nobigdeal 0 Napisano Styczeń 14, 2015 Witam wszystkie panie Otóż od jakiegoś tygodnia zauważyłam u siebie objawy ciąży.Mam 17 lat, ze swoim partnerem kochamy sie bez zabezpieczenia i prosze nie pisac, ze jestem nieodpowiedzialna ponieważ oboje bysmy sie cieszyli gdybym była w ciąży. Na początku nie dostałam okresu (okres regularny co do dnia mam juz od roku), nabrzmiale i wrażliwe na dotyk piersi wraz z sutkami. Boł brzucha, ostrzejsze zapachy. Pale od 2 lat, a teraz nagle mi sie nie chce. Nie wspominam juz od moich zmiennych nastrojach bo na przemian płacze, denerwuje sie i śmieje. Poplakalam sie bo zobaczylam na ulicy kobiete w ciazy ktora paliła. Dodam iz w czasie miesiaczki i przed nigdy mnie nic nie bolało, jedynie sutki byly delikatnie nabrzmiale i czułe. Zrobiłam test ciążowy ktory wyszedł negatywnie, ale prawdopodobnie zrobiłam go za wcześnie. Po 6 dniach dostalam miesiączkę. Jest ona dość mocna, krwisto czerwona i bardzo dużo skrzepów. W pierwszy dzien byly tylko delikatne plamki czerwono brązowe. Nigdy takiej nie miałam. Przed zrobieniem testu bylam pewna ze jestem w ciąży, ciagle to czuje, jakby jakis instynkt, ale to krwawienie, negatywny test i wszystkie wątki na forach ktore przeczytalam dają mi tyle niezrozumien, ze powoli głupieje i martwie sie co to moze być. Moze któraś z pięknych pań doświadczyła coś podobnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 14, 2015 w żadnej ciąży nie jesteś ani nie byłaś, zapytaj swoich rodziców czy będą szczęśliwi jak ich 17-letnia córka matką zostanie, stać cię na dziecko? pracujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trololooolooo Napisano Styczeń 14, 2015 nie mozesz byc w ciazy skoro mialas okres, to jest poprostu niemozliwe a takie mocniejsze objawy pojawiaja sie czasami, sama wielokrotnie w Twoim wieku ( tez spalam z partnerem bez zabezpieczen ale nigdy sie we mnie nie spuscil) wkrecalam sobie ze mam objawy ciazy Masz 17 lat a to oznacza ze wciaz dorastasz, Twoj organizm ma prawo do roznych zachwian jeszcze w tym wieku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nobigdeal 0 Napisano Styczeń 14, 2015 trololooolooo - wlasnie zgłupiałam, bo czytałam w różnych artykułach ze krwawienie moze występować zwłaszcza w pierwszych 2 miesiacach ciazy. Za 2 tyg zrobie znów test ciążowy, bo troszkę sie zamartwiam, jesli wyjdzie znow negatywny to udam sie do lekarza. Co do osoby z druga odpowiedzia moja mama zaszla z moja starsza siostra w ciążę dokladnie w tym samym wieku co ja bo starala sie o to z moim ojcem z ktorym jest 25 lat i mowi, ze to jest najlepszy okres jaki mogla sobie wybrac na ciążę + zapewniam cie ze bardzo dobrze mnie i mojego partnera stac na dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 14, 2015 nie jestes w żadnej ciąży, a 17 lat to absolutnie nie jest najlepszy czas na dziecko, no chyba że jest się kompletnie bez ambicji, no ale to na szczęście nie moja sprawa, a w ciąży mogą zdarzac się plamienia bądź krwawienia, które bezwględnie należy skonsultowac z lekarzem, ale nie takie jakie opisujesz ty, bo to byłoby poronienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach