Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjihy

Co z tymi ludzmi? UK

Polecane posty

Gość kjihy

Zastanawiam się czy was też takie przypadki spotkały. Ostatnio stoję sobie na przystanku i powoli przychodzą ludzie. Nadjeżdża mój autobus więc go zatrzymuję. Nagle odpychają mnie od wejścia 2 małe kobietki takie po 40tce i pędzą przytknąć bilet jakby się paliło. Uśmiecham sie do nich i mówię "After you", a jedna do drugiej po polsku "Patrz jaka gówniara się czuje lepsza od wszystkich". Druga jej odpowiada : " Jakbym umiała angielski to bym jej powiedziała" :O Nic nie powiedziałam ale mialam już wiele takich sytuacji kiedy ktoś zachowuje się jak cham i jeszcze ma pretensje do swojej ofiary. I w większości są to starsze babki chyba sfrustrowane jakieś... Mruczą cos po polsku czy rosyjsku i myślą że nikt ich nie rozumie?

Gość gość
ty za to jesteś wielka pani, spójrz na dół, coś ci z buta wyłązi...

Gość gość
chamstwo się rozprzestrzenia frustracja złość takie czasy

Gość exdebill_rzuca okiem
inna kultura, nie zdązyły jeszcze zauważy, że tu się stoi w kolejce - zwróciłabym im uwagę po takich tekstach

Gość gość
polacy niestety sieją największy syf na wyspach wraz z rumunami i romami...

Gość kjihy
Już nie chodzi mi o tą kolejkę nawet, często przepuszczam starszych ludzi czy babki z wózkami. Tamtych nie uznałam za osoby starsze, nawet nie wiedziałam że czekamy na trn sam autobus, a one się wepchały. To też jakoś mnie nie ruszyło ale te wredne komentarze to już zbyt wiele. Czemu w ludziach jest tyle złości nawet jak ktoś jest dla nich miły?

Gość gość
Ex debil - nie chciałam juz się z nimi kłócić bo pewnie i tak każdy argument skwitowalyby tym że jestem gówniarą. W sumie nie wiem czemu ludzie myślą że jak są starsi to automatycznie znaczy że mądrzejsi. W tym przypadku widać że ciało może się starzec a mądrosci nie przybywa. Tak czy siak to byl poranny autobus i od rana być takim zawziętym i obrazonym na świat to szok po prostu.

Gość gość
To nie zalezy od wieku tylko od kompleksow chyba. Zauwazylam ze Polki czy Litwinki sa bardziej agresywne w takich sytuacjach. Kiedys wsiadalam z mala siostra do autobusu i ona pociagnela mnie za reke bo chciala zebym wsiadla razem z nia ( a byl tlum ludzi). W tym samym momencie wewalila sie pomiedzy nas jakas laska. Popchnela mnie, popchnela moja siostre i wpadla do tego autobusu rozpychajac sie lokciami jakby od tego zalezalo jej zycie. Zwrocilam jej uwage ze popchnela dziecko to laska nawet slowa po angielsku nie umiala wydukac. Przy wysiadaniu nadepnela mi mocno na noge i popatrzyla ta swoja twarza ktora byla pelna nienawisci! Mloda dziewczyna ktora wedlug wschodnioeuropejskich standardow dyskotekowych moglaby uchodzic za "niezla niunie" a taka zepsuta.

Gość gość
Pewnie jakies nie d o ******* n e ;) ja bym się takimi babsztylami nie przejmował. Wszystko na co je stać to złośliwe komentarze we wlasnym języku. A stosowanie przemocy fizycznej na nieznanych osobach to juz przesada, pewnie jakaś zagubiona i zakompleksiona osóbka z niej była.

Gość gość
Ja kiedyś zostalam zjechana przez jakas babke bo nie zerwalam sie z miejsca w pociagu a ona byla w ciazy. Miala zimowa kurtke i musialy to byc pierwsze miesiace bo naprawde nic nie bylo widac. Jak jej powiedzialam, ze prosze niech siada to ta na mnie z ryjem ze teraz juz nie chce bo sie musiala specjalnie pytac a prosic sie nie bedzie :D niektorzy mysla ze sa pępkami świata.

Gość gość
Wsochodnio europejskich standardow za lepsza niunie? Czyli co chcesz nam wmowic ze gdyby nie byla wytapetowana po solarium i w rozowej mini to bylaby calkiem ladna??? Jakie savte wschodnio europejskie standardy co za bzdura :/