Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośće

Co o tym sądzicie UK

Polecane posty

Gość gośće

Pracuje w sklepie z pamiątkami. W zeszłym miesiącu zrobiłam b dużo godzin, bo przed Świetami było bardzo dużo pracy (dostawy, mnóstwo klientów itd.) Stawkę mam 6.50 na godz, ale za poprzedni miesiąc wyszli mi ponad 1300 f. Wypłatę dostaje co tydzień, ale w ten poniedziałek nie dostałam, bo wszystko poszło na podatek i Nin za grudzień i jeszcze z wypłaty w przyszły poniedziałek zostanie mi trochę potrącone. Jestem bez kasy, gdyby nie rodzina to nie miałabym za co opłacić w tym tyg pokoju, biletu, jedzenia. I nie mówcie, ze mogłam zaoszczędzić, bo nie wiem niby z czego. . . Teraz pracuje tylko 25 godz. Mieszkam w Londynie. Czy uważacie, ze to fair - potrącać podatek co miesiąc i potem pracownik jest bez kasy...?

Gość gość
wszystkim w uk potracaja podatek co miesiac, czy to praca w sklepie, w macdonalds czy na produkcji, skoro masz wyplaty raz na tydzien nie dziw sie ze po potraceniu podatku nie zostanie Ci kasa, trzeba sie na takie sytuacje zabezpieczac, zreszta chyba bylas swiadoma tego ze zabiora Ci ten podatek?

Gość gość
strasznie wysoki podatek zatem masz jaki tax code?

Gość gość
Podatek i nin wyszedł ok 194 f za poprzedni miesiąc, ale to głownie dlatego, ze pracowałam dużo, ponad 200 godz za miesiąc.

Gość gość
To jest wlasnie przyklad wyzyzsku za 6,5 f. Natyrasz sie i za jakis czas siadziesz a i tak ci nie starcza,Dziewczno uciekaj albo znajdz sobie jakas lepiej platna prace ,bo za min mozna sie pociac z takim zyciem.

Gość gość
ja pracowałam za 6,5 f i nigdy nie było problemu i na wszystko starczało, podatek odprowadzany od każdej wypłaty co tydzien... nie kumam zupełnie tego co tu piszecie

Gość gość
@08:36 w jakim mieście ?

Gość gość
Derby, mieszkanie nie na jakichś obrzeżach miasta

Gość gość
@08:36 ale autorka pisze o Londynie i 25 godz pracy na tydzień, a to ledwo daje jakieś 160 f, a sam pokój w Londynie to 110-120 tyg za jedynkę teraz!

Gość gość
Sprawdź sobie tax code może biorą ci emergency tax?