Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niska waga i za male wymiary dziecka w 24 tc

Polecane posty

Gość gość

Dzis zaczynam 24 tydzien a moje dziecko ma wymiary na 21 i wage ponizej 400gram ( czy powinnam sie martwic

Gość gość
To chyba pytanie do lekarza... Moze po prostu masz male dziecko, moze mu czegos brakuje, moze zle przeplywy. Powinnas porozmawiac z lekarzem,bo watpie,zeby Ci ktoras z nas napisala czy powinnas sie martwic. Moze po prostu lekarz sie pomylil? USG czesto pokazuje glupoty.

na razie sie nie martw,usg nie jest takie dokładne,ja juz miałam za dużo wód płodowych,a ze dziecko za małe a potem ze cos za duże:/ masakra teraz jestem w 34 tygodniu i jest dobrze

Gość gość
Nie wiem.czy sie pomylil.mam ciaze wysokiego.ryzyka dziecko od poczatku jest o 2/3 tyg za.male . Lekarz powiedzial.ze napewno.nie bedzie duze ze wazne ze serdusko ma.dobrze rozwiniete ale sie niepokoje troche

Gość gość
nie martw sie na zapas. Mi na usg genetycznym wyszlo,ze dzidzia ma makrosomie i niedomykalnosc zastawki trojdzielnej co okazalo sie zwykla pomylka.A za usg z wizyta u pana profesora zaplacilam 550zl (15min)

Gość gość
Jesli od poczatku ciaza jest mlodsza o 2-3tygodnie ,ale rozwija sie normalnie to nie martw sie na zapas. Gorzej jakby na usg wyszly jakies nieprawidlowosci i wady.

Gość gość
No mam prownanie z kolezanka ktora w 26 ma 900 a druga 24 750

Gość gość
Kazda ciaza jest inna, kazde dziecko po ktoryms tam tygodniu rozwija sie w swoim tempie. Niektore rodza sie przeciez 3kg,a inne prawie 5kg. Najgorsze co mozesz zrobic to zaczac porownywac z innymi. Moja mala w 26tygodniu wazyla 816g i tez przezywalam,ze jest za malo,bo wszedzie bylo napisane,ze powinna wazyc kilogram. Ale licze na to,ze po protsu jest kruszynka jak mama :)

Gość gość
Ale jak od poCzatku taka roznica. Tzn ze dziecko bylo pozniej poczete np?

Gość gość
Tk,to jedna z opcji.

Gość gość
Alboco.jeszcze jakie inne opcje sa

Gość gość
Nie jestem lekarzem. Powodow moze byc mnostwo. Przyplywy,wady plodu, Twoje odzywianie... Ale tak jak napisalam nie jestem lekarzem i nie chcialabym ,zebys od razu nastawiala sie zle. Skonsultuj sie z dobrym ginekologiem i wyjasnij z nim swoje obawy. Na pewno Cie uspokoi i ewentualnie zleci jakies dodarkowe badania.

Gość gość
Oki dzieki za rady

Gość gość
Ale nie nastawiaj sie od razu na cos zlego. Skoro lekarz nic nie mowil, to na pewno wszystko jest w porzadku. Najwazniejsze,ze ciaza sie rozwija, dziecko przybiera na wadze,rosnie. NNa usg nie ma zadnych wad, serduszko bije. Ciesz sie ciaza.

Gość gość
może jesteś w młodszej ciązy i dlatego maluszek mniej waży

A ja bym to sprawdziła bo hipotrofia to poważna sprawa. Idz od innego lekarza nich on sprawdzi przepływy wymiary dziecka jak działa łożysko.

Gość gość
Wahania na usg są spore, dlatego nie przejmuj się za bardzo :) Mi lekarz przez całą ciążę mówił, że dziecko jest o 2 tygodnie za małe. Urodził się chłop 3600 w 40 tygodniu :)

Gość gość
Przeplywy sa ok.,.lozysko 1 stopien sciana

Gość gość
Wymiary dziecka sa na 21 tydzien

Gość gość
Wymiary dziecka sa na 21 tydzien