Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza w "dni nieplodne"

Polecane posty

w dni nieplodne sie w ciaze nie zachodzi! po miesiaczce rowniez nie! Ludzie moze poczytajcie troche! Nie ma czegos takiego jak miesiaczka i ciaza, ale jest cos takiego jak cykl bezowulacyjny, krwawienie srodcykliczne po ktorym wystepuje owulacja! Troche obserwacji i nikt z Was nie pisalby tych p*****l! Zeby doszlo do zaplodnienia komorka jajowa musi polaczyc sie z plemnikiem, a to dzieje sie tylko i wylacznie w czasie plodnych dni. Zero edukacji w tym kraju czy jak?

zaszlas w ciaze w 30 dniu cyklu, bo wczesniej nie mialas owulacji i cykl Ci sie przedluzyl. trafilas ze stosunkiem w dni PLODNE! stad ciaza!

Gość gość
Mam cykle 28 dniowe zawsze, byl miesiąc ze maz był za granica tylko na dwa dni zjechał był to 23 dzień cyklu kochalismy się raz bez zabezpieczenia dziś corka ma ponad rok:) innej opcji nie ma tylko w tym dniu był sex, najlepsze jest to ze zazwyczaj czulam kiedy mam owulację i był to 14-15 dzień cyklu a tu niespodzianka:)

Gość gość
only dreams a dlaczego niby po miesiączce nie można według ciebie w ciążę zajść? miałam monitoring cyklu przez 1,5 roku, cykle 28-dniowe, a mimo to kilka razy owulacja pojawiła się już w 8-9 dniu cyklu, czyli tuz po miesiączce!

ba to nawet potwiersza dlaczego test pozytywny wyszedl dopiero 14 dni po tym stosunku w 31 dniu cyklu (owulacja wystepuje na 14 dni przed miesiaczka - +-2dni) A Ty nadal twierdzisz, ze mialas wtedy dni nieplodne. Masakra.

jezeli ktos mial owulacje w 8albo w 9 dniu cyklu, to albo ma krotkie cykle -22-24 dniowe, albo pomylil miesiaczka z krwawieniem srodcyklicznym po ktorym wystepuje owulacja ( jest to ciag poprzedniego cyklu ) Stosowalam npr przez 8 lat, nauczylam sie wiele i wielu osoba pomoglam rozpracowac wykresy. W tej dziedzinie nic mnie juz nie zdziwi.

Gość gość
wiem, czy to była miesiączka, czy nie, proszę cię- nie bądź wyrocznią, bo każdy organizm jest inny, a ja równiez sporo wiem na temat płodności, mimo to nie staram się być najmądrzejsza

Gość gość
Hmmm gościu pytanie brzmiało ciaza w "dni niepłodne" wiec wypowiadam sie na ten temat-autorkę to chyba interesuje :P Koleżanka ktora mnie tak poucza i wręcz stara sie przekonac ze to ona ma rację chyba za bardzo się wczuwa w swoja rolę (przewodniczka po NMPR )... Wszystko test w cyklu teoretyczne wiec twoje obserwacje cyklu tez są teoretyczne -no chyba ze chodzisz co m-c na monitoring cyklu ;) to czy wystąpiła owulacja czy nie nie jest pewne bo czasem ma sie objawy tzn śluz, temp i @ przychodzi w term na cykle sa bezowulacyjne-jak to wytłumaczysz??? Znajoma stosowała NMPR a jak chciala zajść w ciążę po 2 latach starań wyszlo ze ma cykle bez owulacyjne...To czy wystąpiła owulacja w danym cyklu potwierdza zajście w ciąże przez kobietę :P A ja czułam bol jajników jak na owu w środku cyklu, potem znow bol jajników jak na @ wiec wg mnie cykl przebiegał normalnie a tutaj wyszlo jak wyszlo... Aaa i tutaj nikt nie pisze ze zszedł w ciąże w dni niepłodne a w teoretycznie dni niepłodne-nie czepiajmy sie szczegółów ;) Pewne jest to ze owulacja nam sie moze przesunąć i wtedy ciąże są możliwe nawet jesli nam.sie wydaje ze to koniec badz początek cyklu :) organizm kobiety jak i każdego człowieka to indywidualna sprawa....

Gość gość
Hehehe jako ze 3 dziecka nie planujemy juz sie nie daje namówić na seks bez zabezpieczenia-nie wierzę ze kp mnie przed ciążą uchroni choc mialam juz takie rady od "specjalistek" :P

Gość gość
Onlydrems przepraszam ze tak bezpośrednio to napisze ale widząc Twój podpis to nie dziwie sie ze z powodzeniem stosowałaś NMPR... A teraz nie masz porów aby korzystać ze "wspomagaczy" a nie oprzeć sie o naprotechnologii skoro juz tyle wiesz i płodności???

Gość gość
Ja przy cyklach 28 dniowych regularnych zaszłam w 21 dniu cyklu. Wierze jednak, że ten jeden jedyny raz musiała mi się owulacja przesunąć o tydzień, chociaż w całym moim życiu nigdy mi się o tyle nic nie przesunęło. :) Dlatego mój synuś jest dla mnie najpiękniejszą niespodzianką. Darem, Skarbem, Przeznaczeniem <3

Gość gość
Dziekuje wam za liczne wypowiedzi :)

Gość Onlydreams
To nie ja mam problemy z plodnoscia tylko moj maz. Mialam cykle monitorowane. A npr stosowalam od 16go roku zycia dla wlasnej wygody. Dodam ze zaczelam wspolzyc 2lata pozniej. Czytalam wiele ksiazek medycznych i nie tylko. Od 12go roku zycia interesowalo mnie cialo kobiece, cykle, choroby weneryczne itp do tej pory mam na tym punkcie fiola. Fakt jest jeden. W ciaze kobieta zachodzi w dniach plodnych. koniec kropka

Gość gość
Jestem ciekawa czy moze jeszcze jakas mama mialaby sie czym pochwalic ;-)