Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emiliana22

Wasze top 3 ulubione ciacha.

Polecane posty

Gość Emiliana22

Jak w temacie - duzo się mówi o ulubionych ciastach Polaków, a ja jestem ciekawa jak to naprawde wyglada. Macie swoje ulubione ciasta, ktore pieczecie często??? Moje top 3 to : 1. Placek drożdżowy, albo bułeczki z jabłkami i cynamonem ( piekę nawe co 2 dni:) ) 2. Ciasto marchewkowe z bakaliami i polewą z białej czekolady. 3. Klasyczna babka piaskowa - czekoladowa. marmurkowa albo pomaranczowa- zalezy na co mam smaka :)

Gość gość
Nie lubie suchych ciast/placków, sucha babka to mi się normalnie mnoży w buzi :o 1. Sernik klasyczny z lukrem, ale taki od serca, niski spód, a najlepiej bez spodu :P i duużo sera :) 2. Makowiec 3. Miodownik z orzechami

Gość gość
ja tez nie lubie suchych, wole kremowe, a moje top 3 to: - orzechowiec - tiramisu - 3bit

Gość gość
sernik,bajaderka,napoleonka

Gość gość
wadowicka kremowka - JPII wiedzial co dobre :classic_cool:

Gość Nikaa1985
Sernik, babka majonezowa, bounty

Gość gość
1. 3bit 2. fale dunaju 3. sernik

Gość gość
1*naj naj naj--- ciasto czekoladowo-orzechowo-pomaranczowe z masa czekoladowa pycha( 3 placki piecze sie m.innymi z bulki tartej, 3 zmielonych gotowanych w calosci pomaranczy, i zmielonych orzechow, do wszystkiego idzie 18 jajek, masa czekoladowa) 2.* placek typu biszkopt przekladany masa z kisielu cytronowego i soku z 3 cytryn, ,pyszny, orzezwiajacy w smaku jakby z jablkami 3* i tu moge napisac ze to miejsce zajmuje 3:) tort orzechowo czekoladowy, z masami ananasowa i czekoladowa z kawalkami czekolady, zwykly sękacz (z jablkami) torcik bezowy z masa smietanowa

słodycze to mi tak średnio podchodzą ale sernik z rodzynkami i lukrem, zwykłe czarne ciasto (tzw. murzynek) i drożdżówka;)

Gość gość
tort makowy ,pleśniak,tort rafaello

Gość gość
1.sernik wysoki z czekolada 2. tort czekoladowo- wisniowy 3. śledzie z cebulka :)

Gość gość
Nie piekę, nie umiem ale lubię: rurki z bitą śmietaną makowiec z duuuużą ilością masy makowej ciastka z rumem (wilgotne i porządnie nasądzone rumem) Ach...gdbybym tylko umiała.....

Gość anielka1235
Zdecydowanie na pierwszym miejscu jest ciacho Millefoglie. Troszkę jak nasz kremówka ale jak dla mnie o wiele lepsza w smaku. Możecie go spróbować w Limoni na Wilanowie na ulicy Sarmackiej. Bywam tam bardzo często i wszystko mają zawsze świeże.

Gość gość
sernik,sernik ,sernik

Gość gość
hmm tarta malinowa z kremem z białęj czekolady ciasto szefowej tort kawowo orzechowy