Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostawić 1,5 roczne dziecko samo w domu

Polecane posty

Gość gość

Witam, nie hejtujcie mnie z góry. Jestem w sytuacji bez wyjścia. Raz na 3 tygodnie wypada taki tydzień, że mąż pracuje od 22 do 6 a ja od 14 do 22. Od godziny 21:30 do 22:30 moje dziecko musi zostać bez opieki, bo nie ma żłobków w tych godzinach, babcie nie przyjadą, opiekunka nie weźmie pracy raz na 3 tygodnie na godzinę dziennie. Moje dziecko ma 1,5 roku, od roku śpi od godziny 20 do 8 rano bez żadnej pobudki. Boję się bo wszystko się może zdarzyć, ale jestem w sytuacji bez wyjścia... co wy byście zrobili w takiej chorej sytuacji?

Gość gość
a nie można dziecko podrzucić sąsiadce?

Gość gość
poproś sąsiadów, kogokolwiek, bo co jak np. wybuchnie pożar???

Gość gość
Nie zostawiłabym takiego dziecka samego. Nie masz jakiejś sąsiadki, albo córki sąsiadki (małolata mogłaby sobie dorobić parę groszy) żeby posiedziała w tym czasie przy dziecku?

Gość gość
Chyba żartujesz ??..zmień etat na 3/4

Gość gość
dziecko o tej godziny już smacznie śpi, a sąsiadów nie znam tak dobrze.

Gość gość
Noo...jakaś sąsiadka, znajoma...to jeszcze maleństwo. Zresztą nawet jeśli wszystko będzie ok i tak ktoś może podkablować i w takim przypadku możesz je stracić. I na nic wtedy tłumaczenia

Gość gość
to moja nowa praca, nie było innej możliwości a nie stać mnie na bezpłatny urlop wychowawczy. Wszyscy moi sąsiedzi pracują, są młodzi, bez pełnolenich dzieci. Wiem, narazie jeszcze nie podjęlismy żadnych decyzji bo ta sytuacja jest dopiero przed nami. Nie mamy już pomysłów co zrobić, aby dziecko nie było same.

Gość gość
robila wszystko zeby tak nie bylo naeet sasiadke prosila moje dziecko ma tyle co twoje i tez spalo bez pobudki ale teraz czasem sie budzi poszlam raz sie kapac z pewnoscia ze juz do rana bedzie spalo jak zawsze a tu nagle krzyk az sie zaszla i musiam z nia skakac zeby ja uspokoic dziecko czuje ze jest samo i sie boi,,,a gdyby ci siee obudzilo o plakalo w nieboglosy to sa trzy opcje sasiedzi zawoadomili by policje ze dziecko placze s nueboglosy i trafi do pogotowia opiskunczego i tyle go zobaczysz,druga to ze bedzie plakac zajdzie sie i moze ydusic i trzecia bedzie plakalo az zasnie ale zaufanie do ciebie straci ma zawsze i psychike mu zniszczysz,dziecku moze sie przysnic koszmar. i eystraszone z placzem sie obudzi bedzie krzyczec mama dookola ciemno a ciebie nie ma przemusl to sobie

Gość gość
Zagadaj do jakiejś sąsiadki sprawiającej miłe wrażenie, albo znajdź w internecie osobę, która posiedzi z dzieckiem przez godzinkę. Różne panie ogłaszają się jako chętne do pracy niani.

Gość gość
może warto byłoby poznać sąsiadów? wszyscy pracują między 21.30, a 22.30. to dość nietypowa pora :)

Gość gość
i wtedy jak ze stracchem obudzi sie raz to juz codziennie bedzie i pamietaj ty nad jego snami emocjami nie panujesz,pogadaj o tej sytuacjii z szefem ,albo wy zawiezcie di dziafkow i zwroc uwage ze kazda z trzech opcji jest tragiczna w skutkach

Gość gość
Noo...zwłaszcza że to nie pięć minut a godzina. Rozejrzyj się wśród sąsiadów, to wieczór, o tej porze większość powinna być w domach.

Gość gość
nie wiem o której pracują, nie znam ich, wiem tylko tyle ze pracują w ogole. Dziwna pora, praca na produkcji niestety tak wylgląda 3 zmiany, od 6 do 14, od 14 do 22 i od 22 do 6.

Gość gość
a skoro dziecko bedzie tylko spalo to problemu nie bedzie,godzina to wiecznosc dla wystraszonego malucha w nocy!!!!!!!

Gość gość
dziękuje za pomoc, porozglądam się po sąsiadach, może faktycznie ktoś mi pomoże. Dobranoc

Gość gość
ja bym nie ryzykowala, nibyc bedzie smacznie spalo, ale zawsze sie moze cos zdarzyc, np. zaczac plakac, pozar albo cos innego, ryzykujesz zostawiajac dziecko samo, moze Ty albo maz dogada sie z pracodawca? moze wynajmij opiekunke i zaplac jej za 1h podwojna stawke, jak bedzie blisko mieszkala jakas studentka, to bedzie miala na jakis drobny wydatek

Gość gość
kobieto czy ty k******* umiesz czytac dziecko mozesz stracic ,moze nawet i umrzec!!!wroc do wypowiedzi z trzema opcjami!!!!!

Gość gość
Nigdy, przenigdy nie zostawiaj 1.5 rocznego dziecka samego w domu.

Gość gość
a zostaw, co Ci szkodzi ? przecież nie ucieknie...gorzej jak będzie wyło i sąsiedzi się wkurzą i poskarżą administracji , ale możesz zakneblować

Gość gość
Pod zadnym pozorem nie zostawiaj go samego, nie wazne czy smacznie spi,czy nie. Dzis sie nie budzi a jutro moze plakac. Rozne tragedie sie zdarzaja i moze dojść do nieszczęścia. Rozejrzyj sie wsrod sasiadow, nie masz koleżanek czy maz? Nikogo? Odludki z was czy jak? Albo niech maz sie dogada w pracy ze będzie zaczynal godz.pozniej.

Gość referf
Ja zostawiałam córkę śpiącą codziennie na godzinę jak była w tym wieku. Zawsze sen miała mocny, z łóżeczka jeszcze nie mogła wyjść, gdy się budziła a mnie nie było to czekała bawiąc się więc wiedziałam że ryzyka praktycznie nie ma.

Gość gość
Gdzie mieszkasz?

Gość gość
22:16 - he he dobre O miasto mi chodziło...

Gość gość
ta w nicy zaj...biscie sie pobawi

Gość gość
Zastanów się czy gra jest warta świeczki, tzn. czy praca jest ważniejsza od dziecka? Bo już nie chodzi nawet o pożar czy że dziecko się przebudzi i bedzie wyć ze strachu, ale o to że według prawa dziecka do 7 roku życia nie można zostawiać bez opieki. Sąsiad, kolezanka z pracy, babcia czy ktokolwiek inny wygada się że małe dziecko zostawiasz samo w domu i dziecko wyladuje w rodzinie zastępczej lub w jakieś placówce, a wam odbiorą prawa rodzicielskie. Chcesz tego?