gość gość
Ty masz studentko dwie jędrne cebulki pod stanikiem:)

Gość gość
Nie wiem jak się do tego wpasują pieczarki, ale można zrobić pyszny farsz węgierski (chociaż tutaj by się mięso przydało ;)). Marchewskę i paprykę wrzucasz na jedną patelnię, dusisz jeszcze prawie do papki, dosypujesz sporo tymianku, chili, papryki ostrej i słodkiej (tutaj na wyczucie), z dużą łyżkę koncentratu pomidorowego (może trochę więcej) no i można dodać trochę śmietany. Mięso byłoby wskazane ale bez też pewnie złe nie będzie. Można jeść na plackach ziemniaczanych albo w naleśniku :), podawać ze śmietaną, będzie ostre.

Gość gość
Dokupienie czegos wchodzi w gre. Po prostu te warzywa lezaly kilka dni w lodowce i trzeba je bylo w koncu poddac obrobce termicznej :) Dzieki za przepis. A jakies inne pomysly?

Gość 22kilo
dokup do tego udka z kurczaka, obsmaż je delikatnie po kazdej ze stron (przez 2- 3 minuty), przełóz do garnka, zalej wodą (tak do 3/4 wysokości mięsa) i dodaj te smażone rzeczy. Duś pod przykryciem około godziny aż mięso będzie miękkie. na koniec wyjmij mięso, a wszystkie składniki i wodę zblenduj na gładką masę. Podobnie jak w tym przepisie - http://www.22kilo.pl/kuchnia/udka-kurczaka-duszone-sosie-warzywnym/

Gość gość
Dziekujęe za przepisy i pieknie prosze o ostatni :) obiecuje. Gratuluje schudniecia 22kg!

Gość gość
jak to zrobiłaś,że aż tyle schudłaś? w ile czasu?

Gość gośćjgg
Zapiekanki na bulce albo na ciescie\ Pizza/troche sera ,mozzarelli jak masz pycha

Gość 22kilo
gość - około roku mi to zajęło. bylam na diecie 17-dniowej, przepis jest z mojego bloga na ten temat