Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodziny wege

Polecane posty

Gość gość

Czy sa tu jakies mamy gotuje tylko potrawy wegetarianskie? Chcemy coreczke wychowac bez miesa, chociaz daje jej ryby (ma rok). Mam dostep do swiezych. Co podajecie malym dzieciom, jakie potrawy sa ciekawe, macie jakies przepisy? Bo zaczyna sie "dorosle" jedzenie a w necie samo mieso i mieso. Prosze bez krytyki, corka ma dobra wage i wzrost, wszystkie badanis w normie.

Gość gość
Jesli ktos chce, moge tez podawac wlasne pomysly na jedzenie dla doroslych i dzieci

Gość gość
Poszukaj w necie, jest mnóstwo stron z ciekawymi przepisami. Sama prawie 20 lat nie jem mięsa i czasem zaglądam do netu żeby znaleźć jakąś nowinkę kulinarną. Ale na co dzień jednak wolę poeksperymentować w kuchni, wtedy wychodzą mi niepowtarzalne potrawy. Pozdrawiam.

Gość gość
U nas królowały ryby- mieliśmy dostęp do świeżych, morskich, a poza tym kasze, makarony z sosami, zapiekanki... zupy mały jadł często na mięsie. W ogóle mięso czy wędliny były raz- dwa razy w tygodniu, góra. Tyle że mały poszedł do przedszkola i zaczął prosić i tak o "wkładkę mięsną" do zupy i parówki na kolację... więc my swoje, a przedszkole swoje. Generalnie dla wege- dziecka polecam wszystkie zupy na wywarach z jarzyn, mój lubił dokładać sobie to ryż, to grzanki, pulpeciki można robić z kaszy (polecam pulpeciki z kaszy w sosie pomidorowym, przepisy wszędzie znajdziesz). Nie napiszę że to że dziecko jest oswajane z każdym jedzeniem to znaczy że nie wybrzydza. Mój wybrzydza jak mało kto, je głównie zielone- brokuły, fasolkę i szpinak, ale o surowej marchewce np. nie ma mowy, teraz to już przedszkolak. Owoców je tyle co kot napłakał... Za to lubił i dalej lubi również nabiał i ryby właśnie.