Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość argum

Wiosna w rozmiarze 38 :)

Polecane posty

Gość argum

Witam Was Dziewczyny :) Skoro zaglądacie na ten wątek, to chcecie tak samo jak ja zgubić kila/naście kilogramów. Przede mną 3 miesiące walki z samą sobą i swoimi słabościami. Miło jeżeli ktoś do mnie dołączy :) Wspólnie zawsze raźniej i łatwiej :) Kilka detali: 24 lata, 73 kg, 165 cm wzrostu.

Gość argum
Dzień dobry :) Dzień I przede mną :) Na śniadanie zjadłam 2 kromeczki ciemnego chleba z szynką i ogórkiem. Drugie śniadanie to ciemna bułka z żółtym serem i pomidorem. Na przekąskę planuje jabłko z cynamonem. Obiad tortilla z serem feta i warzywami zielonymi. Nie mam pomysłu na kolacje, może zjem małą miseczkę zupy ogórkowej bez śmietany. Do wieczora jeszcze dużo czasu :) Waga z rana pokazała 72,7 :) Postaram się ważyć raz na tydzień, chociaż mam manie ważenia się codziennie. I najważniejsze czas ruszyć tyłek z kanapy i zacząć ćwiczyć :) Małymi kroczkami do przodu :)

Gość gość
Hej :) 32lata, 162cm i 69kg czyli sporo do zrzucenia. Główne założenia diety to zmiana sposobu jedzenia. Razowe pieczywo zamiast białego i to głównie na śniadanie lub owsianka, owoce tylko do 12 czyli 2 śniadanie. Obiad 2/3 talerza to warzywa, a 1/3 mięso lub ryby. Kolacja raczej bialkowa no i dużo wody. Z tym piciem to problem bo mogę żyć o malej kawie przez cały dzień. W weekend 1 dzień dyspensy ale rozsądnej czyli np kawałek pizzy czy spagethi. Ograniczam słodycze, słodkie napoje.

Gość argum
Czesc Gosciu bardzo rozsadne zalozenia Dzis mialam bardzo trudny dzien w pracy, dobrze ze jutro wolne:) Dzis zjadlam jogurt z musli na drugie mus z selera i kiwi a na " obiad" kanapke z ciemnym pieczywem i salami. Malo tego wiem:( za jakas godzine bede w domu to zjem wczesna wieksza kolacje.

Gość hipcio89
Dobry wieczór chętnie bym dołaczyła bo w grupie zawsze razniej Ja przy takim wsparciu rok temu schudłam 8 kg ale pózniej zaszłam w ciąże i musiałam odchudzanie przerwać, a teraz mój maluszek ma 2 miesiące już nie karmie piersią więc czas wziąść się za siebie. Do zgubienia mam sporo bo przy wzroscie 155cm waże obecnie 75kg. Nie zamierzam stosowac jakiejs ustalonej diety, bede jesc mniej przedewszystkim ZERO słodyczy bo w czasie ciąży zjadłam chyba tonę czrkolady i teraz mi ciężko się odzwyczaić. Mam 25 lat więc jesteśmy w podobnym wieku a może napiszesz coś więcej o sobie. Argum

Gość Argum
W przyszłym roku wychodzę za maż chciałabym pięknie wyglądać w sukience ślubnej i przede wszystkim czuć się dobrze w swoim ciele:) Aktualnie mieszkam w Warszawie, pracuje w agencji reklamowej, więc mam pracę siedzącą...poza tym jestem strasznym leniem, bo drugi dzień z rzędu nie mogę ruszyć tyłka z kanapy/fotela/łóżka :) A dupaaa rośnie :(

Gość argum
Na obiad zjadłam tortille z serkiem białym, sałatą lodową, i 2 plasterkami szynki. Na kolacje 2 kromeczki chleba z serkiem białym cienko posmarowanym dżemem. Mam nadzieje, że to koniec jedzenia na dziś.Jutro jadę do mamusi i teściowej, więc będzie ciężko, ale dam radę

Gość hipcio89
Napewno dasz rade, ja fziś jedzcze popijam winko z mężem bo ma urodziny ale od jutra się trzymam ostro, chociaż uwielbiam winko więc raz na jakiś czas bedzie dyspenzs. Miłego wieczorku

Gość czerwcowaMama
To ja Gość :) Mam 1,5 rocznego synka i dupsko urosło od podjadania. Jestem w domu na urlopie wychowawczym wiec mimo, ze nie brakuje mi ruchu to zgubilo mnie jedzenie resztek po małym (a szkoda żeby się zmarnowało...) Koniec z tym! Dziś dzień zaczęła od owsianki :) Miłego Dnia!

Gość czerwcowaMama
Słodycze to kolejny zgubny nalog , który mi został po ciąży :( Przed ciazą mogły nie istnieć... Najgorsze, ze w ciąży przytylam 7kg które zgubilam w mig, a nawet więcej i nie utrzymała tego. No ale grunt wziąć się za siebie i uczyć na błędach!

Gość hipcio89
Dokładnie tak czerwcowa mamo ja mam tak samo mam 5letniego synka i drugiego dwumiesięcznego i też tak było zjadanie po nim bo po co wyrzucać a to płatki z mlekiem a to jskieś słodycze i co chwile coś było oprócz swojego jedzenia oczywiście a teraz albo to wyrzucam albo jak mąż jest w domu to podrzucam jemu.

Gość czerwcowaMama
Mój też "przypakował" od tego niemarmowania...Baa nawet pies ma dość kaszki i innych bobasowych specjałów ;) Dziś na obiad pomidorowa (ja bez makaronu) i rybka. Jaśniemąż oczywiście z frytkami ja z samą surówką... Teraz czas na czerwona herbatkę jakoś mam ostatnio dość kawy.

Gość argum
Czesc Dziewczyny :) jestem u rodzicow dlatego dopiero teraz sie odzywam. Dzis moje jedzenie jest monotonne, 1 sn krokiety sztuk 2 wersja odchudzona, czyli nalesnik z farszem z kapusty i grzybkow podgrzany w opiekaczu 2 sn 2 kanapki z wedlina na obiad bylo winko brzoskwiniowe 2 lampki slodkie jak cholercia:) kolacja 1 krokiet light:) od poniedzialku bede juz u siebie i bede miala swoje jedzenie:)

Gość Ala1692
Ja też jestem w trakcie odchudzania, ale zaczęłam jeszcze w grudniu, żeby nie zaliczyć załamki po świętach. trochę się rano gimnastykuję, wieczorem też, ale najbardziej pomagają mi nowe tabletki Therm Line Fast. byłam w szoku, gdy okazało się (już po 2 tyg.), że działają, waga powoli leci, a w dodatku potrafią w sposób naturalny jeszcze oczyścić organizm. Spróbujcie, polecam http://www.olimp-labs.com/11,13,463/Produkty/THERM-LINE-FAST.html

Gość czerwcowaMama
Ala 1692 jeśli szukasz chętnych na swoje specyfiki to dzięki! Jeśli masz ochotę pisać z nami to bez reklam...

Gość czerwcowaMama
Halo, halo! Czy ktoś tu zagląda?

Gość gość
ja zagladam , :) dzis napisze ze tez chce schudnac z brzucha, co chwile podjadam a to juz przesada , od wczoraj jestem na mz , ale czy wytrzymam/ mam nadzieje ze tak

Gość argum
Jestem i ja ale z doskoku jeszcze dzis;) sniadanie za mna serek wanilowy z kromeczka chleba. Dzid obiad u przyszlyvh tesciow, zjem polowe kazdego dania, co by tesciowej nie bylo przykro

Gość gość
ja nie moge zjesc sniadania bez chleba macie na to sposoby zeby go nie jesc/ zawsze sie konczy na kilku kromkach wrrrr masakra

Gość mamaCzerwcowa
Ja kiedyś pieklam bułki dukanowe z twarogu i otrab. Jak dla mnie były ok i napewno lepsze niż chleb. Jedź może pieczywo fazowe :)

Gość Argum
Wydaje mi się, że ciemny chleb, to dobry pomysł na I śniadanie. Kanapki z wędliną/serem i warzywami na pewno Ci nie zaszkodzą. Ciemny chleb ma w sobie dużo błonnika, więc jest wskazany dla osób które się odchudzają :)

Gość argum
Dzien dobry:) waga pokazala rano 72,2 czyli juz prawie pierwszy kilogram za mna:) wczoraj wieczorem zachcialo mi sie gotowac i zrobilam pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z fasolka szparagowa do tego kasza kuskus i obiad na 3 dni mam:) domownikom ugotowalam garnek zupy jarzynowej i upieklam jeszcze ciasto ktore robila Ewa Wachowicz w telewizji:)

Gość czerwcowaMama
Wczoraj nie było juz tak "racjonalnie" ale nie mam wyrzutów sumienia bo przewidzialam okazjonalnie takie jedzenie byle z umiarem. Wczoraj zaprosili nas na obiad przyjaciele, a tam pyszna tortilla z sosem pikantnym i łagodnym, sernik czekoladowy :D Jako, ze grzeszylam o 16, a spać szlam po 22 bez kolacji nie mam wyrzutów ;) Dziś powrót do założeń czyli owsianka na śniadanie... Muszę zobaczyć co w lodowce nadaje się na zdrowy obiad.

Gość hipcio89
Dzień dobry ja zaczęłamdzień od kawy z mlekiem, pozniej śniadanko jogurt naturalny z płatkami musli. Następnie planije za jakąś godzinkę przekąskę pół grejfruta. A na resztę dnia nie mam pomysłu.

Gość czerwcowaMama
U mnie dziś na śniadanie 2 parówki z szynki i pomidor. Po 3 dniach z owsianka mila odmiana. Na 2 śniadanie serek wiejski. Obiad gulasz z indyka i warzyw, a do tego kasza gryczana. Jak położe młodego spać to poszukam może krótkich cwiczen :)

Gość argum
Ja mam za sobą jogurt naturalny z musli. Muszę dziś kupić po pracy jakieś owoce, co bym mogła juto dołożyć do jogurtu. Drugie śniadanie za mną-bułka żytnia z kabanosami drobiowymi 50 g. Wypiłam już 1 kawkę z mlekiem i 1 łyżeczką cukru i 1 kubek mięty. Dziś w pracy mam imieniny koleżanek, więc zjem mały kawałek ciasta. Jakoś czas mi powoli dzisiaj mija, do 16 jestem w pracy. Na kolacje pewnie zjem miseczkę zupy jarzynowej. Podziwiam Was, że mając małe dzieciaczki znajdujecie czas i siłę na dietowanie i ćwiczenia!

Gość czerwcowaMama
Mój maluch je praktycznie juz wszystko. Uwielbia warzywa,mięso, ryz. Jaśniemąż zje wszystko prócz brukselki wiec nie muszę gotować dla siebie samej wystarczy ze zrezygnuje z niektórych rzeczy :)

Gość sarita
Witam ! To może i ja dołączę ;) Mam 33 lata (prawie ;) ) 170 cm i 70 kg. Dobytek 2 dzieci ( 3 i niespełna 8 lat). Nigdy nie doszłam do wagi sprzed pierwszej ciąży i na to już nie liczę , ale jakieś 7 kg w dół by się przydało. Na razie mam w planie mż.

Gość gość
nie moge jesc razowego chleba ami otrab jedynie graham lub z ziarnami mi pozostaje