Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat obiadowy dla Pań z wyobraźnią

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Naszła ta chwila że nie mam pomysłu , wydaję mi się że jemy ciągle to samo :o Proszę o pomoc.Co byście z tego zrobili na jutrzejszy,normalny,niedzielny obiad. W domu mam : 1.Mięso polędwicę wieprzową , piersi z kurczaka,skrzydełka,schab w kawałku , kawałek szynki surowej 2.Ryba - bodajże dorsz 3.Warzywa ziemniaki,szalotkę,czosnek,mrożonkę " warzywa na patelnię " , mrożonka - marchew / brokuł / kalafior oraz mrożone podgrzybki i suszone grzyby. 4.Przyprawy i zioła 5.Dodatki - mąka (zwykła,ziemniaczana,kukurydziana ) , olej , masło,jaja,makaron domowy ,kuskus,śmietana 18 i 30 % ,mleko , sery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiesz co, ja poledwiczki robie w sosie na winie plus gnuazda makaronu grube wstazki w krwmowym sosie , tylko przepisu nie mam przy sobie a robilam 2 razy i nie pam.ale pyszne jest Schab np.faszerowany z zurawina pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo robie pyszne piersi kurczaka w zalewie , tylko robi sie je dzien wvzesniej. Bo ubija sie z 1 kg male kotleciki smazy jak zwykle kotlety, przekladasz do nacz.zaroodpornego robisz zalewe/ marynate na occie z zielem i lisciem laurowym sola cukrem i przecierem , dodaje sie przecier pom. Blanszujesz cebulke dajesz na miesko i zalewasz na mon zimna zalewa. Przed podanim zapiekasz w piekarniku. Wychodzi duzo i dobre na zimno tez. Ja to z pyzami podaje.smak cos jak sos cyganski. Jesli chcesz dam doklafny przepis na marynate

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robie tez tak ze ubijam piersi panieruje sola i pieprzem robie z nich zawijaki z pieczarkami podsmaxanymi plus plastry mozarelli. Zawijsam jak devolaja , spinam wykalaczkami i podsmazam z kazdrj strony ax sie zrumienia na te sama patelnie wrzucam kilka suszonych pomidorkow, rozrabiam smietanke 30 % i dodaje troche 18 i wlewam na patelnie, dusze pod przykryciem doprawiam. Mozarella wycieka i robi sie gesty smiet.delikatny sos. Pomidorkow duzo nie daje a i tak smak jest super podrecony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pisze z tel i stad literowki sorry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość największa fanka
ja bym zrobiła tak: na skrzydełkach ugotowała rosół, do tego makaron (wiadomo, jaki to rosół na skrzydełkach, ale z braku laku :P ) - bo u mnie w niedzielę musi być rosół :) na drugie bym zrobiła polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym (musztardę chyba masz?), do tego puree ziemniaczane z dużą ilością ziół świeżych no i od biedy tę mrożonkę na parze zrobiła - nie wiem czy coś takiego można na parze robić, bo nie używałam nigdy takich mieszanek albo jeszcze mi do głowy przychodzi grillowana pierś z kurczaka, którą wcześniej się marnuje w jogurcie z przyprawami curry, papryką, pieprzem cayenne - pycha! a skrzydełka z rosołu wykorzystać do farszu na pierogi/krokiety/paszteciki czy jakiejś sałatki albo pasty do kanapek. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiesz co ja sobie codziennie wyobrazam? ze NIE MUSZE: muslec co zakupic, myslec co ugotowac i wreszcie gotowac dla calej rodziny :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×