Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krole1212

Moja torbiel!

Polecane posty

hejka! dalej czekam na okres 11dni spóźniony a lekarz nie wypisal mi Luteiny. Nie rozumiem ile jeszcze czekać? 18grudnia miałam zabieg usunięcia torbiela 5cm,na wizycie kontrolnej okazało się że torbiel znowu tam jest,tyle że 7cm. Nic mnie nie boli zero objawów okresu,nic kompletnie! czuję tylko ból piersi i ogromne zmęczenie :-(

Gość gość
hej ja się wczoraj dowiedziałam że mam 2 torbiele, lewy jajnik 3 cm ,prawy 2,4 przepisał mi gin tabletki antykoncepcyjne i za 3 miesiące na kontrole jak się pogorszy i nie znikną to czeka mnie zabieg :-( i jak by mało tego było to woreczek zółciowy mam pełny kamieni i czekam na usunięcie aż ustalą termin.

Gość gość
zapomniałam dodać że krwawie od 24 grudnia do tej pory

bardzo współczuję i znam ten ból:-( Co lekarz Ci mówił na temat tak długiego krwawienia? czy to normalne przy torbielu? Ja natomiast nie dostałam krwawienia i jak pisałam już wcześniej mam zero objawów okresu. Dziwne dla mnie jest też to iż przy torbielu 5cm mialam straszne bóle i skurcze w dole brzucha. Teraz kiedy powróciła i jest 7cm nie czuję nic kompletnie. Czy może oznaczać to coś złego?(po 2tyg.nowa torbiel).

bardzo współczuję i znam ten ból:-( Co lekarz Ci mówił na temat tak długiego krwawienia? czy to normalne przy torbielu? Ja natomiast nie dostałam krwawienia i jak pisałam już wcześniej mam zero objawów okresu. Dziwne dla mnie jest też to iż przy torbielu 5cm mialam straszne bóle i skurcze w dole brzucha. Teraz kiedy powróciła i jest 7cm nie czuję nic kompletnie. Czy może oznaczać to coś złego?(po 2tyg.nowa torbiel).

Gość gość
Krole, powiedział że krwawienia mogą się pojawić i są torbiele moga się wchłonąc albo pęknąć, dzisiaj to jakbym miała prawdziwy okres,krzyż mnie bardzo boli i podbrzusze ciągnie i kłuje a jestem pół roku po cc, puki co mam łykać tabletki antykoncpcyjne. A masz możliwośc zrobić usg to idz jak najszybciej,mdli mnie A ty krwawisz,plamisz? bierzesz tabletki? to ja ci odpisałam dzisiaj Sylwia

Gość gość
Piersi mnie tez pokłuwają po bokach,mi się wydaje że to dobrze że ta krew schodzi było by gorzej gdyby jednak zalegała. Jak się czułas po laparoskopii? Sylwia

Witaj! Po zabiegu czułam się nawet dobrze nie czułam żadnego bólu,plamienia miałam tylko 2 dni. Na kontroli 2tyg.po zabiegu mam jeszcze większy torbiel jajnika 7cm. Lekarz nie wypisal mi leku na wywołanie miesiączki i nie kazał brać dużej ilości leków przeciwbólowych. Nie rozumiem tego? Dalej nie mam miesiączki i się niepokoje :-( Jedynie 2dni mialam brązowe z domieszką krwi plamiemnie ,jeśli mogę to tak nazwać? Dalej czekam i nic :-( Nic nie boli i zero objawów okresu.

Witaj! Po zabiegu czułam się nawet dobrze nie czułam żadnego bólu,plamienia miałam tylko 2 dni. Na kontroli 2tyg.po zabiegu mam jeszcze większy torbiel jajnika 7cm. Lekarz nie wypisal mi leku na wywołanie miesiączki i nie kazał brać dużej ilości leków przeciwbólowych. Nie rozumiem tego? Dalej nie mam miesiączki i się niepokoje :-( Jedynie 2dni mialam brązowe z domieszką krwi plamiemnie ,jeśli mogę to tak nazwać? Dalej czekam i nic :-( Nic nie boli i zero objawów okresu.

Wyczytałam na forach iż lekarz zazwyczaj wypisuje leki na wywołanie miesiączki,dlatego jestem zdziwiona że mój lekarz gin,tego nie zrobił. Nie rozumiem na co mam czekać skoro dalej nie mam miesiączki a obawiam sie pęknięcia torbiela :( Kolejna wizyta ma się odbyć zaraz po miesiączce ile jeszcze czekać skoro ,jeszcze jej nie mam a lekarz nic nie robi :(

w końcu zaczęłam plamic ,plamienie brązowo-krwiste ,myślę że coś się rozkręca i jak na razie żadnych innych objawów okresu nic nie boli :-) Całe szczęście bo bólu obawiam się najbardziej a miesiączki mam ogólnie bezbolesne.