Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona11233

skóra po zabiegu kwasami medycznymi pyanie pilne!

Polecane posty

Gość zaniepokojona11233

Witam. W poniedziałek miałam zabieg kwasami medycznymi (nie wiem jaka nazwa) W środę naskórek zaczął mi się złuszczać i teraz mam twarz zaczerwienioną a najbardziej na granicy pod brodą, tam gdzie skończył się naskórek. Czy to jest normalne??? Wtedy odchodziły mi płaty a teraz jeszcze tak się łuszczy ale delikatnie i to w tych miejscach co już naskórek zszedł. Stosuje filtr, ale tak wszyscy trąbią o przebarwieniach że zaczynam się bać czy to nie to, mimo wszystko???? No i skóra przy nakładaniu olejku mnie trochę piecze. Bardzo Was proszę o napisanie Waszych doświadczeń na ten temat.

Gość med
Witaj wszystko dzieje się prawidłowo po zabiegu, naskórek złuszcza się parę dni po zabiegu nie regularnie. Prosze stosować krem np bioderma seria sensibio natłuści, nawilzy skórę oraz krem z filrem. Taki zabieg powinno się powtarzać co 7-10 dni.

Gość gość
Wykonywałam również taki zabieg z użyciem kwasów w bardzo dobrym gabinecie u doktora zawodnego w szczecinie. Też byłam lekko przerażona kiedy skóra zaczęła się złuszczać ale ja zostałam uprzedzona o takiej możliwości. Dla pewności poszłam jeszcze na konsultację do doktora po zabiegu, ale uspokoił mnie i wszystko prawidłowo się wygoiło. I powtarzał wręcz kilkukrotnie że krem z filtrem jest najważniejszy, najlepszy 50 + jakiś apteczny. Efekt po zabiegu- mega !

Gość gość
Mi tak schodziła skóra po zabiegu Retix C. Na szczęście zabieg miałam robiony w środę i skóra najbardziej łuszczyła się w sobotę i niedzielę. Teraz mam piękną o gładką skórę, pory się zmniejszyły i ślady po trądziku. Po 4 tygodniach mam mieć kolejny zabieg. Polecam salon www.beautypremium.pl

Kup sobie w aptece krem do twarzy cetaphil PS lipoaktywny jest on dedykowany do pielęgnacji skóry właśnie po zabiegach medycyny estetycznej. Po zastosowaniu go daje on skórze bardzo dobrą ochronę, nawilżanie i przyśpiesza regenerację. Ma właściwości gojące i ochronne, zmiękcza i wygładza naskórek. Nie podrażnia, ani uczula. Polecam, mi on szybko pomógł.