Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamczitka

Czy lekarz może podczas drugiej cc wyciąć nadmiar skóry?

Polecane posty

Nie pytam oczywiscie o typowe plastyki brzucha podczas cesarki, chciałabym tylko wiedzieć czy dobry lekarz, który robi plastyki spraw kobiecych itd może na prośbę pacjentki w szpitalu niepublicznym wyciąć ciut więcej skóry niż tylko przeciecie itd. Wiem, że podczas drugiej cesarki lekarze wycinaja stara bliznę ładnie czyszcza a czy to jakiś problem jakby tej skóry z góry wzięli więcej? Dla mnie to ogromna trauma! Całe 4 lata codziennie rano patrząc na siebie miałam problem. Miałam bardzo duży brzuch w ciąży teraz tez juz mam konkretny a kończę 5 miesiąc! Wiec wiem, że będzie gorzej... To dla mnie takie ważne:-( odbiera mi cała radość! Do tego mam koleżankę, której lekarz to zrobił rewelacyjnie w ten sposób właśnie! Nie chcę robić tego celowo po raz trzeci, tutaj mam na nfz znieczulenie itd cała cesarke jeżeli coś tam trzeba dopłacić zrobię to ale za pełną niestety nie zapłacę bo to dla mnie za dużo. Jedyne co to sytuacja, z której chce skorzystać jeżeli będzie ok z maleństwem! Pomóżcie!

Dodam, że w szpitalu w którym będę rodziła robią normalnie płatne plastyki, ja mam cesarke ze wskazaniem z powodu pierwszej ciężkiej cesarki robionej na szybko, może nie do końca tak jakbym chciała. Ja nie chce cudów, nie chce żeby został mi taki zwis* 10 jak ten poprzedni :-( bo to wielki dyskomfort dla mnie!

na pewno nie,przy plastyce brzucha robią o wiele dłuższę nacięcie a nie np.15 cm,oni nie sa plastykami żeby poprawi twój brzuch:/