Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu posłowie nie zajmą się wreszcie zmianą prawa ad. ilości posiadania psów

Polecane posty

Gość gość

W tym kraju każda patologiczna prowincjonalna rodzina ma przynajmniej jednego a często całą sforę bardzo agresywnych psów które są tykającą bombą. Dlaczego nie zrobić tak jak na zachodzie tj zabierać każdego nadliczbowego psa do uśpienia. Trzymanie każdego psa w schronisku jest bardziej niehumanitarne i droższe niż zwyczajne usypianie

Gość gość
Zmiana prawa by się przydała ale nie tak jak ty piszesz.

Gość gość
dokladnie nie w taki sposob inaczej mogloby sie kiedys wydarzyc ze zaczna usypiac ludzi za glupote i nigdy juz nie bedziemy mieli przyjemnosci czytac takich :blyskotliwych" tematow ;)

Gość gość
Jak takiś mundry to powiedz jak być powinno

Gość gość
Wysokie kary dla zwyrodnialców. Zakaz rozmnażania zwierząt na własna rękę. Nakaz sterylizacji. Zakaz trzymania psów jako "żywe alarmy" Zakaz trzymania większej ilości zwierząt na małej przestrzeni. Zwierzaki przypisane do właścicieli, nakaz czipowania lub w inny sposób. By nie były tylko zabaweczkami. Sprawdzanie warunków bytowych przyszłych właścicieli. Zakaz trzymania zwierząt przez osoby karane i osoby umysłowo chore zdolne do przemocy. Nakaz edukacji w szkołach. Lekcje obchodzenia się ze zwierzętami. Po kilku latach mielibyśmy prawie problem z głowy. Ludzie biliby się o psa i kotka. Zwierzęta były by szanowane. Byłyby oznaką luksusu i odpowiedzialności, a nie przedmiotami.

Gość gość
A patologia zwyczajnie nie miałaby dostępu do zwierząt nie dostali by psa a jak nawet to były by im od razu odbierane. Napewno ktoś by podmeldował :P

Gość gość
Najlepiej było by uśpic autora wątku .Mielibyśmy jednego idiotę mniej .A to już coś

Gość gość
Zakaz psow w blokach poprosze... albo za zhoda sąsiadów hahaha

Gość gość
Ale w obecnym stanie jedyną możliwością wygrzebania się z tego gőwna jest właśnie odbieranie nadmiarowych psów ludziom i usypianie ich tak żeby w przyszłości schroniska nie były zasilane nowymi kundlami

Gość gość
Jestem przeciwna usypianiu zdrowych młodych psów tylko dlatego, że głupi ludzie nie myślą. Prędzej uśpiłabym kilku pseudo właścicieli i zwyrodnialców z wiezień. Psy to dobre zwierzęta w rekach złych ludzi stają się agresywne ale nie są potworami nie zasługują na śmierć, tylko na szanse. Trzeba działać, a nie odbierać im szansy na godne życie to też żywe istoty.

Gość gość
Prawo na szczęście zabrania usypiania zdrowych psów i kotów

Gość gość
mam 6 psów, czyste, zadbany, przypilnowane.Dom , dziłka ogrodzina, po co bijesz pianę, u mnie byś sie nie miała do czego dowalić, nie generalizuj, zajmij się czym pożytecznym.

Gość gość
Ja mam 8 psów i co komu do tego?

Gość gość
Jeśli są zadbane i traktujesz je dobrze to mi np. nic do tego. Ale żeby aż 8 psów. Dużo.

Gość gość
Zakaz posiadania jakichkolwiek zwierząt. Zwierzęta mają swój świat. Ludzie swój. Będzie zdrowiej i bezpieczniej.

Gość gość
Za późno człowiek już za bardzo zaingerował w naturę. Odebrał miejsce dla większości gatunków, na dodatek większość udomowił.

Gość gość
Nie potrzebuję 8 , ale tak wyszło. Nie mam sumienia oddać ich do schroniska.

Gość gość
A ja mam w mieszkaniu w bloku istne mini-zoo, normalnie mam 2 psy, 3 koty, papugę, kanarka, 2 fretki, 3 szczury, żółwia i świnkę morską. Cała ta menażeria mieści się w 3 pokojach! I co? Zabronicie mi?

Gość gość
A kto pisze, że ci zabronimy? Ja nie podałam argumenty, że uważam iż powinien być zakazu większej ilości zwierząt na małej przestrzeni bo to początkuje zbieractwo zwierzaków, a to do niczego dobrego nie prowadzi. Jest dużo takich przypadków.