Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Make up Cool

10letnia corka makijaz

Polecane posty

Gość gość
nie chce mi sie czytac komentarzy a wiec odpisze choc moze ktos juz to napisal :) mozesz jej kupic takie kremy np.cos al'a fluid, pomadke czy jakis delikatny lakier - np.taki do frenchu. Ja osobiscie wlasnie tak zaczelam sie malowac ale w wieku 13-14 lat. Ale to bylo 10 lat temu hehe, teraz dzieci chca byc szybciej "dorosle"

Gość taa155
Kurcze ja mam 15 lat i maluje się tylko na jakieś imprezy. Mama mi nie pozwala. Buntuje się, ale on tak chowa przede mną te kosmetyki. Raz kupiłam i jak się pomalowalam to ukrywalam to. 10 latki i malowanie??? Według mnie to za wczesnie. Swojej córce napewno do 13 roku życia zabronie, no ale czasy się zmieniaja. Zazwyczaj to maluje rzesy, oczy, pomadke nakładam i lekko pudrem. To wszystko.

Gość Make up Cool
Dziewczyny! Rozmawialam z corka :) Spytalam sie czy Mama kolezanki pozwala jej sie tak malowac. Mama nie pozwala. Wziela kosmetyki do szkoly po kryjomu. I pomalowala sie na ostatnia lekcje muzyki. Moja corka opowiedziala mi , ze przygladala sie specjalnie starszym dziewczyna i okazuje sie, ze te sie nie maluja! Jesli juz bardzo delikatnie tylko rzesy. To w 5 i 6 klasie jest wymalowanch wiecej. (ja mysle, ze zaczynaja eksperymentowac , nieudacznie niestety, a potem dochodza do wniosku, ze to wcale nie wyglada najlepiej) Co mnie zaskoczylo, powiedziala mi tez, ze pogada z przyjaciolka, bo nie chce zeby wygladala jak Klaun. :) Uff Chyba jest dobrze ! :) Pozwolilam jej eksperymentowac w domu ile tylko bedzie chciala;)

Można poszukać w internecie jak wyglądają takie panie, które wcześnie zaczęły się malować i jej pokazać.Warto też porozmawiać, o tym, że jest piękna bez makijażu i wcale jej to nie potrzebne w tak młodym wieku.Poza tym naturalność powraca do mody, Do posłuchania polecam Colbie Caillat- Try. :)

Witam, Dzisiejsze nastolatki dbają o wygląd. Wszystko da się zrozumieć ale makijaż u 10 latki to chyba przegięcie. Może warto porozmawiać z córką, że wygląd to rzecz drugoplanowa i ma jeszcze na to czas,a teraz są ciekawsze zabawy. Chcesz iść na szkolenia z zamówień publicznych ,ale nie możesz znaleźć nic dla siebie? Kliknij w odnośnik http://szkoleniasemper.pl/ i zobacz naszą ofertę! Znajdziesz coś dla siebie w bardzo atrakcyjnej cenie!

Gość gość
Sory ze tak sie wyslowie., ale p********z autorko farmazony, najpierw zauwazylas ze dziewczynki sie maluja do szkoly a teraz ze sie jednak nie maluja :O o co ci chodzi, wez sie zastanow Co za patologicznie klamliwe babsko

Gość gość
Heh, ja przeżywałam ze swoją córką ostatnio coś podobnego tyle tylko, że starszą, bo ma 16 lat. Przeciwna byłam aby zbytnio malowała się do szkoły. Nic nie przemawiało, więc zostawiłam otwarty na jej komputerze artykuł https://www.teenzone.pl/rodzice-nie-pozwalaja-mi-sie-malowac-2262.html i powiedziałam, że ma przeczytać a później przyjść do mnie. W końcu poszłyśmy na kompromis taki, że może używać do szkoły tuszu, błyszczyka lub BARDZO lekkiego makijażu jak aktualnie będzie mieć problemy z cerą. A już abstrahując od moim problemów z córką - jak czytam te wypowiedzi pełne oburzenia itd. heheheh, sama pamiętam jak jeszcze w latach 80 jak chodziłam do podstawówki, dziewczyny się malowały - choć nie był to jakiś wielki makijaż ale mimo wszystko - makijaż. Sorry, ale dla mnie prawdziwą patologią to jest jak widzę dzieci 2-3 letnie z przebitymi uszami i kolczykami a nie 12-14 latkę z lekkim - podkreślam LEKKIM makijażem.