Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płodne po okresie jak to

Polecane posty

Gość gość

cześć pytanko mam ;) czy słyszałyście coś o tym żeby po okresie mieć dni płodne? teraz miałam trochę krótszy cykl, okres skończyłam w poniedziałek, trwał 5 dni, a wczoraj i dziś pobolewa mnie brzuch właśnie jak to na owulacje i płodne, wie coś ktoś???

Gość gość
też jestem ciekawa, wypowie się ktoś?

Gość gość
owulacja zawsze może się przesunąć, to po pierwsze, a po drugie skoro cykle są krótkie, to logiczne jest, że owulacja występuje wcześnie

Gość gość
Plodne sa zawsze kilka dni po okresie ale moga sie przesunac np ze stresu. Na internecie sa kalkulatory dni plodnych

Gość gość
Ale autork a jest p*****lnieta. Dobrze, ze zalegalizowali tabletki po. Chcecie byc takie nowoczesne takie hamerykanskie a nic o swoich organizmach nie wiecie. Pozniej siedza takie matki nikoli na kafe i na tym konczy sie ich hamerykanski sen

Gość gość
a kto powiedział że nie cieszyłabym się z ciąży??? nic nie wiesz o mnie więc się nie wypowiadaj idiotko. skoro nie masz mózgu nie pisz więcej. dziekuje innym za opowiedzi :)

Gość gość
Nie wazne ile dni macie miesiączkę (nie dla ustalenia dni płodnych), pierwszy jej dzien to pierwszy dzien nowego cyklu. Tyle. Nie podawajcie wiec, ze okres skończył sie wczoraj :-\ Poza tym - ile macie lat? Czy miesiączkujecie regularnie? Czy boleśnie?

Gość gość
Niestety, Kafe obcielo adres :-( ale zawsze można przez Google poszukać metody obliczania dni płodnych, kalkulatorów płodności itp. Uprzedzam, ze do tego potrzeba paru miesięcy obserwacji własnego ciała, mierzenia temp., badania śluzu, a nie jednej odpowiedzi na pytanie"skąd bol brzucha"?

Gość gość
Nie trzeba koniecznie obserwować się kilka miesięcy żeby móc dobrze wyznaczyć dni płodne. przecież istnieje coś takiego jak mikroskop owulacyjny. Nie jest drogie, jak sprawdzałam to Afrodyta kosztuje niecałe 90zł

Gość gość
ja mam cykle 29 dni a owulację w 11 dniu. potwierdzoną (przez usg) ginekologicznie

Gość gość
ile razy ta owulacje potwierdzałaś?

Gość gość
Oprócz mikroskopów owu, bardzo dobre są też komputery cyklu. Chiałam sobie kupić taki, ale jak zobaczyłam cenę lady compa - prawie 2000zł to mi się odechciało :)

Gość gość
Nie wszystkie sa takie drogie, ja mam cyclotest za ok 650zł i jestem bardzo zadowolona