Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatkany nosek

Polecane posty

Gość gość

witam, co polecicie mi na noc na zatkany nocek dla 6 miesiecznego dziecka? pediatra kazal mi sol fizjologiczna ale to jakos nie przynosi skutku

Gość gość
Bo to trzeba psiknac sola fizjologiczna i odrazu wyczyscic nosek aspieatorem. Zawsze tak robilam i nam pomagalo. Jest tez masc majerankowa do smarowania pod noskiem. Nie wiem czy sa krople do nosa dla takich maluchow. Ale regularne czyszczenie nosa sola i aspiratorem to podstawa. Nie wystarczy tylko sol psiknac.

Gość gość
czyszcze wciaz nosek zeby nic tam nie bylo i robie tak jak napisalas i uwierz ze nie pomaga psikanie sola fizjologiczna i zaraz oczyszczanie noska

Gość gość
troche swoja odpowiedz moglas inaczej zinterpretowac bo z gory uwazasz ze jestm ciemna i nie wiem ze trzeba czyscic nosek ale cuz dziecki za podpowiedz o masci

Gość gość
Mój maluch tez miał taki problem ciągle zatkany nosek,w naszym przypadku samo czyszczenie nie pomoglo poszliśmy do pediatry i przepisala nam mucofluid krople w sprayu na receptę ale katar przeszedl szybko.najpierw czyscilam nosem a potem do kazdej dziurki po jednym psiknieciu 3 razy dziennie

Gość gość
I oprócz tych kropelek do noska na noc smarowalam pod noskiem odrobinka tej maści majerankowej

Gość gość
a ta masc nie jest czasami dla starszych dzieciaczkow?

Gość gość
Mnie pediatra pozwolila ale bardzo malutko i tylko raz dziennie

Gość gość
Jak moja miała 8msc to w dzień woda morska i aspirator a na noc krople Nasivin soft dla dzieci do pierwszego roku życia. Ładnie odtykały nosek i mała spała spokojnie. Krople są bez recepty

Gość gość
Tez mam mucofluid, psikam, oczekuje pol godz.i odciagam katarkiem. Synek ma 4 miesiace

Gość gość
Tez mam nasivin ale niestety nam nie pomógł..tzn odetkalo nowe ale chwilowo na katar nie pomogl