Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podpisujcie petycję !!!

Polecane posty

Gość gość

Wpiszcie w google "Dostęp do antykoncepcji awaryjnej bez recepty" i wejdźcie w pierwszy link!

Gość gość
podpisałam wczoraj. poczytaj najnowsze wiadomości ;)

Gość gość
autorka to kolejna która dała doopy i nie wie czy jest w ciąży, nie podpisujcie

Gość gość
A skąd wiecie czy te tabletki będę stosowane zgodnie z przeznaczeniem "by osłabic owulacje" , czy przez małolaty, by wywołać poronienie? Bo tak właśnie działają gdy się je stosuje będąc już w ciąży.

Gość brokeninside87
podpiszę, więcej idiotek wyginie:D pisdy ginowi się wstydzi pokazać a puszcza się to jak bura suka:D a potem jęczy, że w ciążę nie może zajść, bo sama se hormony brała, durna sucz:D

Gość gość
te tabletki nie powołują poronienia :D biore anty i tam jest ten sam składnik ale w mniejszej ilości

Gość gość
to Ty nie wiesz, że i tabletka "po" i antykoncepcyjne to jest comiesięczne poronienie :D ?

Gość gość
haha! a jednak zdecydowali, ze w polsce też będzie można kupić taką pigułkę, a teraz możecie się pluć do woli co poniektórzy :)

Gość gość
Ty nie jesteś żadnym autorytetem, lekarz wypowiadał się na ten temat i informował, że ta tabletka wywołuje poronienie, dlatego pin obawiają czy będzie stosowana zgodnie z przeznaczeniem.

Gość gość
który lekarz tak powiedział?

Gość gość
"to Ty nie wiesz, że i tabletka "po" i antykoncepcyjne to jest comiesięczne poronienie " aaa, no zapomniałam. przecież na opakowaniu było napisane czarnymi literami i wziete w ramkę.czy to na papierosach i alkoholu? nie, przecież one są zdrowe, na bank na tabsach dodatkowo na ulotce pigułek też piszą, ze jest więcej owulacji, tak celowo by więcej poronień było.

Gość gość
Nikt nie zdecydował, bo trzeba zmienić ustawę, aby to było możliwe. Ale niestety niektórzy są za tępi by to zrozumieć :O ja jestem za tą tabletka by właśnie takie "inteligentki" nie mógłby mieć potomstwa przez rozregulownie gospodarki hormonalnej.

Gość gość
i boli cie ze nie beda mialy potomstwa ?:D a co cie ich potomstwo obchodzi

Gość gość
Resort zdrowia musi teraz przekazać informację Naczelnej Izbie Aptekarskiej i Urzędowi Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Rzecznik Naczelnej Izby Aptekarskiej Eugeniusz Jarosik zwraca uwagę, że od decyzji do jej wykonania droga nie jest krótka. - Najpierw hurtownie, jeśli same nie mają leku, muszą zaopatrzyć się u producenta, a dopiero potem konkretne apteki będą mogły go zamówić - tłumaczy nam.

Gość gość
nie boli mnie ich brak potomstwa, gdzie to przeczytałaś? :O kolejna mądra inaczej :O

Gość gość
"Dziś zadzwoniliśmy do Ministerstwa Zdrowia, by dowiedzieć się, jaka będzie ostateczna decyzja resortu w tej sprawie. Rzecznik ministerstwa, Krzysztof Bąk powiedział nam: - Tabletka "dzień po" będzie w Polsce bez recepty. Taką decyzję podjęła Komisja Europejska, więc my musimy się do tego dostosować." którą ustawę wiec trzeba zmienić? czy może MZ nie wie co trzeba zrobić a kafeterianka wie? to w takim razie zagłosuję na Ciebie w wyborach skoro lepiej się znasz na rzeczy niż oni

Gość gość
Podpisałem, ale tylko dlatego by żadne dziecko nie było nie chciane i przez to gorzej przez rodziców traktowane.

Gość gość
zdecydowali tłuku, poczytaj wiadomości

Gość gość
ja nie mam zamiaru stosować (ale kto wie co przyniesie los, po gwałcie wszystkie takie świętoszkowate są? "ojej, to hormony, ojej, zaszkodzi dzieciątku"), ale nawet z czystej satysfakcji bym kupiła. bo nie jestem taka zadufana by innymi rządzić!

Gość gość
już kafeteryjne kur/ewki zacierają uda :-D na zdrowie dzi/wki ! :-D

Gość gość
"pisdy ginowi się wstydzi pokazać a puszcza się to jak bura suka" x a co zazdrościsz, że ty się nie masz z kim puszczać rzekomo aseksualna klucho? :D

Gość gość
"Nikt nie zdecydował, bo trzeba zmienić ustawę, aby to było możliwe. Ale niestety niektórzy są za tępi by to zrozumieć pechowiec.gif ja jestem za tą tabletka by właśnie takie "inteligentki" nie mógłby mieć potomstwa przez rozregulownie gospodarki hormonalnej." tu wlasnie:D pisze jak byk pani madra nie inaczej, kochajaca nienarodzone plody a wrecz nawet komorki jajowe i plemniki:D

Gość gość
a ja cały czas podpytuję o jaką ustawę chodzi bo czytam różne doniesienia i Ministerstwo nic o tym nie mówiło

Gość gość
broken ty kretynko

Gość gość
Jezeli PL wykorzystuje prawo unijne aby kasowac wszelkie mozliwe pomoce (z pieniedzy zarabianych przez obywateli innych krajow i placonychj przez nich podatkow) i wtedy prawo unijne jest OK, to nalezy regulacje tego prawa zastosowac bez zastrzezen takze tam, gdzie chodzi o inne sprawy (dostepnosc tabletek wczesnoporonnych bez recepty to postanowienie Unii europejskiej). A zanim ktos zacznie tutaj dalej pluc : zasady wiary regulujace rowniez sprawy antykoncepcji i usuwania ciazy w taki czy inny sposob nie odrozniaja czy lek jest na recepte czy w wolnej sprzedazy - po co wiec ten caly krzyk. Kazdy robi to, co uwaza za sluszne. Dostepnosc w aptece to tylko mozliwosc wlasnej decyzji - tak bylo i jest.

Gość gość
tak, powiedz to zgwałconej dziewczynie która MUSI czekać 12h zanim dojedzie do jakiegoś lekarza i zdawać się na jego łąskę i nie łaskę. nie wp*****laj się w cudze życie - proste i skuteczne, bo nosy takim jak Ty się poutrąca skoro nei znają swojego miejsca

Gość gość
podpiszę, bo im mniej idiotek i brzydkich polek w społeczeństwie, tym lepiej