Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Dopiero zaczęłam brać tabletki kontracept. Pierwszą tabletke wzięłam pierwszego dnia okresu, wzięłam ich 21 i zrobiłam przerwę. Krwawienie wystąpiło. Niestety z niewiedzy kolejną tabletke przyjelam po 8 dniowej przerwie. I zaczęłam kolejne opakowanie i tak 21 tabletek w czasie przerwy wspolzylam z chłopakiem ale krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie. Niestety popełniłam ten sam błąd i wzięłam po 8 dniach przerwy. Czy ciąża jest możliwa mimo krwawienia? Jestem teraz przy 3 opakowaniu,.dzisiaj wzięłam 3 tabletke. Co mam zrobić z ta jedną pominieta niestety już któryś raz?

Gość gość
Pamiętaj że te krwawienie co dostałaś, to nie jest miesiączka, to jest krwawienie z odstawienia. Nawet jakbyś była w ciąży i brałabyś te tabletki i odstawiła, dostałabyś krwawienia. Ale nie rozumiem Cie.. Robi się przerwę 7 dniową, i dopiero na 8 dzień bierze się pierwszą tabletkę. Więc chyba brałaś dobrze :)

Gość gość
A jeżeli zrobiłaś 8 dniową przerwę i tabletkę zażyłaś 9 dnia, to może być problem, bo to 1 tydzień jest bardzo niebezpieczny jak zapomnisz. A jak zapomniałaś wziąć w 8 dniu to powinnaś się przez ten 1 tydzień zabezpieczać. Na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy...