Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test obciążenia glukozą

Polecane posty

Gość gość

witajcie dziewczyny, jutro idę na to badanie i chciałam zapytać czy to prawda że do roztworu można dodać soku z cytryny? i wtedy jest lepszy w smaku ??

Gość gość
a miałaś już kiedyś ten test? Bo powiem szczerze / wokół tej glukozy do wypicia narosło tyle mitów że ich nie rozumiem. Jest to słodkie bardzo, ale ilość tak mała, że śmieszy mnie ta panika przed badaniem :)

Gość gość
miałam robione w 1 ciązy 6 lat temu i wtedy była słodka ale do wypicia, ale skoro można dodać cytryny to wole zabrać żeby byla lepsza :)

Gość gość
Mozna.ale malo pomaga.ja ledwo sie powstrzymalam od wymiotow.przede mna dzieqczyna 3 razy wymiotowala zanim sie udalo jej wypic do konca

Gość gość
wit c może fałszować wyniki

Gość gość
To bzdura że można, niektóre laboratoria pozwalają ale z niewiedzy. Cytryna może zafałszować wynik. Jak wyjdzie coś nie tak to czyja wina cytryny czy laboratorium. Bez przesady nie jest to takie niedobre, piłam niedawno i to dwa razy i żyję

Gość gośc m
U mnie w przychodni pielegniarka mi ten roztwor robila i niemozna absolutnie nic do niego dodawac ,i trzeba odrazu wypic.

Gość gość
Ja robiłam w 24 tc i nie wolno nic dodawać piłam ta 75 normalnie szybko wypiłam i tyle siedziałam 2 godziny nie łazilam żeby nie dobrze nie było raz poszłam siku wyszło w granicach normy dasz rade

Gość Monte Carla
Witam! W pierwszej ciąży piłam 2 razy w drugiej 4 i za każdym razem piłam samą glukozę bez możliwości dodania cytryny aby wynik nie został zafałszowany - smak dla mnie jest tragiczny (nie jestem straszną fanką słodyczy) ale wypiłam za każdym razem i przeżyłam :) jedynie co mogę polecić to żeby glukozę rozpuścić w wodzie mineralnej o temp. pokojowej a nawet chłodnej bo lepiej się to toleruje, rozpuszczenie glukozy w ciepłej wodzie wzmaga mdłości a jak dojdzie do wymiotów to badanie jest do powtórzenia - powodzenia autorko :)

glukoza jest bardzo słodka i dostaniesz w takim plastikowym kubeczku do wypicia,mnie bardzo mdliło ok godziny ale lezałam sobie u pielegniarek:)

Gość gość
Fakt, smaczne to nie jest, ale da się przeżyć. Wypiłam wszystko za jednym razem, tak jak mi kazała pielęgniarka, nie skupiając się za bardzo na smaku. Dasz radę bez soku ;-)

Gość gość
Nie mozna.

Gość gość
u mnie w miescie nie mozna ale slyszalam i wiem od innych dziewczyn z forum ze sa laboratoria gdzie pozwalaja miec cytyne. Ja wypic wypilam - ochyda. Po godz zemdlalam, druga przelezalam na lozku. Po przyjsciu do domu wymiotowalam pol dnia a reszte musialam przespac bo bym chyba nie wytrzymala. Dziwnie moj organizm zareagowal ale na szczescie wynik w normie wiec nie trzeba bylo powtarzac :)

Gość gość
boszzzzz księżniczki.. glukoza beeee a słodycze całą ciąże wpierdlalać bez opamiętania to można?

Gość gość
mow za siebie.. ja nie jem slodyczy od paru lat